Kun en halv times kørsel fra Jensen Safaris Guesthouse ligger hovedsædet for Sydafrika's ældste og mest erfarne ballonfirma Bill Harrop's, hvis ejer pionerede safarier med luftballon i Sydafrika. For gæster der besøger Namibia er der også mulighed for at flyve med luftballon over det fantastiske Sossusvlei, og er man baseret enten i Pilanesberg National Park eller Sun City findes der mulighed for at flyve med luftballon over nationalparken. Fælles for alle disse produkter er, at de er ret vejrfølsomme - afhængig af årstiden gennemføres i reglen kun 1 ud af 3 afgange, og derfor er det vigtigt at have en dag eller to i reserve, hvis man skal være sikker på at komme i luften. Sikkerhed er i den forbindelse noget der ikke bliver gået på kompromis med.

Mødetid er mellem 05:30 og 06:00, afhængig af årstiden, og ved ankomsten bliver man budt på en kop varm kaffe, te eller chokolade - om vinteren er der også tændt op et bål, så man kan varme sig lidt op. For at sætte en varmluftsballon i luften er det nemlig en væsentlig forudsætning, at luften udenfor ballonen er rimelig kold, og selvom der også findes eftermiddags afgange, er det sjældent at disse afgår som planlagt, da vi især om sommeren har regelmæssige tordenbyger og blæst sidst på eftermiddagen.

I første omgang anvendes en kompressor for at få luft ind i ballonen, så den kan folde sig tilstrækkeligt ud, således at man kan tænde for den gasanordning, som skal fulde varm luft ind i ballonen, så den rejser sig på højkant. Denne proces kan tage 15-20 minutter, men ballonen er på det tidspunkt stadigvæk tøjret til bilen, så den ikke letter i utide! Inden denne proces starter har man sendt små plasticballoner i lufthavnen for at checke vindretning og luftstrømme.

Disse fotos er velvilligt stillet til rådighed af gæster der fløj i sidste uge, og som oplevede at se deres egen ballon spejle sig i Crocodile River lige nedenunder ballonen!

Priserne kan variere en smule pga deltagerantal, men turen i Magaliesbjergene koster p.t. R3.295 per person

Pilanesberg National Park p.t. R4.500 pp (min. 8 personer)

Sossusvlei, Namibia p.t. R7.950 pp

Kontakt Jensen Safaris på jensen@icon.co.za for reservationer