Victoria Falls & Safari Cruises med The Southern Belle på Lake Kariba

Med eneret for Skandinavien markedsfører Jensen Safaris et unikt

safari koncept, hvor luksusliv og store naturoplevelser forenes

 

Indtil videre er dette produkt kun til rådighed på charterbasis
Kontakt os venligst for tilbud! 


 

Gæster ankommer til Victoria Falls fra Pretoria med enten charterfly eller rutefly fra South African Airways, afhængig af antallet af gæster på rejsen. Flyene er klassiske propelfly, men absolut sikre og bemandet med nogle af Sydafrikas bedste piloter, og såvel det danske regentpar som Kong Carl Gustaf af Sverige har fløjet med det pågældende fly under besøg

 

Det er ikke mærkeligt at de indfødte oprindeligt troede at faldene var forheksede og kaldte dem “røgen der buldrer”. De anså dem for gudernes domæne og holdt sig borte fra stedet. Når man siger “vandfaldene”, så er det fordi Victoria Falls består af en række sammenhængende vandfald. Main Falls (hovedfaldet) er delt på midten af en klippeblok, og måler hhv. 524 og 297 meter i bredden, og har et frit fald på 83 meter. Devil’s Cataract er 27 meter bred og 60 meter i højden. Rainbow Falls er 550 meter i bredden og har et fald på ikke mindre end 100 meter. Den sidste del af faldet er den såkaldte Eastern Cataract, som måler 304 meter i bredden og er 96 meter høj.

Under opholdet ved Victoria Falls er der frit valg af hotel. Vi ønsker dermed at pointere at selvom der er tale om en grupperejse er der god plads til individualisme. Victoria Falls Hotel**** (tv) er enestående, med vaskeægte koloniatmosfære og to glimrende restauranter (den formelle The Livingstone Room og den mere afslappede Jungle Junction. Til gengæld er The Kingdom**** (th) meget familievenligt med gode badefacilieter, men fælles for begge hoteller er det faktum at de har private områder og kun 5 minutters gang til faldene.

AKTIVITETER VED VICTORIA FALLS

Det er naturligvis først og fremmest vandfaldene som er højdepunktet på et besøg ved Victoria Falls, men desuden findes der i området en række spændende aktiviteter, hvor vi især vil fremhæve Kanosafari på Zambezi floden (med padler!), Elephant Back Safari - hvor gæster rider gennem bushen på afrikanske elefanter, og naturligvis en helikopter tur over faldene og Sunset Cruise på Zambezi floden ved solnedgang - drinks og snacks inkl. En spændende aften kan direkte derefter tilbringes i The Boma, hvor der akkompagneret af levende underholdning serveres en række vildtspecialiteter, lige fra vortesvin til kuduantilope.

VIDERE MOD LAKE KARIBA

Efter to spændende døgn ved Victoria Falls fortsætter vore gæster mod Lake Kariba for den egentlige Safari Cruise med skibet The Southern Belle. Vi flyver med charterfly i ret lav højde hele vejen langs med søen, hvilket giver mulighed for at iagttage elefanter, flodheste og andre vilde dyr, men især vil gæsterne her opleve et af de smukkeste naturområder i hele Afrika. Ved indflyvningen er der endvidere en chance for at få et glimt af den imponerende Karibadæmning. Lake Kariba er nemlig en af verdens største menneskeskabte søer blev færdiggjort i 1959 ved opdæmningen af Zambezi floden ved Kariba, den lokale Tonka stammes navn for stedet, som betyder "den snævre kløft". Selve bygningen af damvæggen var en triumf for datidens ingeniører, hele 618 meter lang og 128 meter høj. En 12 meter bred vej fører over dæmningen til nabolandet Zambia og inde i selve dæmningen er bygget et hydroelektrisk anlæg, bestående af seks turbo-generatorer. Dammen har en total længde på 274 km. og er på det bredeste sted godt 32 km. bred. En række øer er hjemsted for mange vilde dyr, heriblandt elefanter og kafferbøfler.

"THE SOUTHERN BELLE"

The Southern Belle er et vidunderligt luksus cruise skib, bygget som en kopi af en gammel hjuldamper, men med aircondition overalt og 21 luksus kahytter med plads til maksimalt 44 passagerer. Det er et sandt paradis, men den rigtige oplevelse er sikret af en flåde af små motorbåde, som er opankret i skibets lille havn agter, hvorfra gæster udgår på fotosafarier og fisketure. Der er mængder af storvildt langs med søens bred, foruden naturligvis flodheste og krokodiller i selve søen. Opholdet på The Southern Belle varer fire døgn, hvor skibet hver dag sejler til en ny position, med dertil hørende nye oplevelser med vilde dyr.

PÅ SAFARI BLANDT VILDE DYR

Alle safari aktiviteter med de små motorbåde er inkluderet i opholdet, ligesom transfers og alle måltider. Ønsker gæster at tage på Walking Safari eller Landrover Safari i Matosadona National Park, afregnes dette separat til Jesse Bush Safaris, som opererer fra skibet, men der kan opleves mange vilde dyr på de gratis Game Cruises.

ENESTÅENDE SMUK NATUR

Naturen ved Lake Kariba er vidunderlig, og solnedgangene nærmest ubeskrivelige.

LUKSUSLIV OM BORD

Nyd dejlig mad og en fantastisk betjening dag og nat i de fire døgn om bord på The Southern Belle. Gæstfriheden kender ingen grænser, og værtsparret Nathalie og Derek Adamson er enestående og organiserer vor Safari Cruise til mindste detalje. På det midterste billede ses parret sammen med Holger Jensen fra Jensen Safaris (tv). Man behøver såmænd heller ikke gå længere end til rælingen for at få mulighed for at se elefanter og andre vilde dyr!.

Mange gæster på Safari Cruise fisker fra de små motorbåde som udgår fra bagstævnen. Det er mest de krigeriske Tigerfish som er byttet, men det er også muligt at fiske efter den lidt mere fredelige Kariba Bream eller mere usædvanlige arter som Cornish Jack (nederst th). Alle disse fiskeaktiviteter er inkl. i opholdet og skibet supplerer både grej og madding.

MUSIK OG DANS PÅ THE SOUTHERN BELLE

Om bord på The Southern Belle underholder The Sabre Band under hele cruisen med let baggrundsmusik, men den sidste aften er der tradition for at indtage middagen inde i salonen, hvorefter orkestret spiller op til dans. Ikke mindst nytårsaften er det en festlig begivenhed, med efterfølgende afskydning af nytårsraketter og det faktum at vi fejrer nytår to gange - det afrikanske nytår kl. 24:00 og det danske kl. 01:00!

AFSKEDEN ER ALTID LIDT VEMODIG

Ved indsejlingen til havnen i Lake Kariba eskorteres The Southern Belle af de små motorbåde, og vi undgår ikke at vække opsigt, når vi med tågehornet melder vor ankomst!
 

Vi giver gerne tilbud på privat charter af The Southern Belle
Velegnet for private grupper 20-40 personer
Særlig velegnet for bryllupper

Konferencerum og video/flipcharts om bord

Se her hvad nogle af vore tidligere gæster mener om Safari Cruise