Uganda er kontrasternes land. I løbet af et halvt døgn kan man bevæge sig fra tropisk regnskov til knastørt savannelandskab. Det ene øjeblik er bjergene klædt i velordnede te plantager - det næste øjeblik omsluttes bjerglandskabet af regnskovens uigennem-trængelige jungle. Her på ækvator findes et bredt udsnit af Afrikas dyrearter, fra den mindste kolibri til elefanter, men hovedattraktionen er naturligvis den sjældne bjerggorilla, som vore gæster kan få lejlighed til at opleve i Bwindi Impenetrable Forest National Park. Oplev Nilen som den snor sig igennem det gold afrikanske landskab og oplev en befolkning, som må betegnes som en af de mest venlige i Afrika. Uganda er en fest for sanserne - en ubeskrivelig oplevelse for enhver besøgende.
Der er daglige non-stop flyforbindelser fra flere europæiske destinationer og den pulserende hovedstad Kampala er i sig selv en oplevelse, med endeløse boder der sælger alt fra nyslagtede køer til ligkister og sofaer. Byen grænser op til Victoriasøen, med mulighed for udflugter til Ngamba Island for at oplevelse chimpanser og andre spændende dyr.
Hovedattraktionen i Uganda er dog den berømte "Gorilla Tracking" i Bwindi Impenetrable Forest ved grænsen til Congo - en tur som foregår til fods igennem junglen - ofte med en del strabadser og i høje temperaturer og luftfugtighed, så aldersgrænser er 15 år og opefter, men kræver at man fysisk er i stand til at gennemføre turen. Der er nu daglige flyforbindelser fra Entebbe til Bwindi, hvilket gør denne udflugt både billigere og mindre stressfuld med timelang kørsel på ofte dårlige landeveje.
Opholdet ved Bwindi strækker sig sædvanligvis over to døgn, med en "forest walk" på ankomstdagen og Gorilla tracking den følgende, men bagefter er det fristende at foreslå et ophold i den smukke Queen Elizabeth National Park.
Kontakt jensen@icon.co.za for personlig planlægning af en spændende ferie i Uganda