Der kommer meget snart et helt nyt program for gorilla tracking på denne side!

Uganda er kontrasternes land. I løbet af et halvt døgn kan man bevæge sig fra tropisk regnskov til knastørt savannelandskab. Det ene øjeblik er bjergene klædt i velordnede te plantager - det næste øjeblik omsluttes bjerglandskabet af regnskovens uigennem-trængelige jungle. Her på ækvator findes et bredt udsnit af Afrikas dyrearter, fra den mindste kolibri til elefanter, men hovedattraktionen er naturligvis den sjældne bjerggorilla, som vore gæster kan få lejlighed til at opleve i Bwindi Impenetrable Forest National Park. Oplev Nilen som den snor sig igennem det gold afrikanske landskab og oplev en befolkning, som må betegnes som en af de mest venlige i Afrika. Uganda er en fest for sanserne - en ubeskrivelig oplevelse for enhver besøgende.


Uganda kob og krontraner, som er nationalsymbolet i Uganda

ER DET FARLIGT I UGANDA?

Nej, tværtimod er det et af de mest fredelige lande man overhovedet kan besøge i Afrika, blot man holder sig fra de stammeområder i nord, som i årevis har været plaget af stammeoprør i en næsten uløselig konflikt.

d

NOGEN ALDERSGRÆNSE?

På "Gorilla Tracking" er aldersgrænsen 15 år, mens den øvrige aldersgrænse er betinget af kondition og personlig sunhedstilstand. Vær opmærksom på at man godt kan deltage i turen og fravælge den fysisk krævende del til slut, og i stedet blot vælge en skånsom "Forest Walk" eller evt. slappe af i den smukt beliggende Gorilla Forest Lodge.

k

NOGEN VACCINATIONER?

Deres læge kan rådgive herom, men udover vaccination mod gul feber er der ingen sundhedsrisiko forbundet med en rejse af den standard vi tilbyder. Forebyggelse af malaria sker med indtagelse af de moderne Malarone tabletter, som kun skal indtages ganske kort tid før og efter opholdet.

 

VISUM?

Indehavere af danske pas kan indkøbe visum ved ankomsten til Entebbe Lufthavn. Koster p.t. USD 20 per person. Gæster med andre pas bør sikre sig hos den lokale ambassade.

 

a

Vi har sammensat en spændende rundrejse, som kan gennemføres med 2-10 gæster - der vil aldrig være mere end 5 gæster i hver safarivogn, og der er inkluderet næsten alle måltider og alle entréudgifter undervejs. Det er individualisme, hvor man selv bestemmer farten og den personlige guide vil assistere gæsterne undervejs.

DAG 1 Ved ankomsten til Entebbe Lufthavn mødes gæster af vor lokalrepræsentant i Uganda, som sørger for transfer til Emin Pasha Hotel i Kampala - et hyggeligt boutique-type hotel, beliggende i en rolig forstad til den ellers så pulserende hovedstad. Slap af ved pool området og nyd de skønne omgivelser med to tønder land park og have omkring hotellet, og en glimrende A la Carte restaurant. Kun morgenmad inkl. under dette ophold.

DAG 2 Gæster afgår efter morgenmaden med privat guide til Kibale Forest. Denne smukke køretur tager ca. 5 timer, men undervejs arrangeres et frokoststop. Kl. 14:00 giver gæster møde ved den lokale ranger station i Kibale National Park, hvorefter gæsterne afgår på "Chimpanse Tracking" i et område, hvor man har tilvænnet aberne til kontakt med mennesker. De snoede stier gennem skoven vil give fantastiske oplevelser for botanisk interesserede og sommerfugle entusiaster, mens 335 forskellige fuglearter skulle holde gæster med interesse for ornitologi på tæerne! Området rummer desuden en halv snes forskellige antilopearter, foruden skovelefanter og kæmpe skovsvinet (giant forest hog). Til slut fortsætter gæster mod Ndali Lodge, som er bygget ved kanten af et krater med udsigt over Rwenzori Mountains fra hver eneste veranda. Lodgen er bygget af en excentrisk brite, hvis far ejede en nærliggende te plantage, og har en særlig charme. Alle måltider inkl.

a

DAG 3 + DAG 4 De morgenfriske har mulighed for en 4,5 km. gåtur i Bigodi Wetland Sanctuary - et paradis for fugleelskere, men det kan være mudret, og det anbefales at man medbringer passende fodtøj. Ellers nydes morgenmaden blot i de skønne omgivelser, hvorefter gæster afgår mod Semliki Wildlife Reserve, hvor der er arrangeret overnatning i to døgn på Semliki Safari Lodge - en af landets bedste telt lodges med himmelsenge og persiske tæpper på rummene, som alle har en-suite badeværelser. Alligevel kan man gennem kanvas teltene høre alle lydene udenfor, ofte inkl. løvebrøl og leopardens hæse hosten. Semliki er beliggende i Western Rift Valley, en af de mest varierede økosystemer i Afrika, med højt savannegræs og regnskov i det samme område. Chimpanser lever side om side med elefanter, løver og bøfler, foruden de antilopearter som er typiske for det vestlige Uganda.

a

a

Efter indtagelsen af middagen afgår gæster på "Night Drive" med spotlight og har chance for at se såvel store rovdyr som de små genet og serval cats. Desmerdyr og natteravne er aktive på dette tidspunkt, som giver mulighed for helt andre safarioplevelser end gennem dagtimerne. Den følgende dag afgår gæster efter morgenmaden på en bådtur med picnic på Lake Albert, hvor hovedattraktion er den sjældne fugleart træskonæb (shoebill), som er en underlig krydsning mellem en dodo og en dinosaur. Der er langs bredden store kolonier af rødhalsede biædere og adskillige vandvald og små fiskelandsbyer, som praktisk taget er forblevet urørt at civilisationen. Køreturen tilbage til lodgen går gennem en palmeskov, og til slut følger en "Game Drive" ved solnedgang, og servering af den traditionelle "Sundowner drink". Alle måltider inkl.

DAG 5 + DAG 6

Efter morgenmaden fortsætter gæster mod Queen Elizabeth National Park, som rummer et stort antal forskellige dyre- og fuglearter, herunder den smukke Uganda kob, som er landets nationaldyr. Indkvartering sker på den luksuriøse Mweya Safari Lodge, med udsigt over Kazinga kanalaen som har en stor bestand af flodheste. Om eftermiddagen præsenteres en bådtur, hvor gæster ikke blot vil opleve flodheste på ganske tæt hold, men også kafferbøfler og et stort antal fuglearter langs med bredden.

a

Den følgendes da følger en gåtur efter chimpanser i Kyambura Gorge, hvorefter gæster vil få en guided gåtur gennem Maramagambo Forest - hvor man næsten føler sig hensat i urtiden, med enorme vilde figen træer, skruepalmer og et helt specielt fugleliv. Der er besøg ved en flagermushule, fyldt med Ægyptiske "fruit bats" og måske får gæster chancen til at se de store kvælerslanger, som fouragerer på flagermusene. Skoven rummer desuden er koboltblå lagune. Frokosten indtages på den nærliggende Jacana Lodge, som kun er få minutter fra urskoven. Eftermiddagen er til afslapning, eller gæster kan tage på en Landrover safari, hvis ønsket. Alle måltider inkl.

DAG 7 + DAG 8

Tidlig afgang mod Bwindi Impenetrables Forest National Park. Første del af køreturen går mod den sydlige del af Queen Elizabeth National Park, hvor der indtages en brunch ved Ishasha, ved kanten af en flodhestesø. Senere vil chaufføren forsøge af finde nogle af de specielle løver i området, som er kendt for at klatre i træer! Ved ankomsten til Bwindi er der indkvartering i to døgn på Gorilla Forest Camp, som er beliggende lige ved det sted hvor gæster den følgende morgen kan afgå på en tilvalgt "Gorilla Tracking" safari. Sidstnævnte er dog en hård tørn, hvor man i stærkt kuperet terræn kan gå op til 8-10 timer, men belønningen er til gengæld at kunne tilbringe en time i selskab med et af klodens mest imponerende og sjældne dyrearter - bjerggorillaen. Kun 3 grupper af 6 personer kan hver dag besøge bjerggorillaerne, og det er kun 3 ud af regnskovens 26 gorilla familier som kan besøges. For de som beslutter at gennemføre turen venter der imidlertid uforglemmelige oplevelser. Alle måltider inkl.

a

DAG 9

Gæster kan vælge at returnere i bil til Kampala for endnu en overnatning på Emin Pasha Hotel, hvilket vil koste DKK 1.725 pp - alternativt arrangerer vi et charterfly direkte til Entebbe Lufthavn for returfly, hvilket beløber sig til mellem USD 300 og USD 500 pp

PRISLISTER med forbehold for kursændringer

8 overnatninger som i program herover

2 deltagere

DKK

 

4 deltagere

DKK

 

6 deltagere (2 safarivogne)

DKK

 

8 deltagere (2 safarivogne)

DKK

 

Gorilla permit

USD

 

 

7 overnatninger / DAG 2 udgår fra programmet

 

2 deltagere

DKK

 

4 deltagere

DKK

 

6 deltagere (2 safarivogne)

DKK

 

8 deltagere (2 safarivogne)

DKK

 

Gorilla permit

USD

 

INKL.
Alle måltider nævnt i programmet, personlig safariguide, al landevejs-transport, alle overnatninger og "game drives", chimpanse trekking, entré-udgifter, bådture og guidede gåture.

IKKE INKL.
Gorilla permit, fly til/fra Uganda, drikkevarer, vask af tøj og drikkepenge

LINK til JAGT I UGANDA