Skulle vi om nødvendigt vælge en favoritområde i Sydafrika, ville området omkring Drakensbjergene være en klar kandidat, da den med sin enestående natur, aldrig undgår at begejstre vore gæster. Med de karakteristiske tre rondaveller på kanten af Blyde River Canyon, finder vi noget af Sydafrikas mest storslåede natur med fantastiske scenerier - dramatiske bjergformationer, stejle forrevne klipper, brusende vandfald og flere imponerende udsigtspunkter. De grønne bjerge der strækker sig mere end 2300 over havets overflade, er et unikt udgangspunkt hvis man ønsker at se Blyde River Canyon med de tre rondaveller (herover) - dette er verdens tredjestørste canyon, kun overgået af Grand Canyon i USA og Fish River Canyon i Namibia. Andre populære attrationer er God´s Window, Bourcke´s Luck Potholes, Berlin og Lisbon Falls, foruden de nordlige turistmål Dbengeni Falls og the plantagen Middelkop. Derudover kan kan det  anbefales at besøge regndronningens magiske cycad-skov ved Modjadji og det gigantiske baobabtræ ved Modjadjieskloof. Ved overnatninger i dette område benytter vi for budget turister Forever Resorts Blyde Canyon  mens vi for mere krævende besøgende anvender Oliver's Lodge & Restaurant**** og Timamoon Lodge*****. I den nordlige del af Drakensbjergene omkring Tzaneen anvender vi Kings Walden Garden Manor****.

DAG

1

De fleste gæster ankommer som kør-selv gæster med lejevogn fra Pretoria, men i nogle tilfælde kommer man flyvende fra Cape Town eller Johannesburg til Kruger Mpumalanga International Airport. Er man kørende fra Pretoria besøget på vejen hertil guldgraverbyen Pilgrim's Rest og MacMac og Bridal Veal Falls før ankomsten til det valgte overnatningssted.

DAG

2

Den følgende dag starter gæster på den såkaldte Panorama Rute og som første stop anbefales den ret nyetablerede glaselevator ved udkanten af byen Graskop, hvor man kører med liften ned i bunden af kløften. Derefter følger  Pinnacle Rock, udsigtspunktet God's Window og Berlin & Lisbon Falls, og til slut højdepunktet ved The Three Rondawels, som er smukkest i eftermiddagssolen, og derfor besøget til sidst.

Det område hvor den nordlige del af Drakensbjergene ligger, hedder Limpopo og Mpumalanga provinsen, og frit oversat betyder sidstnævnte "stedet hvor solen står op2. Men den skal jo også komme et sted fra, og i sommermånederne fra december - februar, kan det også blive utroligt varmt, ikke mindst i Kruger nationalpark. Det meste af regnen  falder sidst på dagen i sommermånederne, hvor luften renses med massive og kraftige tordenskrald. Vintermånederne fra juni til august er meget tørre og lune. Det er normalvis dejlig mildt, men om nætterne kan det være meget køligt, især i bjergene. En af de helt store seværdigheder i den nordlige del af Drakensbjergene er God´s Window, hvorfra man i godt vej kan se helt til ud over lavlandet til Krugerparken, og måske endda helt til Mozambique. Sammen med nabostedet Wonder View er God´s Window et af landets mest besøgte udsigtspunkter, hvorfra man kan se lavlandet nedenfor gennem en klippestruktur der minder om et kæmpemæssigt udhygget vindue.

På det sted hvor Blyde river canyon løber sammen med Treur, har vandet skabt et landskab i dybe grydelignende huller. Stedet kaldes for Bourke´s Luck Potholes, og er et godt bevis på hvordan et landskab gennem århundrede kan formes og poleres. Treur er det afrikaanske ord for sorg, og historien foreskriver at Bourke’s Luck var det sted sorgen og glæden smelter sammen til en. Der er bygget en række broer, så det er muligt for besøgende at lade sig fascinere af vandløbene på tætteste hold.

Tæt ved de øvrige attraktioner findes man på vejen mod byen Graskop to smukke vandfald Berlin & Lisbon Falls.

Ved byen Sabie er de bedste attraktioner Bridal Veal Falls og MacMac Falls.

DAG

3+4

Fra denne del af Drakensbjergene foreslås det at gæster kører nordpå mod Wolksberg området ved Tzaneen. Ruten går gennem det smukke Abel Erasmus Pass gennem J.G. Strijdom tunnelen mod Olifants floden, og videre nordpå mod byen Tzaneen og det idylliske Kings Walden Garden Manor**** som er base for den følgende dags udflugter.

Dbengeni falls er beliggende på vejen mellem Tzaneen og Haenertsburg, omgivet af mahogniskov og naturlig skovvækst. En grusvej på 3-4 km. fører ind til faldene, hvor der er picnic- og toiletfaciliteter for de besøgende. I sommermånederne er der mulighed for at tage en dukkert ved den naturlige pool ved foden af vandfaldet. Mange nyder en picnic ved et af bordene, som enten medbringes eller leveres fra Kings Walden Garden Manor****

Billederne herover er fra regndronningens magiske cycadskov på  en bjergtop ved Modjadji. Planten er en palmeagtig tropisk plante, der formerer sig via sædlegemerne. Den fantastiske natur i området, skaber perfekte forhold til at både flora og fauna. Mellem de smukke bjerge og imponerende vandfald, finder man nogle at de smukkeste blomster og planter i verden. Et af de mere finurlige er det afrikanske Baobab træ, der ses på billedet herunder. Det er eftersigende et af de længstlevende skabninger på jorden og i bushen står træer der er anslået til at være over 2000 år gamle. Det vokser meget langsomt og kan derfor være meget sårbare, men bliver de voksne er de tilholdssted for en stor mængde større og mindre skabninger. Inde i træet var indrettet bar, men træet er nu flækket, og den største baobab findes nu i guldgraverbyen Leydsdorp. TV herunder ses the plantagen Middelkop i sine velmagtsdage - den er nu groet sammen pga uoverensstemmelser over landejerskab - et offer for de meget kontroversielle såkaldte "landclaims".

Pilgrim´s Rest er i dag et slags friluftsmuseum, men oprindeligt var byen hjemsted for guldgravere under Sydafrikas egen "Klondyke" periode og dermed et historisk monument fra en svunden tid. Det første fund kan dateres tilbage til 1873, hvorefter stedet officielt blev erklæret for guldmineområde og indbyggertallet steg drastisk. Byen står endnu i sin oprindelige form, og der er en fantastisk charmerende atmosfære og det er virkelig en oplevelse at møde indbyggerne, der måske håber på at finde den næste store klump guld.

GOLF I DRAKENSBJERGENE

Området omkring den nordlige del af Dragensbjergene indeholder tre fantastiske golfbaner, indenfor rimelig køreafstand af Kings Walden Garden Manor****. En af dem er den berømte Hans Marensky Golf Course, der ligger lige ved kanten af Krugerparken og er placeret i hjertet af "The Valley Of The Elephant". Det er derfor en unik naturoplevelse at spille på banen, der samtidig har en fantastisk kombination af luksus indkvartering, golf faciliteter og konferencer muligheder.. En af banens største attraktioner er dog naboens indbyggere. Hans Merensky Golf Course, der ses på billedet tv. ligger få hundrede meter fra Phalaborwa Gate, der er en af indgange til Kruger National Park. Især i de tørre vintermåneder, er der stor mulighed for at spotte både elefanter, antiloper, giraffer og hvis man er rigtig heldig - løver. Området hvor banen ligger var engang en del af national parken, og er derfor en usædvanlig golfoplevelse i fantastiske grønne omgivelser. De to andre nærliggende baner er Tzaneen Country Club og Orangedene Golf Club, der ligger i henholdsvis Duiwelskloof og Agathe, begge indenfor behørig afstand af Kings Walden Garden Manor****. Favoritbanen blandt vores gæster er uden sammenligning Tzaneen Country Club, der er omgivet af bananplantager og advocado frugter og hvor man ofte ser vilde aber og perlehøns boltre sig på de grønne fairways. Banen er utrolig spændende og er en udfordring for selv den mest øvede spiller. Derimod er Orangedene Golf Club en mere afslappede og charmerende 9-hullers bane, der er mere rimelig i pris og som er beliggende midt inde i plantager med subtropiske frugter.  Banerne i området byder alle på utrolige naturoplevelser og flere steder er der mulighed for at se vilde dyr. Desuden er der fantastiske sightseeing muligheder i de omkringliggende Drakensbjerge, og dagture med picnic kurv til Blyde River Canyon, God´s Window og Bourcke´s Luke Potholes kan bestemt anbefales. Besøg vor GOLFAFDELING på hjemmesiden for inspiration og billeder af de enkelte baner.