Vinindustrien i Sydafrika har i løbet af de seneste 300 år placeret landet blandt verdens førende vinproducenter, og beskæftiger i dag mere end en kvart million mennesker. Guvernør Jan van Riebeeck plantede allerede i 1655 de første vinstokke importeret fra Tyskland og kun fire år senere, i 1659, produceredes den første vin fra sydafrikanske druer. Huguenotternes ankomst i 1685 fra Frankrig satte yderligere skub i produktionen. Vinlandet har udviklet sig til et mekka blandt turister, som nyder ikke blot vinene, men også de smukke omgivelser med gamle bygninger i Kap-Hollandsk byggestil. Vi har til vore gæster udvalgt tre glimrende overnatningsfaciliteter i tre forskellige prisklasser - Eikendal Lodge**** og Lanzerac Hotel***** i Jonkershoek Valley er vore foretrukne overnatningssteder, men vi kan naturligvis finde passende faciliteter i enhver prisklasse.

Den bedste tid for et besøg i vinlandet er i månederne oktober-april, men selve vinhøsten finder sted i perioden fra midten af januar til slutningen af marts. Regntiden i denne del af Sydafrika falder i perioden maj-september, men vejret kan dog selv på den årstid være ganske godt, og gæster kan glæde sig over lavere priser på overnatninger.Vinhøsten i Kaplandet foregår stadigvæk manuelt med håndkraft, og for at sænke sukker-indholdet på især hvide druer, foregår høsten ofte om natten, hvor druerne er koldere. Der tilsættes absolut intet kunstigt sukker i sydafrikanske vine, og det smager man!

Lad os sammensætte et oplæg til et besøg i vinlandet som kør-selv gæster, eller benyt Dem af vor guideservice, som vi bringer prisliste på herunder. Det bliver en uforglemmelig oplevelse at køre rundt og besøge de smukke vingodser, smage på vinen og spise frokost under træerne i en af de smukke parker. Kontakt os på jensen@icon.co.za og få et tilbud på en fantastisk vinsafari i Kaplandet.

PRISLISTE CAPE TOWN SIGHTSEEING & TRANSFERS MED PRIVATCHAUFFØR
TRYK PÅ DETTE LINK

DAG

1

De fleste gæster ankommer med til vinlandet fra et forudgående ophold i selve Kapstaden, men nogle vil også ankomme enten med internationale fly eller regionalfly fra Victoria Falls, Maun eller Mauritius, og i mange tilfælde med indenrigsfly fra Johannesburg, Kruger Mpumalanga, Skukuza, Kimberley eller Durban. Cape Town International Airport er kun 20 minutter fra starten af vinlandet, og kun 40 minutter fra de fleste af de hoteller som vi oftest benytter til vore gæster der skal besøge regionen. Kommer man fra Cape Town med bil eller på en guided tur, kan man allerede starte med at udforske vinlandet den første dag, og en god start vil være den historiske bymidten i Stellenbosch, hvor man kan indtage en frokost og besøge de mange museer og attraktioner.

DAG

2

En vintur i Kaplandet starter ideelt nede i det idylliske Somerset West med et besøg på det historiske vingods Vergelegen (stedet der ligger langt væk!). Der åbnes kl. 09:00, hvilket giver mulighed for god tid til morgenmaden og måske allerede lyst til den første vinsmagning. Herfra går ruten op mod Stellenbosch, og vinfarmene vil overalt skilte med vinsmagninger og mulighed for at besøge historiske bygninger og flere steder se produktionen. Mange vingodser byder også på restauranter og caféer, og vi taler flere steder om enestående madoplevelser. Bedst er det at diskutere med værterne på bostedet om hvilket type mad man kunne tænke sig at opleve, og så lave en bordbestilling fra dag til dag. Nogle af de allermest populære restauranter kræver dog forudbestilling i månedsvis i forvejen, og her assisterer vi naturligvis gerne.

DAG

3

Denne dag fortsætter vinsmagningerne, men formiddagen bør afsættes til et besøg ved byen Franschhoek, hvor man naturligvis skal besøge Hugenot monumentet til minde om de franske relegiøse flygtningen, som i høj grad var med til at udvikle den lokale vinindustri. Herefter køres i retning mod Paarl, for et besøg på vingodset Babylonstoren, som er helt i særklasse hvad angår aktiviteter og et fantastisk haveanlæg og vinproduktion.

DAG

4

Har man endnu en dag til rådighed, så foreslår vi enten en dagstur mod Tulbagh Valley og måske et smut ud til Atlanterhavskysten, men også turen over de fire bjergpas i vinlandet, hvor man først kører langs med kysten over Sir Lowry's Pass og senere i retning mod Franschhoek over Viljoen's Pass forbi Theewaterskloof Dam og over Franschhoek Pass, og til slut retur mod Stellenbosch over Hellshoogte Pass. En anden mulighed er en dagstur mod Gaansbaay for hajdykning, en tur til Gordon's Bay for at dyppe tæerne i oceanet, eller også en længere dagstur mod Cape Agulhas, som er det sydligste punkt i Afrika, og rent geografisk det sted hvor Atlanterhavnet og Det Indiske Ocean mødes.