I fordums tider havde Sydafrika et kulturliv der var på højde med det danske, men i forbindelse med demokratiseringsprocessen blev mange stillinger i kulturlivet besat ved politiske udnævnelser, der praktisk taget destruerede det offentligt finansierede kulturliv, hvor pengene i stedet blev anvendt til at ansætte venner og bekendte og afholde endeløse konferencer med tilhørerende galamiddage. Heldigvis fik denne udvikling dog sat skub i det private initiativ, og i dag findes en række selvfinancierende opera- og ballet kompagnier, som præsenterer opsætninger af god kvalitet, ligesom både Cape Town, Johannesburg og Durban fortsat har symfoniorkestre med en fast stab. Vi kan især anbefale at De på Computicket linket undersøger forestillingerne på Artscape Opera House og Baxter Theatre i Cape Town, Globe Theatre i Gold Reef City, Johannesburg Civic Mandela Theatre og Teatro Montecasino i Johannesburg og S.A. State Theatre i Pretoria. Det skulle være mærkeligt, om der ikke under Deres ophold var en eller anden spændende forestilling, som kunne give Deres ferie lidt ekstra indhold, og samtidigt kunne De hjælpe med til at støtte det sydafrikanske kulturliv, som til stadighed kæmper en brav overlevelseskamp.
Tryk på linket her til venstre og kom direkte til Sydafrikas største booking side for teaterbilletter. Tryk på Theatre & Live Events for at se udbuddet, og derefter på de enkelte forestillinger for at booke billetter.
Et highlight lige nu er opførelsen af operaen Princess Magogo, som synges på zulusproget og opsættes på Johannesburg Civic Mandela Theatre fra 26/04/09 - 10/05/09. Ved premieren i 2002 i Durban blev operaen transmitteret af DR, og der er tale om en særdeles farverig og historisk inspireret opera - Princess Magogo var nemlig mor til IFP lederen Mangosutho Buthelezi, som er en kendt politisk personlighed i Sydafrika og nuværende leder af zulunationen.