I begyndelsen af 2010 stoppede vi jagten i Uganda for at få bugt med en række praktiske problemer, som havde lagt en vis skygge over den succes som vi har haft i det fantastiske jagtområde ved Lake Mburu. Nu har heldigvis  lagt disse problemer bag os, og vi er klar til at genåbne den fantastiske jagt i Østafrika, som på mange måder henleder tanken på jagten som i "de gode gamle dage". Tilmed har vi slækket på en række minimumskrav på ophold, således at der er muligheder for enhver som ønsker at opleve denne enestående destination. Skriv til os på jensen@icon.co.za for at få tilsendt den nye prisliste med nye priser og betingelser. Jagten ved Lake Mburu kan kombineres med jagt på Uganda kob ved Lake Albert - se beretning om denne jagt på dette link
 

TROFÆER NEDLAGT I DET FORLØBNE

 

 

Kære Holger,

 

Som tidligere lovet, fremsender jeg her nogle billeder fra min jagtrejse til Uganda. Det har været en rigtig god tur (nok min bedste til dato), med masser af spændende oplevelser. Vildtet og de trofæer man nedlægger er et kapitel for sig selv. Selv efter mange ture til Afrika, har jeg stadig til gode, at se et sted med lige så meget vildt og en så høj trofækvalitet som ved Lake Mburo. Jeg skød tre impalaer hvor den mindste er 29” og den største 31,5”, en waterbuck med det længste horn i underkanten af de 32” og en fantastisk bushbuck med længste horn over 17”.

 

Bøflen var en tussegammel sag med en totalt nedslidt boss. Kaka mente ikke at den helt levede op til standarden

(hornene var meget slidte) og var ikke meget for at lade mig skyde den.  Da vi imidlertid havde brugt fem dage på

at tracke den gamle herre i tæt tornekrat, var han selvfølgelig ”kærlighed ved første blik” for mig.

 

Zebraerne der uden sidestykke er de smukkeste jeg nogensinde har set, måtte jeg selvfølgelig også have et par stykker af. Kaka og hans personale var alle meget professionelle og gav mig en rigtig god behandling under mit ophold.

 

Der skal også lyde en stor tak til Jensen Safaris og specielt til dig Holger, for din store tålmodighed med at svare

på min endeløse række af spørgsmål op til rejsen.  

    

Med venlig hilsen

 

Thomas Clausen
 

 
 

Denne jæger var den eneste jæger fra 2008 sæsonen som ikke fik skudchance til bøffel og derfor gav vi ham en gratis erstatsningsjagt i indeværende sæson, hvilket heldigvis bar frugt, og han blev den 13. bøffeljæger i indeværende sæson som nedlagde en kafferbøffel ved Lake Mburo:

"Så er vi vel hjemkommet efter en vellykket safari med en super jagt på bøflen. Det er helt sikkert en oplevelse der vil brænde sig fast i min erindring. En rigtig god gammel bøffeltyr jaget på den helt rigtige måde."

Ikke underligt blev jægeren også lokket til at nedlægge en af de smukke East African impala, og desuden en topi

 

På denne safari blev nedlagt 2 kafferbøfler, og som det fremgår af billedet også en flodhest umiddelbart før afslutningen af safarien. Desuden en række antilopearter, men vi har kun modtaget et billede af den smukke Defassa waterbuck (nederst), men på paraden er desuden grå dykkerantilope, bohor rørbuk, buskbuk etc.

 

Kære Benny og Holger!

Netop hjemkommet fra en række fantastiske oplevelser, sender jeg de bedste hilsner. Mette, Andy og jeg har oplevet nogle dejlige bøffeljagter, nedlagt en flodhestetyr der havde angrebet et fiskerleje, nedlagt 3 bavianer der terroriserede en landsby, samt mange andre rigtig gode jagter. Højdepunktet på jagten var trediedagen på vores 16 dages safari, da en kæmpe hanleopard, satte sig på jorden, fuldstændigt lydløst, kun 14 meter fra vores blind i fuldt dagslys. 1½ time før solnedgang. I skuddet sprang den store kat med en dyb snerren, og alt blev stille. Da der ikke var schweiss, måtte eftersøgningen foretages dagen efter. Kaka og hans tapre mænd fandt leoparden mindre end 50 m fra baitet. Kuglen sad heldigvis 2 cm over hjertet. Glæden hos alle involverede var hele turen værd.

Det var ikke den dårligste måde at fejre et sølvbryllupsår på.

Håber I kan bruge billederne.

De bedste hilsner fra Mette, Andy og Anders
 

Det blev til en "rigtig" storvildtsafari for disse to gæster, som begge fik kafferbøffel, men i tilgift en smuk leopard på 83 kg og en længde på 7 fod/9 tommer fra snude til halespids. Det var jægerens store drøm der hermed gik i opfyldelse, og vi fik til gengæld slået et længe ønsket kryds på dette års leopard kvote!

Der blev dog ind imellem også tid til at nedlægge antilopevildt - i urets retning en smuk East African impala, et af de penselsvin, som hygger sig med at besøge campen om natten, en elandtyr og en virkelig flot buskbuk.

I den mindre afdeling blev der nedlagt grå dykkerantilope, 2 sporegæs og en Bohor rørbuk og herunder den traditionelle vildtparade med camp personalet ved safariens afslutning.

 

Vor egen jagtleder Benny Bjerg var p.g.a. sygdom nødt til med kort varsel at flyve op til Entebbe for at overtage en jagtsafari med to danske gæster. Det var ikke svært at overtale ham, og det blev til nogle oplevelsesrige dage - til tider lidt for spændende, men herom skal senere berettes! Gæster sendte følgende skudsmål af opholdet:
 

"Vi havde på alle måder en super tur, klart den bedste Afrika jagt til dato. Det var en sand fornøjelse med Benny's altid gode humør. Tak for en fantastisk oplevelse!"

Også på denne safari blev der nedlagt flotte impalaer
Et pragteksemplar af en østafrikansk impala
Bohor rørbuk
Nil buskbuk
Et fint vortesvin
Og en Grants zebra skulle naturligvis med hjem!
Et af de sidste stykker vildt på safarien blev denne smukke elandtyr med de aftegn, som er karakteristiske for netop denne underart af eland antilopen. Det var tid for Benny at pakke op, da han dagen efter hjemkomsten havde en ny jagtsafari som skulle tage sin begyndelse hjemme i Sydafrika.
 
Denne jæger har været 3 gange med os på jagt i Sydafrika, men i forbindelse med pensioneringen besluttede han at udleve drømmen om jagten på kafferbøflen, og man kan næppe tænke sig noget skønnere sted end ved Lake Mburu i Uganda. Det blev til 12 begivenhedsrige dage, hvor vi modtog den ene begejstrede SMS efter den anden, selvom højdepunktet naturligvis var at nedlægge en 40 tommers bøffeltyr allerede på jagtens anden dag.
Det blev foruden bøffelturen også til en række andre flotte trofæer - vortesvinene i Østafrika buer lidt mere opad over snuden end de fleste i Sydafrika og herunder TV er den smukke Uganda underart af eland, som har et mere brunt skind og tydeligere striber end den sydafrikanske. TH herunder har jægeren nedlagt en Bohor rørbuk (Bohor reedbuck) - den østafrikanske version af vor bjergrørbuk. Foruden de afbillede trofæer blev der nedlagt Nil buskbuk, 2 Grants zebra og 2 østafrikanske impalaer som målte hhv. 29" og 30".
 
Den ene af disse to jægere har også tidligere været 3 gange med os på jagt i Sydafrika, men denne gang gjalt det bøffel og leopard ved Lake Mburu i Uganda. Bøffel lykkedes over alt forventning, da begge jægere den første aften nedlagde 2 bøfler, men desværre er det modtagne billedmateriale ikke særligt godt, så vi nøjes med at vise et par andre højdepunkter fra turen, som desværre ikke resulterede i nogen nedlagte leoparder. Det er som om at leoparder altid viser sig, når vi har besøg af jægere der ikke ønsker at nedlægge nogen!

Til gengæld var der alvorlig gang i zebrajagten - de smukke østafrikanske Grants zebraer, som ikke har skyggestriben mellem de sorte og hvide striber på bagdelen, er meget populære, og kan I bedste fald give lidt tilgivelse fra det svage køn over mændernes udfoldelser ude i bushen. Jeg skyder selv et dusind af slagsen hvert år, så vi kan supplere zebraskind til de gæster som er interesserede i at købe et skind med hjem som souvenier.
 
Antilopejagt i Uganda 27/01/2009 - 08/02/2009
Årets anden jagt i Uganda var en ren "plains game" - altså antilopejagt, hvor der bl.a. blev nedlagt (i urets retning fra venstre hjørne øverst) Defassa vandbuk, Nil buskbuk, topi, Grant's zebra, perlehøns og 3 fantastiske impalaer.
 
 
Årets første bøffel- og antilopejagt
Fra årets første safari i Uganda modtog vi en række billeder med en kommentar om at: "Vi havde en god tur med mange store oplevelser, specielt bøffeljagten var uforglemmelig!". Det var faktisk ikke de første to 2009 bøfler, for kort efter nytår nedlagde en af vore gengangere i Uganda en gammel bøffeltyr, men det var lige i skumringen, og vi har desværre ikke nogen billeder der egner sig til publicering.
Jagtrapport modtaget fra Kjeld Sørensen:

Vores jagt i Uganda var spændende og vi og vore piger havde en dejlig tur. Jagten i Uganda er spændende, vildtbestanden er stor, vildtbanen er fri og man mærker at jagttrykket igennem mange år har været lavt, og at dette stadigvæk er tilfældet. Jagten på antiloper er relativ nem, trofækvaliteten er høj - specielt var jeg fascineret af den østafrikanske impala - jeg synes ganske enkelt at impalaen er Afrikas smukkeste antilope.

Men jagtens højdepunkt var nok alligevel jagten på kafferbøffel og den måtte jeg virkelig arbejde for, først på sjettedagen, efter mange strabadser både fysisk og psykisk (det lykkedes ikke første gang) var der bingo. Vi startede tidlig morgen omkring solopgang, fandt spor af en flok bøfler i det morgenvåde græs og fulgte flokken gennem tæt vegetation, somme tider var vi tæt på, andre tider føltes de langt væk, og flokken stansede først for at foragere efter ca. to timers strækmarch!!! (hårdt arbejde)

Vegetationen var som nævnt tæt, så vi måtte kravle de sidste 200 meter for at komme så tæt på, at det var muligt, 1. at se flokken,(40-50 bøfler) 2. at afgive skud. Inde på en afstand af ca., 25 meter satte flokken sig i bevægelse, men ”MIN” bøffel stoppede et kort øjeblik for at kigge -det skulle den ikke gjort, øjeblikket var lige nok til at jeg kunne afgive skud. Bøflen gik omkuld, rullede om på ryggen, forsøgte at komme på benene igen, et skud mere fra mig, også denne gang lige på bladet, et tredje skud fra Kaka, fik den stadig ikke til at ligge stille, jeg løb rundt om og hen bag bøflen og kunne herfra skyde den direkte på halsen (ryghvirvlen) med to skud, næsten ro, et sidste skud i nakken og bøflen var forendt.

Så er man Sat… ! Verdensmester !!! de næste to timer mindst.
Og en stor drøm om rigtig bøffeljagt gik i opfyldelse.

Tak til alle involverede!

Jeg kan ikke helt præstere en tilsvarende spændende beretning om jagten på min bøffel – men alligevel. Vi kom kørende igennem bushen med Landroveren, da der pludselig rejser en bøffeltyr mindre end 10 meter fra os. Den så først ud som om den ville angribe bilen – men så tog den flugten. Vi kom ud af bilen og fik os gjort klar med riffel og skydestok. Pürschen går i gang, og efter mindre end 100 meter er der kontakt, men vi støder bøflen som nu er i selskab med nok en bøffeltyr. Vi fortsætter og efter måske en km får vi pludseligt øje på bøflen ,som står med front imod os og stirrer olmt på os. Skydestokken kommer hurtigt op - Kaka siger 5 cm over mulen midt i. Det viste sig bagefter at der var 55 meters afstand. Jeg fik hurtigt et godt hold på bøffelen og afgav skuddet. Den gik ned og så ud til at være aldeles død. Men der blev ikke taget nogen chancer, så sporeren blev sendt i en stor bue udenom dyret og kom bagfra hen til den. Han var ikke aldeles sikker på at den var forendt, så fik jeg ordre til at afgive endnu et skud på bladet. Det var så den bøffel! Og ikke at forglemme et triumftog ind i lejren som var virkelig gribende. Måske er jeg den første Thybo der har skudt bøffel ved Lake Mburo?

Jeg havde først skudt en flot impala. Efter bøflen skød jeg en pæn buskbuk. Den stod ude i et vådområde, hvorfra vi måtte bjerge den ind på land. Alle vadede deres støvler over, og der måtte hældes en del vand ud af dem. Næste dag viste det sig at en 375 h/h Magnum også kunne levere en Oribi uden at dyret blev ødelagt - udgangshullet var godt nok lidt stort!

Næste dag igen skød jeg en zebra og mens skinneren var i gang med at aftage skindet, fik vi slået safarisættet op og fik morgenmad og kaffe. Pludselig kom der en mand cyklende, og da han så den afdøde zebra fortalte han at han netop havde mødt en eland antilope -om ikke vi skulle have skudt sådan en. Den stod på min ønskeseddel og vi fik pakket sammen og kom igen på pürsch - denne gang med cyklisten som vejviser, men nu godt nok til fods. Vi kom frem til elanden og den blev godkendt - første skudanvisning afviste jeg fordi det var igennem bush hvor jeg ikke var sikker på frit skud - så kom vi rundt om den og siddende på min bagdel på ca. 40 m afstand stod den nu med bagen til og jeg måtte vente - endelig rørte den på sig og kiggede lidt på os drejede kroppen i en helt ideel position - "skyd" sagde Kaka og det gjorde jeg. Den løb ca. 80 meter inden den faldt om.

Gerda og Orla

Endnu en eland fra Lake Mburo
Og endnu en af mange zebraer fra området
Buskbukken der gav deltagerne våde støvler
Oribien mangler mange i samlingen
Den traditionelle vildtparade ved jagtens afslutning
Besøg også "Referencer" for at se hvad jægerne mente om deres oplevelser
Indhent tilbud om jagtsafarier fra jensen@icon.co.za