Dette er afdelingen, hvor interesserede ofte vil kunne se fotos fra de seneste jagtsafarier - oftest samme aften som personalet returnerer fra bushen. Dermed gives også et godt billede af hvad der kan forventes af en jagtsafari hos Jensen Safaris, især m.h.t. til trofækvalitet og antal stykker vildt nedlagt på det opgivne antal jagtdage.

Så har vi afsluttet endnu en far/søn jagtsafari ved Limpopo Tented Camp - gengangere, som nok allermest var her for hyggens skyld, og i processen også nedlagde et par stykker afskudsvildt. Det er ikke noget vi tilbyder på normale jagtsafarier, men som faste kunder og venner af huset kan vi naturligvis altid hitte på noget. Traditionen tro indledtes turen med en hummerret serveret med Limpopo floden i baggrunden.

Der stod en rød ko-antilope på ønskesedlen, og her er nedlagt en særdeles fin tyr. De er meget talrige på vort jagtområde ved Limpopo.

En eland tyr blev det også til for senior!

Junior fik til gengæld lejlighed til at nedlægge en abnorm oryx antilope, men har dog tidligere nedlagt et fint trofæ, så det var mest for oplevelsens skyld denne gang.

Vi har det ikke helt så let med vortesvinene ved Limpopo som vi plejer, for mange gamle orner er døde i tørken, men hist og pist lykkes det alligevel at finde et godt eksemplar.

Strudser er der ikke mange jægere der har på ønskesedlen, men vi er naturligvis leveringsdygtige, når en jæger ønsker at hjemtage netop denne vildtart.

Her har senior nedlagt en mere konventionel oryx antilope.

Og junior fik drømmen omfyldt om en god buskbuk ved Limpopo floden - at der er tale om en gammel tyr ses på spredningen af hornene - et meget stærkt trofæ med kraftige horn.

Selvom jægeren tidligere har nedlagt impalaer ved Limpopo fristedes han også denne gang til at tage en smuk buk med hjem.

Og junior med endnu et afskudsdyr - en stribet gnu med et knækket horn. Jagtoplevelsen er jo den samme, og man kommer aldrig sovende til dette trofæ.

Efter at have tilbragt nogle dage på sightseeing i Pretoria stødte moderen til den næstsidste dag, men havde nu ikke held på jagtstien - det havde junior til gengæld med denne grå dykkerantilope.

Det lykkedes dog også at finde en af de virkeligt gode orner - på allersidste dag, og dette billede er fra kundens eget kamera.

 

 

Vor kommercielle jagt holder en lille pause mens jagtleder Benny Bjerg er på en kort ferie i Danmark, men om en uges tid ankommer næste hold jægere fra Danmark, og så kører det faktisk non-stop resten af året. Vi benyttede lejligheden til at komme lidt væk fra hovedstaden, og pakkede bilen med patroner, haglgeværer, rigeligt med ammunition og vore to Labrador hunde Bruno og Thor. Det skulle egentlig have været en 2-dages tur, men landejerens pludselige modvilje imod søndagsjagt satte dog en stopper herfor, så resultatet vist er et enkelt aften- og morgentræk, på et terræn som vi aldrig havde besøget før. Næste gang vil der ligge lidt flere på paraden, men vi skulle lige have styr på trækruter og fuglenes tilholdssteder og opførsel. Vejret var heller ikke just med os - det blæste en pelikan og var skrækkeligt koldt - faktisk under frysepunktet tidligt i morges.

Der var mange sporegæs (spurwing geese) og på billedet TH herover ses hvorfor de netop hedder sporegæs. Gaserne benytter sporerne til interne opgør, som de angriber hinanden med. Derfor er sporerne anbragt på forkanten af vingerne. Herunder ses gulnæbbede ænder (yellowbill ducks) og en meget træt Labrador hund Thor til højre!

De farverige nilgæs var meget talrige, og udgør et smukt jagtobjekt.

 

 

Buskbuk stod faktisk ikke på ønskesedlen, men hvem kunne stå for et sådant pragteksemplar? Det kunne vor besøgende jæger i hvert fald ikke!

Endnu engang var det en jagtsafari med danske gengangere, og her starter vi, traditionen tro, med hummer ved velkomstfrokosten på Highveld jagtområdet.

Hovedformålet med besøget på Highveld var den hvidhalede gnu, og det lykkedes at nedlægge en tyr med en meget flot og kraftig base.

Vi nyder at have adgang til en fin bestand af springbukke så tæt på vor base i Pretoria, da den ofte står på gæsternes ønskeseddel. Det blev da også til en fin buk til begge jægerne.

Zebraen her var en fødselsdagsgave fra fruen - nok med den bagtanke at det vil pynte op i stuen derhjemme.

Efter et produktivt døgn ved Highveld gik turen videre til Limpopo Tented Camp. Et af de store ønsker på bestillingssedlen var nyalaen, og det lykkedes da også for jægeren at nedlægge en fin tyr, selvom det var en lidt kort jagtsafari denne gang.

Der blev lejlighed til anstandsjagt, og Benny tog dette flotte stemningsbillede ved et vandhul, hvor der blev nedlagt en sortrygget sjakal (herunder)

Turens sidste stykke vildt var en overordentlig flot stenbuk i rekordklasse.

 

 

Den forløbne uges kunder var gamle kendinge - faktisk startede det med en safari helt tilbage i 1982 med farfar og senere kom barnebarnet herned, og blev i en alder af 6 år vor hidtil yngste jæger på det tidspunkt. Den rekord er dog blevet slået siden af Benny's søn Nicolaj på 5 år, men efter en konfirmationstur for et par år siden var det nu tid til et tredje besøg, som bragte os til Karoo ørkenen og Kalahari, med det hovedformål at nedlægge roan (rød hesteantilope) - en af verdens største antilopearter.

Jagten startede dog i Karoo ørkenen, hvor den unge jæger allerede den første eftermiddag nedlagde et flot mankefår i bjergene. Vi nedlægger årligt 3 trofævæddere fra denne bestand, som med årene har vokset sig sund og stærk. Trofæafgiften er meget lavere end hvis man skulle nedlægge denne vildtart i f.eks. Spanien eller på ranches i Texas, eller for den sags skyld i Chad eller Sudan hvor den oprindelig stammer fra.

Efterfølgende gjaldt jagten hhv. den hvide og den sorte variant af springbuk, og deltagerne fandt hurtigt ud af hvor vanskeligt det er at jage disse dyr i det meget åbne ørkenlandskab, hvor der ikke er meget at gemme sig bag, og hvor vor jagtudøvelse fortrinsvis tager form af drivjagt på springbukke. Det lykkedes dog at nedlægge et par fine springbukke af begge varianter.

Derefter gik turen videre mod Kalahari ad de lange veje, hvor de sociale væverfugle benytter telefonmasterne til deres imponerende redestruktur.

På en saltslette lykkedes det at sikre den eftertragtede roantyr - et trofæ som for blot få år siden var horribel dyr at erhverve i Sydafrika, men som nu om stunder er tilgængelig til en meget mere rimelig pris. Den kommer til at pynte hjemme på trofævæggen. Bagefter nedlagde sønnike sabelantilopen herunder - det var et særligt billigt tilbud, som skyldtes at det ene horn var stærkt deformt, men for en ung gut på 15 år er oplevelsen jo lige stor, og den skal også nok komme til at pynte op på værelset derhjemme! På terrænet er der stadig et par sabel og roan tyrer til reduceret pris, hvor hornspidserne er slidt ”lidt” ned på grund af aldre og slagsmål mellem hinanden.

De sidste to stykker vildt var hhv. bontebokken (herover) og den hvide blisbuk (herunder) - hvor lykkedes her at nedlægge et absolut rekordtrofæ på næsten 18", så vidt vides den største nogen dansker jæger nogen sinde har nedlagt!

 

 

Besøg jagtsafarier fra maj/juni 2012 på dette link!

 

HUSK AT BESTILLE VOR NYE DVD "PÅ JAGT KLODEN RUNDT"
- se de første anmeldelser på dette link

 

Indhent tilbud på jagtsafarier fra Jensen Safaris på jensen@icon.co.za