Fuglejagt i Sydafrika drives fortrinsvis i perioden mellem 1/5 og 31/07, duer dog i nogle tilfælde også i månederne april og august. Det hænger ikke blot sammen med lokale jagttider, men også med modningstidspunktet for de afgrøder som fuglene trækker på. Rammer man det rigtige tidspunkt, hvor det hele går op i en højere enhed er der enestående fuglejagtsmuligheder, men man skal huske at der er tale om udelukkende vilde fugle, og at naturen til en vis grad har herredømmet over jagtens succes. Derfor tilbyder vi helst fuglejagt som et biprodukt til bestående jagtsafarier, således at jagten ikke udelukkende står og falder med at afgrøderne er på det helt optimale stadie for due- eller gåsetræk.

Denne dueparade er fra en gruppe med 6 danske jægere, der 22/05/2009 nedlagde 956 opsamlede duer, fra kl. 09:30 - 15:30 - kun afbrudt af en picnic frokost i felten. Den følgende dag meldte to af jægerne fra (pga ømhed i skulderen) og de resterende 4 jægere leverede 677 opsamlede duer i samme tidsrum.

Duejagten foregår oftest i solsikkemarker i NorthWest Province, som ligger indenfor godt og vel en times kørsel fra Jensen Safaris Guesthouse. Vi tager altid en picnic kurv med, som indtages inde mellem solsikkerne og giver jægerne en tiltrængt pause i duejagten - uden mad og drikke, duer helten som bekendt ikke!

 

Traditionen tro afsluttes hver jagtdag med en vildtparade, så man kan vise en passende respekt overfor det nedlagte vildt. Det er en skik vi har taget med fra vor fortid som herregårdsskytter i Danmark, og selvom de lokale finder det en mærkelig idé, så har de vist efterhånden vænnet sig til at dette er en del af den danske jagtkultur!

 

 

 

Det er ikke kun duerne det går ud over - mangen en jæger er kommet hjem med visse erhvervsskader, patronfabrikanterne har sikkert smilet hele vejen til banken - desværre er haglbøsse patroner ret dyre i Sydafrika, hvilket skyldes høje importafgifter på luksusvarer, og det faktum at haglpatroner ikke længere produceres lokalt.

Alle har det sjovt - jægerne, hundene og ikke mindst lokalbefolkningen, som bagefter får en stor del af høsten som et velkomment supplement til den daglige husholdning. Vi putter selv årligt omkring 800 duer i frysehuset, som vi serverer for gæsterne i fotosafari sæsonen. Rart at vide at intet går til spilde efter duejagten!

 

PRISER FOR FUGLEJAGT 2024- PER PERSON

Duejagt ved Pretoria inkl. picnic frokost

kr. 3.500/1 jæger - kr. 2.500 jægere - kr. 2.000/3 eller flere jægere

 

Blandet fuglejagt bushveld inkl. picnic frokost

kr. 4.500/1 jæger - kr. 3.500/2 jægere - kr. 3.00/3 eller flere jægere

 

Ande- & gåsejagt inkl. picnic frokost

kr. 4.500/1 jæger - kr. 3.500/2 jægere - kr. 3.000/3 eller flere jægere

 

Gåse- og duejagt i Karoo ørkenen inkl. picnic frokost

kr. 4.500/1 jæger - kr. 3.500/2 jægere - kr. 3.000/3 eller flere jægere

PRISER INKLUDERER

Al transport under fuglejagten og fri afskydning af jagtbare fugle indenfor gældende jagtbestemmelser

PRISER EKSKLUDERER

Ammunition som afregnes R10/stk
Fuglejagtslicens fra R100 - R150 afhængig af område
Overnatninger og evt. flytransport
Drikkevarer med alkoholindhold

Jagten på nilgæs og sporegæs i Karoo ørkenen er mest et biprodukt til drivjagterne på springbukke. Nogle år er vi så heldige at ramme det tidspunkt hvor f.eks. jordnøddemarkerne er modne, og så kan der falde mange gæs - andre sæsoner er vi knapt så heldige, men sådan er vandfuglejagten altså indrettet i Sydafrika, og vi har ikke i sinde at love mere end vi kan holde. Vi har dog virkelig gode muligheder for ande- og gåsejagt i bjergene ved grænsen til Swaziland - ca. 3 timers kørsel fra Pretoria.

Besøg "Referencer" for at se hvad andre besøgende har ment om dette produkt