Dette er afdelingen, hvor interesserede ofte vil kunne se fotos fra de seneste jagtsafarier samme aften som personalet returnerer fra bushen. Dermed gives også et godt billede af hvad der kan forventes af en jagtsafari hos Jensen Safaris, især m.h.t. til trofækvalitet og antal stykker vildt nedlagt på det opgivne antal jagtdage. Vi har mange jagtsafarier i marts/april, så kig snart indenfor igen for de seneste dugfriske nyheder!

 

Se også "seneste jagtsafarier marts/april 2010" for årets første drivjagt i Karoo ørkenen

 

Dagen før den afgørende VM-kamp mellem Danmark og Japan modtog vi en meddelelse fra vor lokale sammenslutning af professionelle jægere, som efterlyste en outfitter som med kort varsel kunne tage en japansk fodboldfan på jagt for at "skyde buk"! Normalt laver vi ikke just denne type sidste-øjebliks arrangementer, men dels ville vi gerne se hans ansigt, når nu japanerne havde fået bank af de danske drenge aftenen før, og dels trængte vi virkelig til at komme lidt væk fra VM-ræset, som har holdt os travlt beskæftigede i de sidste par uger. Som de fleste nok er klar over endte det med en lang næse til det danske landshold, så det var en veltilpas japaner, som vi efter 3 timers søvn samlede op fra et gæstehus i byen Krugersdorp, for at køre til jagtområdet Bushveld Vest. Allerede efter et par timer jagtudøvelse havde vi nedlagt en smuk vandbuk - faktisk havde den drillet mig på to foregående jagtsafarier, men denne gang lykkedes det at nedlægge den med den totalt uerfarne jæger. Glæden var stor, og han hoppede allerede af iver for at komme videre på jagten!

Japanerens eneste "jagtlige erfaring" stammede fra computer "war games", men vi gav ham nogle basis instruktioner, og skydningen var ganske god, for han ramte plet med alle 4 skud som han affyrede fra min gamle 8 x 57 Mauser riffel. Det næste stykke vildt blev nemlig en ganske antagelig vortesvine orne, i hvert fald når man tænker på at det her var en 1-dags MINISAFARI! Til slut lykkedes det ham endda at nedlægge en fin kudutur, men det skete lige i skumringen, og vi afleverede en meget heldig og lykkelig jæger tilbage på gæstehuset. På baggrund af vore mange kommunikationsproblemer regner vi dog ikke lige med at udvide vore aktiviteter til Japan her på det første.....!

Besøg dette link for nyheder og billeder fra VM i Sydafrika

 

 

Årets tredje og sidste drivjagt overraskede til den gode side, da vi aldrig før har gennemført dette arrangement på kun 4 jagtdage og med 3 jægere. Det viste sig dog at det ikke var noget problem, når blot man indretter såterne herefter, og efter første morgensåt lå der ikke mindre end 25 springbukke på paraden. Vi har allerede lavet programmet for 2011 drivjagterne, som normalt gennemføres som "kombijagt" med riffel og hagl, men dette hold havde valgt kun at gå på riffeljagt denne gang, men har allerede bestilt en fuld drivjagt i 2011 sæsonen.

Rekorden på en enkelt post var 13 springbukke, men mindre kan også gøre det, og her blev det til fem springbukke på andendagen i en morgensåt. Læg mærke til den lille busk, som både skal skjule jægeren og den professionelle jæger + køleboks og ammunitionskasse!

De smukke og graciøse springbukke tager sig godt ud når de bliver hængt op på vildtvognen i rad og række. Hver jæger mærker sine egne trofæer med en farvekode, så vi kan holde styr på trofæerne hele vejen indtil de afleveres hos konservatoren, som foretager den endelige nummerering og mærkning.

Vor nuværende assistent Søren nedlagde 2 smukke springbukke på en post, og jægeren her til højre har nedlagt en stribet gnu (blue wildebeest) - også kaldet fattigmandsbøffel!

For nogle er landskabet måske ensformigt, men det har alligevel sin charme, med nøgne klippevægge og nogle solnedgange der er helt ubeskriveligt smukke.

Det er første gang at vi har 3 hvide springbukke på paraden - en af de tre farvevarianter af springbukke.

På denne parade er der nedlagt 5 sorte springbukke og herunder ses trofæbukkene. Det tager sig godt ud at få hovedmonteret de forskellige springbukke og hænge dem op samlet hjemme i jagtstuen.

Endnu en gnuart blev nedlagt - en hvidhalet gnu (black wildebeest).

Afrikas eneste vildfår er det smukke mankefår - denne vildtart byder på en udfordrende jagt, da den som andre fårearter lever i uvejsomt bjergterræn, og det skortede heller ikke på dramatik, da vi efter en spændende jagt fik nedlagde denne meget flotte vædder.

Turen sluttede med nedlæggelsen af en steppezebra (Burchells zebra) og endnu en flok springbukke på drev.

 

 

Dette besøg i Kalahari var en gevaldig succes, for allerede dagen efter ankomsten nedlagde jægeren den smukke sabelantilope herover. Jagtområdet rummer en stor bestand med mange flotte trofæer, vi så adskillige afskudsbare tyrer.

Billedet her er taget et split sekund før kuglen blev sendt af sted. Det er tyren bagerst til højre vi er efter. Sablen gik under 70 m. efter et perfekt skud.

Den brune ko-antilope (tsesseby), Afrikas hurtigste antilope, tilhører ko-antilopernes familie og er i dag forholdsvis almindelig på mange private jagtområder i Sydafrika. Den har et meget smukt skind.

 

På drivjagten i sidste uge nedlagde vi sorte og hvide springbukke, men denne kunde havde allerede nedlagt en sort springbuk under et tidligere besøg, og valgte denne gang at jage den smukke kobber springbuk, og fik tillige en hvid springbuk. Springbukkene rejser somme tider "fanen", når de forender, hvilket tager sig særligt smukt ud på den hvide springbuk herunder.

 

I dag lørdag den 22. maj har den stået på duejagt i solsikkemarkerne udenfor Pretoria, hvor kunden og Benny dog først ankom til direktørtid, men alligevel fik kunden brugt 125 stykker ammunition, men mente nok at der var lidt god plads omkring de små vævre duer!

 

 

Denne far/søn jagt ved Limpopo gav os visse klimatiske udfordringer, hvor 60 mm nedbør kombineret med strømafbrydelse både slukkede lejrbål og belysningen i Limpopo Tented Camp. Officielt sluttede regntiden i den nordlige del af landet i slutningen af marts, men i år har den holdt på, og bushen er overordentlig grønt. Det gør jagten på vortesvin meget svær, da man kun skyder dem tilfældigt på pürch, og selv vandbukken spillede pus med os, selvom vi så særdeles mange på jagten og var på skudhold hver dag. Den værste skydelyst var dog allerede forsvundet efter en uges drivjagt i Karoo ørkenen, og vi håber at se disse sympatiske jægere en anden god gang, hvor klimaet arter sig lidt mere normalt.

Selvom vejret drillede os, så lykkedes det dog for både far og søn at nedlægge smukke nyalatyre, og dermed sluttede dette genbesøg ved Limpopo. Billedet herunder tv viser hvor tæt tågen lå over landskabet den sidste morgen, og det kraftige regnvejr havde fået en giftig rinkhals slange til at søge tilflugt i vore køkkenregioner, hvilket fik rengøringsassistenten til at flygte gennem vinduet, for dog senere at returnere og få hævn over bæstet!

 

drivjagter i Karoo ørkenen er det muligt at nedlægge alle tre arter af springbukke - både den almindelige og hvide og sorte varianter. Denne jæger var heldig at nedlægge alle tre typer i løbet af et par timer, den sorte endda en meget flot eksemplar.

Her en smuk parade efter en fin dag, med masser af springbukke. Et par af jægerne var gengangere, som "kun" gik efter store bukke, så derfor blev det ikke til det store antal, men det er jo op til enkelte jæger at beslutte, hvor mange man ønsker at nedlægge.

Sådan kan en typisk post se ud - det er ikke udsigten der mangler!

I et af drevene kom der oryx for, og det lykkes denne jæger at "snuppe" en fin tyr. Der blev også mulighed for et par skud chancer til vor assistent, som bla. fik denne flotte springbuk.

Mens nogle af deltagerne tog på fuglejagt, blev andre tilbage for at udøve lidt trofæjagt. Her lykkes det at nedlægge en stribet gnu og en steppezebra.

Hele ideen omkring "kombijagt" er at kombinere drivjagt på springbukke med lidt trofæjagt og ind imellem fuglejagt, og dette skete også på denne afgang, hvor der blev vedlagt både sporegæs, nilgæs og duer.

Denne dejlige kombinationsjagt afsluttedes med duejagt i en solsikkemark ikke langt fra Pretoria, hvor vi fik en svensk jægersmand sluttet til selskabet, og vor unge brune Labradorhund Bruno for første gang viste sig som en gedigen apportør.

Rock Pigeon - Cape Turtle Dove - Laughing Dove

 

Indhent tilbud på jagtsafarier fra Jensen Safaris på jensen@icon.co.za