eSwatini (tidligere kendt som "Swaziland" er et lille kongedømme, der end ikke er halvt så stort som Danmark. Både den nordlige og den sydlige del af landet grænser op til Sydafrika, mens de godt 1 million indbyggere over den østlige grænse kan kigge ind mod deres naboer i Mozambique. For rejsende der skal rejse fra KwaZulu/Natal provinsen til Kruger Nationalpark, eller modsat, er eSwatini et fantastisk land at køre gennem, og intetsteds i det sydlige Afrika har man chancen for at komme tættere på de afrikanske traditioner og kulturer. Swazierne har sat en dyd i at håndhæve traditionerne omkring kongen og landets specielle styrereform. Der afholdes hvert år en række forskellige ceremonier og ritualer, der tilbeder kongen og hans forgængere. Man behøves på ingen måde at frygte at den kongelige familie skal uddø, for så vidt vides havde den tidligere kong Sobhuza 77 koner, så landet vrimler nærmest med prinser og andre kongelige. Den nuværende Kong Mswati III har dog foreløbig kun 15 af slagsen, installeret i forskellige paladser og kongelige landsbyer "Royal Kraals", med dertil hørende Rolls-Royce biler!

De fleste af vore gæster bor 2 døgn i eSwatini, og vor faste samarbejdspartner er det hyggelige Foresters Arms Hotel*** beliggende midt ude i fyrreskoven ved Mhlambanyatzi, 29 km. syd for Mbabane, som er den kommercielle center for landet. En halv times kørsel derfra ligger hovedstaden Manzini, men hovedattraktionerne i Eswatini er beliggende i Ezulwini Valley, hvor man bl.a. kan besøge den spændende "The Cultural Village" i Matenga Nature Reserve. Etablissementet er åbent fra 08:00 - 17:00, men kl. 11:15 og 15:15 er der opvisning af traditionelle stammedanse. Kører man fra Foresters Arms Hotel*** efter morgenmaden, vil man altså efter rundturen i landsbyen kunne opleve det farverige show inden returfarten.

 KLIMA

Selvom eSwatini kun har en ringe størrelse, er landet alligevel delt i plateauer, hvor man har et lavland ned mod KwaZulu/Natal provinsen, et centralt beliggende område samt en område i bjergene. Landskabet når til en højde på omkring 1000 meter over havets overflade, og i disse egne er temperaturen behagelig året rundt, selvom det dog kan forekomme lidt koldt i vintermånederne. I lavlandet er der varmt og hedt om sommeren, og der er gode muligheder for at dyrker frugt, bomuld og sukker. De fleste bor dog i det centralt beliggende område, hvor jorden er meget velegnet til opdyrkning. Det hænger sammen med at der falder store mængder nedbør, især i sommermånederne fra oktober til marts. Landbruget er derfor en af landets vigtigste indtægtskilder, og det er især citrusfrugter, majs og milokorn der dyrkes. Der bliver dog også produceret en sukkerrør og bomuld, ligesom der i de højere liggende områder er store skovplantager med hovedsagelig fyrretræer.

 GOLFMULIGHEDER

Gæster kan spille den fantastiske Royal Swazi Country Club i Ezulwini Valley - ca. 45 minutters kørsel fra Foresters Arms Hotel*** eller evt. efter aftale på den lille 9-hullers lokalbane, som drives af det lokale skovbrug.

Et på alle måder idyllisk hotel med pæne værelser og omgivelser, uden at være prangende, og De vil uden tvivl nyde hver overnatning på Foresters Arms Hotel***. Dagtimerne fordrives med flere aktiviteter - der er gode muligheder for sightseeing ture i området, både til fods, på cykel og på hesteryg. Derudover er der i nærheden mulighed for tennis, golf, squash og naturligvis en tur med fiskestangen i en ørredsø.Denne del af Swaziland har en helt fantastisk flora, og sammenholdt med det kuperede landskab er der fra hotellet en dejlig udsigt. Klimaet skaber fantastiske forhold til vegetationen, og hele området er meget grønt og frodigt. Udsigten kan også nydes på en af liggestolene, der står placeret rundt omkring hotellets pool. 

PRISER PER PERSON INKLUDERER
FULL ENGLISH BREAKFAST &
MIDDAG MED 5 RETTER

01/01/2024-31/12/2024

01/01/2025-31/12/2025

VÆRELSESTYPE

DBL

ENK

DBL

ENK

STANDARD

R

1.225

R

1.350

R

1.325

R

1.450

3DE PERSON DER DELER VÆRELSE

R

925

R

-

R

1.000

R

-

BØRN 6-11 DER DELER MED 2 FORÆLDRE

R

725

R

-

R

TBA

R

-

BØRN 2-5 DER DELER MED 2 FORÆLDRE

R

515

R

-

R

TBA

R

-

BØRN 0-1 DER DELER MED 2 FORÆLDRE

R

GRATIS

R

-

R

TBA

R

-

 

Vore gæster får dejlige oplevelser med hjem fra besøget i The Cultural Village i Mantenga Nature Reserve, hvor man møder Swazi kultur og lærer en masse om nationens traditionelle levevis.

For dem som ønsker at tilbringe et par ekstra døgn i eSwatini, kan vi varmt anbefale et ophold på Mkhaya Game Reserve - ikke langt fra den sydlige grænsepost til Sydafrika. Her kan man for rimelige penge opleve et alt-inklusive produkt, og især parkens mange sorte næsehorn, som man ser langt oftere end i sydafrikanske parker, er en stor attraktion.