Cape Town er det historiske startpunkt i Sydafrika. Den britiske opdagelsesrejsende Sir Francis Drake skrev allerede i 1580 i sin rejsejournal at “Kap det Gode Håb er den smukkeste af alle verdens sydspidser, som jeg har set på min jordomrejse” - “The fairest Cape of them all”. Byen blev etableret i 1652, da Det Hollandsk-Vestindiske Kompagni besluttede at anlægge en forsyningsstation ved Taffelbugten, da man havde store problemer med skørbug blandt besætningerne på de skibe som sejlede krydderier fra Fjernøsten til Holland. Forinden var landet kun blevet besøgt af portugisiske søfarende og en enkelt skibsbesætning fra Danmark på vej til Trankebar, under ledelse af Kaptajn Erik Grubbe. Kaptajnen havde taget sin hustru med, forklædt som en dæksmand, men ud for Kap det Gode Håb skulle “dæksmanden” pludseligt føde, og “Kap det Gode Håb Grubbe” blev således både den første dansker og den første hvide mand født på sydafrikansk jord. Det var dog en anden søfarer, hollænderen Jan van Riebeeck, som blev den egentlige stifter af den hvide bosætning ved sydspidsen af Afrika, og han var ansvarlig for etableringen af den allerførste bygning i Sydafrika, The Castle.

Vartegnet for Cape Town er naturligvis det imponerende 1086 meter høje Taffelbjerg, som i klart vejr kan ses mere end 200 kilometer til søs, og man kan med kabelvognen køre til toppen og nyde udsigten til hele Kap-halvøen og Robben Island. Victoria & Alfred Waterfront er et spændende havnemiljø, fyldt med butikker og særprægede restauranter. Vi overnatter af sikkerhedsmæssige hensyn i reglen altid vore gæster her, fordi de kan færdes trygt døgnet rundt. Her anvender vi især City Lodge Victoria & Alfred Waterfront***, The Commodore**** / The PortsWood*** og The Table Bay Hotel*****. Husk under opholdet at køre en tur til toppen af Signal Hill, hvor der findes en betagende udsigt over “Cape Town by Night”. Botanisk interesserede vil få stor fornøjelse af et besøg til de berømte Kirstenbosch Botanical Gardens, ligesom parlamentet og nationalmuseet er spændende udflugtsmål. Ønsker man at komme lidt væk fra byen benytter vi Rocklands Seaside Bed & Breakfast*** i flådebyen Simon's Town på den "varme" side af Kaphalvøen ved Det Indiske Ocean eller det idylliske Eikendal Lodge**** i udkanten af den historiske by Stellenbosch.

Klimatisk set er Cape Town den mest uforudsigelige del af Sydafrika, og selvom det klart er det sydafrikanske sommerhalvår som erden bedste årstid at besøge Kaplandet, kan det ikke udelukkes, at der kommer lidt køligere vejr. Regnen falder mest om vinteren i månederne april - oktober, men påvirkningen af de to have og den ubehagelige sydvesten vind gør, at temperaturen kan skifte fra time til time.

Mange gæster ønsker under opholdet at besøge Robben Island, en fængselsø etableret helt tilbage i 1658 med det formål at skaffe en besværlig muslimsk leder af vejen, men senere blev Robben Island meget mere berømt, da fængslet husede Nelson Mandela - senere præsident i Sydafrika. Desværre er det ANC partiet som organiserer turene til øen, så man skal forberede sig på en politisk manipulation som Mao eller Fidel Castro ikke kunne gøre bedre, men sejlturen er smuk og baggrunden spændende, og så kan man vel bære over med at en 30 år gammel gut forsøger at bilde gæsterne ind at han har siddet fængslet sammen med Mandela...! Der er daglige afgange med færgen kl. 9/11/13/15. Vi booker gerne Deres billetter til Robben Island Museum - prisen per person er R360/voksen og R200/u. 18 år + booking gebyr 10 pct.

Den smukke heldagstur omkring Kap det Gode Håb kan enten ved hjælp af vore dansksprogede rejseplaner og GPS-service gennemføres som kør-selv med lejevogn, eller også kig herunder på priser på diverse sighseeing ture, som vi tilbyder med privatchauffør/registreret guide i Cape Town området. Først køres langs med bjergkæden den 12 Apostle, hvorefter der følger en sejltur til søløverne på Seal Island ved Hout Bay. Derefter følger den meget smukke køretur over Chapman's Peak på vejen mod Cape of Good Hope National Park. Her besøges såvel Kap det Gode Håb som Cape Point, hvor i hvert fald iflg. det lokale turistråd Atlanterhavet og Det Indiske Ocean mødes. Der kan passende indtages en frokost på Two Oceans Restaurant inden turen går tilbage på Cape Town for besøg ved pingvinkolonien Boulders National Park. Overvej til slut et stop ved Groot Constantia Wine Estate og Rhodes Memorial før ankomsten tilbage i Cape Town.

Kapstaden er dog meget andet end sceniske køreture og udflugter til vinlandet - lad os sammensætte et program med "adventure" aktiviteter som vandreture til toppen af Signal Hill og snorkel med søløver ved Hout Bay.

PRISLISTE CAPE TOWN SIGHTSEEING & TRANSFERS MED CHAUFFØR
på alle sightseeing ture og transfers garanteres privat guide/chauffør
ved heldagsture pålægger det gæster at forpleje chaufføren

KLIK HER FOR PRISLISTE INDTIL 30/09/2024

DAG

1

De fleste gæster ankommer med fly til Cape Town, enten fra Danmark via non-stop fly fra forskellige europæiske hovedstæder, mens andre kommer med regionalfly fra Victoria Falls eller indenrigsfly fra Johannesburg eller Kruger Mpulamanga i Drakensbjergene eller Skukuza i Krugerparken. Nogle heldige gæster ankommer fra Pretoria med luksustoget ROVOS RAIL "The Pride of Africa", som også har ankomst sidst på eftermiddagen. Dermed er det sjældent at man den første dag har et større sightseeing program - nogle ankommer endda sent om aftenen på KLM fra Amsterdam Schiphol, men efter check-in på et af de skønne hoteller ved Victoria & Alfred Waterfront foreslås det at gæster tager en gåtur i området, indtager en god middag, og er der tid, så overvej en lille havnerundfart på et af de mange skibe i havnen. Er vejret klart, så kunne det ligeledes være en god idé allerede denne dag at tage til Table Mountain Aerial Cableway, da denne attraktion er meget vejrfølsom.

 

DAG

2

Den følgende dag foreslår vi at gæster afgår på turen omkring Kap det Gode Håb, hvis det er klart vejr, for ellers kan denne tur passende udskydes til en af de følgende dage. Vejret i dette område kan være ustabilt, og det er en helt anderledes oplevelse at se det sydvestligste hjørne af Afrika i solskin og blå himmel. Det er også et af de mest populære udflugtsmål i Sydafrika, så det foreslås at gæster afgår senest kl. 07:45, således at man kan nå dagens første afgang kl. 08:45 med Circe Cruises fra havnen i Hout Bay mod Seal Island, hvor der findes en bestand på omkring 800 søløvepar. Vi sørger naturligvis også her for billetbestilling på forhånd.

Fra Hout Bay går turen over den berømte Chapman's Peak Drive (mindre vejtold) mod Cape of Good Hope National Park. Her kører gæster først mod Kap det Gode Håb, som er Afrika's mest sydvestlige hjørne, for et foto ved nok landets mest fotograferede skilt, men selvom den lokale turistforening sikkert vil hævde noget andet, så er det faktisk langt henne ad kysten ved Cape Agulhas, og ikke ved Kappunktet, at Atlanterhavet og Det Indiske Ocean mødes. Derfor er det lidt misvisende, når restauranten hedder "Two Oceans", men et godt sted for en lækker frokost med udsigt over False Bay (den falske bugt, fordi skibsfarerne ofte fejlagtigt antog den for at være Taffelbugten). Forinden eller bagefter benytter gæster den lille sporvogn for at køre det sidste stykke op til udsigten over Kappunktet. I reservatet kan man ofte være heldig at se bjergzebraer (Cape mountain zebra), bontebokke, røde ko-antiloper og strudse, men på visse årstider også hvaler og andre havdyr.

Efter frokosten fortsætter gæster langs med False Bay mod byen Simonstown, hvor et stop ved pingvinkolonien med et stort antal afrikanske pingviner bestemt er et besøg værd.

Sidste to stop inden gæster kører tilbage mod Kapstaden er det historiske vingods Groot Constantia i Constantia Valley og til slut monumentet for minemagnaten Cecil John Rhodes, en mand som opnåede at få to lande opkaldt efter sig, og sågar et dansk cigaretmærke! Han er dog bisat ved World's View i Matopos Hills National Park i det nuværende Zimbabwe (tidl. Rhodesia). Hermed er der sat punktum for en rundtur, som nok er et af landets smukkeste, med forventet ankomst sidst på eftermiddagen ved havnen.

Herefter er det igen tid til at udforske Victoria & Alfred Waterfront, og har man lyst, kan vi bestille billetter til det nærliggende operahus eller det mindre serveringsteater for lidt lokal folklore "Kaapse Stories", og man må ikke forlade Kapstaden uden at have besøgt Lion Hill en aften, for at se udsigten over "Cape Town by Night".

DAG

3

Den følgende dag afsættes til sightseeing i den historiske by Kapstaden, men det vil være muligt at benytte formiddagen enten til en tur med færgen til fangeøen Robben Island eller med hængebanen til toppen af Taffelbjerget. Vi arrangerer naturligvis gerne billetter til begge dele. Har man været på Taffelbjerget, så er det nærliggende at starte rundturen med et besøg på Kirstenbosch Botaniske Have og indtage en frokost på den etniske Moio Restaurant i haven.

Derefter bør der afsættes tid til at besøg på kastellet (The Castle of Good Hope), som er det første større bygningsværk i Sydafrika efter Jan van Riebeeks ankomst i 1652. Bygningen rummer også en fantastisk samling af historiske kunstværker, men for nogle vil det nye Zeitz Museum of Contemporary Art, som er beliggende ved Victoria & Alfred Waterfront. Det anbefales også at gæster foretager en gåtur i området omkring parlamentet, besigtiger præsidentens officielle kontor "Die Tuinhuis" (havehuset) og til slut besøger parken "The Gardens", som også rummer et naturhistorisk museum.

DAG

4

Er man så heldig at have flere dage til rådighed i Cape Town er der mulighed for at udforske Atlanterhavskysten på en dagstur til Tulbagh Valley og Lambert's Bay. Især i månederne august-oktober kan man i dette område opleve et væld af forårsblomster, og ligeledes se den interessante produktion af rooibos te, som er blevet en stor eksportvare fra Sydafrika. Vinlandet kan naturligvis også udforskes fra Cape Town, men tryk i stedet på linket herunder og se muligheder for ophold i hjertet af Kapvinlandet, for det fortjener at blive udforsket lidt nærmere. Er man til badeliv ved Det Indiske Ocean, så er selve Kapstaden ikke nogen god destination - i så fald vil vi anbefale et ophold ved Gordon's Bay lidt henne ad kysten, hvor vi har et fantastisk gæstehus direkte på stranden. Er man til lidt eventyr, så overvej hajdykning ved Gaansbaai, med mulighed for afhentning fra Kapstaden.