Dette
Dette er afdelingen, hvor interesserede ofte vil kunne se fotos fra de seneste jagtsafarier samme aften som personalet returnerer fra bushen. Dermed gives også et godt billede af hvad der kan forventes af en jagtsafari hos Jensen Safaris, især m.h.t. til trofækvalitet og antal stykker vildt nedlagt på det opgivne antal jagtdage.
 

Det var ikke første gang denne jæger var på besøg - det var faktisk den fjerde "jagttur" til Sydafrika, hvor der denne gang blev presset en enkelt dags jagt ind i programmet. Ønsket var en zebra, ikke just den nemmeste art, når man kun har en dag til rådighed! Vi fik imidlertid midt på dagen, hvor det er allermest varmt, kontakt med en gruppe zebraer, som stod og småsov i solen. Vi fik pürchet os ind på små 80 m. og afgivet et perfekt skud. Zebraen droppede på stedet, ikke just det bedste sted - det kostede blod sved og tårer at få jagtvognen ind for at hente den. Den følgende dag gik turen videre mod Coach House, Kruger Parken og Zululand.

 

Denne kunde var på familieferie, men en enkelt dag blev afsat til jagt på vort jagtområde Bushveld West, som bl.a. rummer en særdeles god bestand af kudu. Vi forlod Jensen Safaris Guesthouse i Pretoria kl. 03:30, så jagten kunne starte ved solgang, og allerede kl. 08:15 havde vi leveret en virkelig stærk kudutyr, med dybe kurver og næsten nedslidte tænder. Faktisk var denne kudu så afkræftet at den næppe ville have overleveret vinteren, så alle frydede sig over at have sikret ikke blot et godt trofæ, men også foretaget en afskydning, som er til gavn for del lokale kudu bestand.

 

Årets første far/søn safari foregik fra Limpopo Tented Camp, og selvom årstiden ikke er perfekt til jagtudøvelse, så lykkedes det alligevel at opnå nogle fine jagtresultater. Bl.a. blev der nedlagt 3 særdeles gode vortesvin og kunden skrev bagefter:

 

"Tak for sidst, det var en uforglemmelig tur på alle måder.

 

Jeg må tilstå, at det var en helt anderledes jagt oplevelse end jeg havde forventet samtidig med at netop hyggen og afslapningen var helt fænomenalt. Efter at have rejst og oplevet en del, med jagtens mange skønne oplevelser var dette ophold fyldt med en helt ny dimension, på mange måder.

 

Tak for et super samvær og en fortryllende indlevelse af dine utallige jagtoplevelser."

 

Det er stadig grønt på terrænet ved Limpopo, trods en ret dårlig regnsæson i dette område, men der kan dog stadig nå at falde meget regn inden regntiden helt stopper i slutningen af marts. Hver af jægerne fik nedlagt en fin oryx, som vi havde mange chancer til.

Zebraer er ikke noget man "bare" går ud og nedlægger på Limpopo terræenet, som mange tror. Der skal virkelig arbejdes for det. Men når det så lykkes, er glæden tilsvarende stor. Zebraen var et ønske fra fruen, hvilket det for øvrigt ofte er!

Rød ko-antilope var til gengæld nok ikke øverst på listen da safarien startede, men da denne flotte tyr bød sig til, udnyttede jægeren forståeligt nok chancen. Der er ingen tvivl om at den tager en guldmedalje, for dem som går op i det !!

Der blev gået til vortesvinene - ikke mindre end tre store orner blev det til, og et par mere blev "set". Men til gengæld drillede impalaerne - ikke før den sidste morgen lykkes det os at nedlægge denne gamle buk som gik med omkring 80 hundyr.

Dette unge hulepinsvin tog let ikke notits af os, selv om vi holdt under 5 m. fra den, og tog billeder af den. Rygtet går at når hulepindsvinet parrer, forgår det MEGET FORSIGTIGT, hvad der vel er ganske forståeligt...!!!

Det var lidt af en ekspedition at få denne buskbuk reddet i land, efter at have nedlagt den ved Limpopo floden !

Den sidste jagtdag lykkes det at nedlægge dette kæmpe vortesvin, som vi havde set aftenen i forvejen, men hvor det ikke var lykkedes os at får en skudchance! Det må betegnes som rimelig frækt at nappe den lige mellem øjnene, som det ses på billedet...!

Det er ved at værre på falderebet for vor nuværende kok, som var taget med på denne safari. Den sidste morgen havde vi installeret ham i en hochstand, for om han kunne få chancen til en impala eller et svin. Men da vi kom for at samle ham op, havde han nedlagt en sortrygget sjakal, men ikke nok med det, han havde været så fræk først at tage et par billeder af den, inde han skiftede kameraet ud med riflen, og nedlagde den med et perfekt skud. Nu snupper den i hver fald ikke flere impala/stenbuk lam !

 

Vor seneste assistent Ian havde et ønske om at nedlægge en zebra, inden han rejste tilbage til Danmark. Et par dage inden hans afrejse fik vi tid til at tage en tur i bush'en, og allerede inden kl. 10 havde vi nedlagt denne flotte zebra hingst, som fik en perfekt kugle fra den gamle mauser 8 x 57. Vi havde taget kokken  med - det var jo alligevel ham som senere ville komme til at servere den. Der er faktisk ikke noget der stikker smagen af en velhængt og afpudset zebra mørbrad.

Derefter startede det hårde arbejde - først at skulle vi brække den, for at vi overhovedet kunne løfte den op på jagtvognen. Senere blev de begge sat i gang med at skinne den - så sætter man større pris på trofæet, når det hænger på væggen eller ligger på gulvet!

Jagt som i de gode gamle dage !!!

 
Indhent tilbud på jagtsafarier fra Jensen Safaris på jensen@icon.co.za