Rovos Rail ”The Pride of Africa”

 

Stig om bord på verdens mest luksuriøse tog Rovos Rail ”The Pride of Africa” og påbegynd rejsen til de mest spektakulære og medrivende rejsemål i hele Afrika.

 

Siden grundlæggelsen af Rovos Rail i 1986 har en rejse med verdens mest luksuriøse tog Rovos Rail ”The Pride of Africa” opnået et renommé som værende en oplevelse og rejse i verdensklasse. Stig om bord på det charmerende og klassisk stilrenoverede Rovos Rail ”The Pride of Africa” og træd ind i en verden med mahognibeklædte omgivelser og nyd togets fornemme femstjernede køkken, alt imens Afrikas fantastiske og uforglemmelige natur passerer forbi. Ombord på Rovos Rail ”The Pride of Africa” genopleves den romantiske atmosfære fra en tid, hvor privilegerede rejsende oplevede Afrikas magi og mysterier i afslappede og historisk elegante omgivelser.

 

De forskellige rejser med Rovos Rail ”The Pride of Africa” varierer fra 24 timer til 14 dage. Toget forbinder nogle af det sydlige Afrikas betagende og betydningsfulde destinationer fra den smukt beliggende Cape Town på Afrikas sydlige spids til Dar-Es-Salaam i Tanzania, fra pragtfulde landskaber i Mpumalanga Game Reserve til det imponerende Victoria Falls, fra det rødglødende golde ørkenlandskab i Namibia og den barske skønhed i Karoo ørkenen til frodige sukkerrørsmarker i KwaZulu-Natal og den storslåede Garden Route langs den sydafrikanske kyst.  

Capital Park - Rovos Rail privat station i Pretoria
Det nye hovedkvarter og hjertet af Rovos Rail ”The Pride of Africa” er det nybyggede Capital Park Station i udkanten af Pretoria, hvor dette prægtige private jernbaneselskab holder til. Efter 10 års søgen har verdens mest luksuriøse tog Rovos Rail ”The Pride of Africa” fundet sin permanente base i den engang forladte lokomotivbanegård fra 1943. Målet var ikke kun at genopbygge Capital Park til almindelig standard men også at ombygge det til et jernbanemuseum, som kunne rumme administration og forretninger samt de 60 vogntog og 5 lokomotiver. Endvidere er Capital Park også stedet, hvor togvognene bliver vedligeholdt af håndværkere samt diverse teknikere og ingeniører. Den fornemme og elegante Capital Park fungerer derudover som ankomst- og afgangsstation for rejsende med Rovos Rail ”The Pride of Africa”.

Lokomotiverne

Bag hvert af lokomotiverne hos Rovos Rail ”The Pride of Africa” er der en helt speciel og unik historie, og hvert lokomotiv har særlig karakteristika. Alle er navngivet efter ejeren Rohan Vos’ familie, og lokomotiverne kan dateres tilbage til 30-40érne. 

 

Faciliteter ombord på Rovos Rail ”The Pride of Africa”

Ombord på Rovos Rail ”The Pride of Africa” er der en perfekt atmosfære fra en svunden tid kombineret med moderne faciliteter. Rovos Rail ”The Pride of Africa” er en prægtig samling af 60 restaurerede togvogne fra alle dele af landet, og toget tilbyder komfort og stil i verdensklasse. Hvert tog, hvoraf halvdelen kan dateres tilbage til 1920érne, kan imødekomme 72 passagerer i uforlignelige omgivelser. Få af togvognene i Rovos Rail ”The Pride of Africa” er konstrueret og fremstillet i England i 1911, hvorefter de i starten af forrige århundrede blev sejlet til Sydafrika. Hvert tog har dets egen salonvogn i midten af toget samt en observationsvogn bagerst i togsættet; denne klassiske vogn med dens unikke åbne balkon er et perfekt sted at nyde en drink eller en kop the i ro og mag, mens Afrikas prægtige natur passerer forbi.

 

Alle de ombyggede sovesuiter på Rovos Rail” The Pride of Africa” er de mest rummelige sovesuiter i verden, og de er indbegrebet af luksus. Hver sovesuite er karakteriseret ved enhver form for moderne bekvemmelighed og komfort, og valget af suite står mellem ”The Royal Suite”, ”The Deluxe Suite” og ”The Deluxe Twin Suite”. Alle suiterne har eget bad og toilet, mini køleskab og skrivebord, og suiterne rummer plads til, at de rejsende kan trække sig tilbage og nyde turen i fred og ro.

Cuisine og service

Det prægtige køkken ombord på Rovos Rail ”The Pride of Africa” serverer til alle måltider enkle og elegante retter. Et entusiastisk team af kokke bærer ansvaret for at stille gæsterne tilfredse med udsøgte og yderst velsmagende retter, og det øvrige personale sørger for, at gæsterne under hele rejsen er forsynet med de ønskede drikkevarer. 

 

Om morgenen serveres der en omfangsrig morgenmad, der foruden en overdådig buffet af cereals, brød og oste samt frisk frugt omfatter et bredt udvalg af morgenspecialiteter fra køkkenet. Frokost og middag byder på en forret, valgfri hovedret mellem fisk, kød eller vegetarisk efterfulgt af en indbydende dessert. Gæsterne tilbydes under frokost og middag vine fra nogle af Sydafrikas mest berømte vinkældre. Alle måltider serveres i den komfortable spisevogn, hvorfra gæsterne under spisningen kan nyde de forbipasserende, kontrastfyldte afrikanske landskaber. 

 

Om dagen ønsker vi, at vore gæster ombord på Rovos Rail ”The Pride of Africa” føler sig godt tilpas og klæder sig efter behag. Det kan anbefales, at vore gæster på udflugterne bærer en luftig og komfortabel påklædning og eventuel medbringer en hat, da der visse steder kan være meget varmt. Om aftenen bæres en mere formel påklædning, og bemærk at jakke og slips er minimum for herrernes vedkommende.

 

Cape Town til Pretoria

Cape Town Worcester Matjiesfomtein Kimberly Pretoria

 

Oplev det pragtfulde landskab på rejsen mellem Cape Town og Pretoria

 

For mange af de besøgende i Sydafrika er dette én af de bedste måder at se landet på. Strækningen mellem Cape Town og Pretoria er en destination i verdensklasse, idet den byder på et fantastisk varieret og fascinerende landskab. Den smukt beliggende Cape Town ved Atlanterhavskysten kan byde på en blanding af kosmopolitisk byliv, pragtfuldt bjerglandskab og et fantastisk rigt vinområde. Den 1600 km lange rejse tager gæsterne fra kysten i Cape Town via en gammel pionerrute ind i den afrikanske bush, hvor Rovos Rail ”The Pride of Africa” kører gennem det frodige vinland, inden toget begynder opkørslen gennem Hex River Valley og videre ind i landet. Højdepunkterne på den både nord og sydgående tur inkluderer et besøg i den 100 år gamle historiske stationsby Matjiesfomtein midt i Karoo ørkenen samt et besøg i diamantminebyen Kimberly.

 

 

Pretoria til Cape Town

Pretoria Malelane Hluhluwe Durban Bloemfontein Port Elisabeth Oudtshoorn George Knysna Cape Town

 

Nyd en rejse fyldt med historie, kultur og betagende landskaber på den mest naturskønne rute i Afrika

 

På denne årlige tur (maj måned ) tager Rovos Rail ”The Pride of Africa” gæsterne med på en 3400 km lang ni dages tur med start fra Capital Park i Pretoria. Den første del af denne skønne tur tager gæsterne på en rejse gennem Witbank og Middleburg og derefter krydser toget de majestætiske Drakensberg-bjerge, hvorefter nedstigningen mod lavlandet ved Mpumalanga begynder. Den efterfølgende morgen har gæsterne mulighed for at besøge den berømte og storslåede Kruger National Park, der er rigt på det afrikanske dyreliv. Turen fortsætter herefter til Swaziland, hvor der om eftermiddagen er game drive i Mkhaya reservatet, og dagen vil blive rundet af med middag på den prestigefyldte Stone Camp. Rejsen vil herefter fortsætte til Zululand, hvor gæsterne endnu engang har mulighed for game drives i det fantastiske Hluhluwe Game Reserve, som ligger smukt ved foden af de bjerge, der rejser sig fra kystens lavland. Hluhluwe Game Reserve har en særdeles afvekslende natur og er bedst kendt for nyala-antilopen. Herefter kører Rovos Rail ”The Pride of Africa” videre sydpå gennem Kwazulu Natal mod Durban og herfra videre gennem det flotte landskab mod Pietermaritzburg, ”The Valley of a Thousand Hills”, Ladysmith og Bethlehem nord for Lesotho. Rejsen fortsætter videre sydpå gennem Bloemfontein til den flot beliggende Port Elisabeth, hvorfra Rovos Rail ”The Pride of Africa” fortsætter til Oudtshorn, som er kendt for dens utallige strudsefarme, som gæsterne også har mulighed for at besøge. Toget kører derefter videre til George, hvorfra gæsterne har mulighed for en udflugt til charmerende og smukke kystby Knysna. Herefter kører Rovos Rail ”The Pride of Africa langs den smukke “Garden Route”, hvor gæsterne kan opleve det varierende og betagende landskab, som spænder fra den forrevne klippekyst, fantastiske sandstrande til den frodige regnskov. På rejsen passeres Mossel Bay, Riversdale og Worcester, hvor gæsterne tilbydes et besøg på KWB Brandy Distillery, og Rovos Rail ”The Pride of Africa” ender denne uforglemmelige rejse i det pragtfulde Cape Town.          

 

 

Cape Town til George

Cape Town Ashton George Knysna

 

Oplev den charmerende rejse fra Cape Town gennem ”Garden Route” til George
 

 

Den 620 km lange togrejse mellem Cape Town og George er vurderet til at være én af de smukkeste strækninger i verden. Fra Cape Town kører Rovos Rail ”The Pride of Africa” gennem det flotte bjerglandskab, langs vinområderne og ruller forbi hvedemarker samt hestestutterier i Robertson Valley. Undervejs er der stop ved kendte vinslotte, hvor gæsterne har mulighed for vinsmagning. Derfra kører toget langs den storslåede kyst ned til den charmerende og naturskønne by George, som forfatteren Anthony Trollope har beskrevet som ”den smukkeste landsby i verden”. Ved ankomsten til George har gæsterne endvidere mulighed for at tage på den meget spændende tur med damptog til Krysna, som er én af perlerne langs ”Garden Route”. 

 

Pretoria til Victoria Falls

Pretoria Polokwane (Pietersburg) Victoria Falls

 

 

En nostalgisk rejse med det luksuriøse Rovos Rail ”The Pride of Africa”

 

Denne rejse gennemføres nu igen med toget hele vejen op til Victoria Falls, og ruten er særdeles populær, da toget fører gæsterne til gåafstand af det historiske Victoria Falls Hotel**** og kører igennem nogle af de smukkeste landskaber i Afrika. Se nærmere omkring aktiviteter under Victoria Falls.

 

  

Pretoria til Durban - Safari ruten!

nyt program fra 1/9/09

Pretoria via Zululand Battlefields til Durban ved Det Indiske Ocean

 

Vi indsætter nyt landkort såsnart dette er modtaget fra Rovos Rail

 

 Dette var ruten som tidligere førte gæsterne via Drakensbjergene, men nu i stedet kører den mere direkte rute ned gennem Drakensbjergene med safari oplevelser undervejs i det private Nambiti Game Reserve ved Ladysmith og en valgfri udflugt til de historiske slagmarker fra Zulukrigen eller Spionkop Nature Reserve.

 

Golf Safari

Pretoria Malelane Swaziland Durban Drakensberg Sun City Pretoria

 

 

En elegant og luksuspræget golftur med Rovos Rail ”The Pride of Africa” 

 

Rovos Rail har to gange årligt (april og september) designet en betagende ni dages golf safari til selv den mest kritiske golfspiller. Til de gæster ombord på Rovos Rail ”The Pride of Africa” som ikke ønsker at spille golf, er der rig mulighed for andre seværdigheder og game drives i diverse smukke nationalparker og reservater. Denne specielle rejse starter på Rovos Rail’s private station Capital Park i Pretoria og fortsætter østpå gennem de spektakulære Drakensberg-bjerge til Nielspruit. Her er der mulighed for at spille golf på den eksklusive Leopard’s Creek, som er én af de mest fantastiske baner som overhovedet findes i Sydafrika. For de, der ikke ønsker at spille golf, er der mulighed for at besøge ”God’s Window”, som er en del af et betagende klippelandskab, og den tidligere guldgraverby Pilgrim’s Creeek. Næste stop på rejsen er ved Royal Swazi Golf Club ved Manzini i Swaziland. Banen er én af topbanerne i Afrika og er beliggende i det idylliske Ezulwini Valley. Ikke-golfere har muligheden for at besøge Mlilwane Game Reserve, Houses og Parliament og Swazi Canndle Factory. Rovos Rail ”The Pride of Africa” fortsætter herefter rejsen ind i Zululand for en game viewing i Hluhluwe Game Reserve og St. Lucia Estuary. Efter ankomsten til Durban har golfere mulighed for at spille golf på Durban Country Club, som er én af Sydafrikas fineste baner. Gæster som ikke ønsker at spille golf har mulighed for at tage på en udflugt til Durban med efterfølgende besøg til ”The Valley of a Thousand Hills”. Dagen efter fortsætter Rovos Rail ”The Pride of Africa” sin videre rejse, og denne dag er der mulighed for at spille golf på Champagne Sports Ressort nær Drakensberg-bjergene, som der fra banen er en smuk udsigt til. Ikke-golfere tilbydes en guidet tur i området og endvidere er der mulighed for shopping til Battlefields nær Ladysmith. Mens toget herefter kører videre mod det imponerende Sun City kan gæsterne i afslappende omgivelser nyde turen. I Sun City er der endnu engang mulighed for at spille golf, men der er her tale om en noget sværere og mere krævende bane, end gæsterne hidtil har prøvet på denne tur. Gæsterne har en hel dag til rådighed i det verdenskendte Sun City inden Rovos Rail ”The Pride of Africa”  tager gæsterne med til endestationen Pretoria, hvor den mindeværdige rejse slutter.

 
 

Namibia

Pretoria Swakopmund

 

 

En rejse med opdagelse af den naturlige skønhed af savannens højland og det unikke namibiske ørkenlandskab ved Atlanterhavskysten.

 

Denne årlige syv dages tur tager gæsterne 3400 km med fra savannen inde i Sydafrikas højland  til Swakopmund i Namibia ved kysten af Atlanterhavet. Højdepunkterne på denne fantastiske tur er et besøg ved ”The Big Hole” i diamantminebyen Kimberley og besøg ved det spektakulære og imponerende Fish River Canyon, som er verdens næststørste canyon efter Grand Canyon i USA. Et andet højdepunkt er den barske skønhed i Kalahari ørkenen samt de fascinerende orangeglødende sandklitter i den Namibiske Ørken, der er blandt verdens største og smukkeste sandklitter. Derudover vil gæsterne ombord på Rovos Rail ”The Pride of Africa” have muligheden for at aflægge et besøg i hovedstaden Windhoek, en by der simrer af liv. I den nordlige del af landet vil gæsterne overnatte ved Etosha National Park, der er én af de største og mest specielle vildtreservater i Afrika. Parken er kendetegnet ved den store ”Etosha Pan” som enten er helt udtørret eller fyldt med vand og et dertilhørende rigt dyreliv. Denne fantastiske rejse med Rovos Rail ”The Pride of Africa” slutter i den charmerende by Swakopmund, som bærer præg af tysk arkitektur og bayerske stilarter.       

 

 

Safari med ”The Pride of Africa”

Pretoria Durban

 

En uforglemmelig togrejse ind i hjertet af den afrikanske bush

 

Fra Capital Park i Pretoria tager Rovos Rail ”The Pride of Africa” gæsterne med på en tur til kulminebyen Witbank og videre ned til det spektakulære lavland til det afrikanske bush-paradis. Rovos Rail ”The Pride of Africa” bugter sig videre langs med den verdensberømte og storslåede Kruger National Park, der er rigt på det afrikanske dyreliv. Turen fortsætter herefter til Swaziland, hvor der om eftermiddagen er game drive i Mkhaya reservatet, og dagen vil blive rundet af med middag på den prestigefyldte Stone Camp. Rejsen med Rovos Rail ”The Pride of Africa” vil herefter fortsætte til Zululand, hvor gæsterne endnu engang har mulighed for game drives i det fantastiske Hluhluwe Game Reserve, som ligger smukt ved foden af de bjerge, der rejser sig fra kystens lavland. Hluhluwe Game Reserve har en særdeles afvekslende natur og er bedst kendt for nyala-antilopen, og parken er endvidere reservat for det truede hvide næsehorn. Herefter kører Rovos Rail ”The Pride of Africa” videre sydpå gennem Kwazulu Natal mod Durban, hvor den uforglemmelige rejse slutter.

 

 

Et Autentisk Afrikansk Eventyr

Cape Town Dar-Es-Salaam

(Zanzibar Serengeti Kenya: Mount Kilimanjaro, Ngorongoro Crater)

 

Den ultimative safarirejse gennem hjertet af det sydlige Afrika

 

Rovos Rail ”The Pride of Africa” tager på dette eventyr af en rejse gæsterne med på en uforglemmelig tur gennem det sydlige Afrika. Én gang årligt (juli måned) tager Rovos Rail ”The Pride of Africa” gæsterne med på en 6100 km og 13 dage lang rejse gennem Sydafrika, Zimbabwe, Zambia og Tanzania, og turen er bestemt til at være en af de mest berømte rejser med tog i verden. Nogle af de utallige højdepunkter på denne fantastiske rejse er diamantbyen Kimberley, hovedstaden Pretoria, den storslåede Kruger National Park, Bulawayo, det imponerende Victoria Falls, Lusaka, Luangwa Valley og den utrolige Tazara Railway før Rovos Rail ”The Pride of Africa” ankommer til Dar-Es-Salaam. Undervejs vil der i forbindelse med nogle af seværdighederne være overnatninger på Game Lodges samt hoteller. Efter ankomsten til Dar-Es-Salaam har gæsterne mulighed for at besøge det historiske Zanzibar, som er et eksotisk paradis ud for Tanzanias kyst. Der er endvidere mulighed for at besøge den storslåede Serengeti park, tage til Mount Kilimanjaro eller besøge det imponerende Ngorongoro Crater, som er et sandt paradis for det fantastiske afrikanske dyreliv.

 

Denne rejse med Rovos Rail ”The Pride of Africa” er den ultimative safari i Afrika, og turen er designet for rejsende, som ønsker at genopleve et sandt eventyr i fuldendt luksus og komfort og optimal sikkerhed

 

Reservationer via Jensen Safaris jensen@icon.co.za

 

Se priser og afgangsdatoer for Rovos Rail "The Pride of Africa"