Sydafrikas naboland Namibia byder på en barsk og særegen natur, som i særlig grad vil være attraktiv for de gæster som sætter pris på de store vidder og et dyreliv, som gennem årtusinder har tilpasset sig de barske vilkår i ørkenlandskabet. Namibia er også et særdeles vidstrakt land, og der er langt mellem attraktionerne, hvis man begiver sig ud på en kør-selv ferie, men man glemmer hurtigt strabadserne, når man ankommer! Vi kan tilbyde guidede ture med privatchauffør eller et lille fly fra "Dune-Hoppers", men langt de fleste af vore gæster foretrækker den mere økonomiske og ofte også fornøjelige form for kør-selv ferie, hvor vi forudbestiller lejevogn og alle overnatninger og supplerer GPS med alle destinationer installeret, sammen med en detaljeret køreplan. Der findes internationale flyforbindelser direkte til hovedstaden Windhoek, men mange kombinerer med et ophold i Sydafrika og flyver til Windhoek med regionalfly fra Johannesborg eller Kapstaden.

Vore gæster starter i reglen ud i hovedstaden Windhoek, som rummer mange minder fra den tyske kolonitid, men hovedgaderne omkring statuen af landets første præsident efter uafhængighed Sam Nujoma, minder om hans næsegruse beundring for nogle af verdens mest katastrofale kommunistledere. Vort foretrukne hotel under dette korte ophold er Naankuse@Utopia, som er centralt beliggende tæt på byens bedste attraktioner. Et såkaldte "Boutique hotel" med rimelige priser og en dejlig restaurant i den hyggelige gårdhave.

Den første destination på rundturen i Namibia er ofte den fantastiske Etosha National Park, som dækker et område på 22.270 kvadratkilometer og hovedattraktionen er den enorme saltslette, som giver glimrende muligheder for at se store koncentrationer af dyrelivet, herunder de såkaldte "BIG 5". Man man vælge at bo i den offentlige Namutoni Rest Camp den første aften, men ønsker man mere luksus, er det også muligt at anvende Mushara Lodge****, som er beliggende kun 8 kilometer fra Von Lindequist indgangen til parken. Der skal afsættes minimum 2-3 dage til besøget i Etosha, og den sidste nat bør henlægges til den offentlige Okaukuejo Rest Camp eller en af de mere luksuriøse lodges som f.eks. Etosha Village****, som er beliggende lige udenfor Anderson indgangen, da man ellers ikke kan nå hele vejen videre til næste destination den følgende dag. Afstandene i Namibia er store, og mange af vejene er stadigvæk grusveje, selvom de fleste er ganske velholdte og tillader en vis hastighed.

Foruden elefanter, næsehorn, bøfler og store rovdyr som løve og leopard findes den en række interessante arter som er unikke i dette område - herover er det den lille Damaraland dik-dik til venstre og den sorthovede impala til højre. Fuglelivet er også fantastisk - i midten ses den lillabrystede ellekrage, som er almindeligt forekommende. Naturligt tiltrækker vandhullerne i det tørre landskab en stor mængde af dyr, og i middagsheden er det spændende blot at vente her og se vildtet komme ned for at drikke. Ved Halali Rest Camp inde i parken er vandhullet oplyst om aftenen. Herunder er det springbuk, oryx antiloper og zebraer.

Fra Etosha går turen via byen Outjo mod Twyfelfontein reservatet i Kunene regionen, og hvis det ikke sprænger budgettet, så skal man simpelthen bo på det enestående Mowani Mountain Camp***** som på en fascinerende facon er bygget ind i de naturlige klippeformationer - har man først oplevet solnedgangen oppe fra udsigtspunktet, er det næppe noget man nogensinde glemmer! Et 2-dages ophold her er passende, således at man den følgende dag har mulighed for at tilkøbe en udflugt for at se de særligt tilpassede ørkenelefanter.

Fra Twyfelfontein går det mod Atlanterhavskysten, og for de flestes vedkommende mod Cape Cross søløvekolonien ved Henties Bay, men for de virkelig eventyrlystne er der mulighed for en afstikker nordpå langs med Skeletkysten til Kaokoland og den fantastiske Shipwreck Lodge*****. Man kører til Möwe Bay, hvorfra lodgens personale eskorterer gæster det sidste stykke mod lodgen, som er ganske enestående, men det er en afstikker på mere end 500 km. retur. Svært at indpasse på en 14-dages rejse til Namibia, men ellers nyd en af verdens største koncentrationer af søløver - mere end 200.000 individer inden turen går sydpå mod Swakopmund.

Ved Swakopmund møder Namib ørkenen Atlanterhavet i en dramatisk kontrast, og her er der mange aktiviteter - bl.a. ved den berømte Dune No. 7 og udflugter til nærliggende Sandwich Bay, samt ikke at forglemme fisketure og delfinsafarier på havet. Afsæt gerne en 3-4 dage og bo på vort foretrukne hotel Desert Sands Boutique Hotel*** med rummelige lejligheder med eget køkken, eller for dem som ønsker at spendere lidt mere, bo direkte ved kystlinjen med bekvem adgang til fuglekolonien med flamingoer og pelikaner.

Fra Atlanterhavskysten går det nu ind i Namibørkenen mod det fantastiske Sossusvlei, som i vor bog er højdepunktet under et besøg i Namibia. Det er fristende at foreslå den utrolige Wolwedans Dunes Lodge*****, men ellers nøjes med Sossusvlei Lodge**** eller en af de billigere muligheder. Afsæt minimum 2 dage til denne sidste del, som også bør inkludere en tur med luftballon over ørkenlandskabet med efterfølgende champagne ved landingen! Fra Sossusvlei går turen retur til Windhoek for afrejse til Europa eller via Johannesburg.

For dem som vælger at returnere til Sydafrika af landevejen er der mulighed for at køre via Keetmanshoop mod Fish River Canyon, men der opkræves ret høje "Cross-border fees" og "One-way fees" når man kører lejevogne over landegrænserne mellem Sydafrika og Namibia. Vi tilbyder også i begrænset omfang jagtsafarier i landet.

Kontakt jensen@icon.co.za for et detaljeret tilbud på en drømmerejse til Namibia!