PRETORIA - JACARANDA STADEN
Pretoria er Sydafrikas hovedstad og hjemsted for Jensen Safaris Guesthouse, hvor vi også har hovedkvarter og driver vort kontor. Hvert år i midten af oktober eksploderer 68.000 jacarandatræer i et lillablåt farvevæld, som er en stor turistattraktion i de følgende 6 uger. Byens vartegn er den smukt beliggende Union Building, som i dag huser præsidentens kontor. De smukke haver omkring parken er et populært udflugtsmål og benyttes ofte til koncerter, bl.a. "Bravo AFRIKA" koncerten med de Tre Tenorer i år 2000.
Union Buildings med statuen af General Louis Botha i forgrunden - manden som ikke blot kommanderede boerne under boerkrigen 1899-1902, men som senere befriede SydVestAfrika (det senere Namibia) fra tyskerne i første verdenskrig i 1918. En kopi af samme statue kan ses foran parlamentet i Cape Town.
Pretoria "skyline" set fra Union Buidlings og herunder en typisk gade med jacaranda træer langs fortovene
 
Union Buildings med jacaranda træer i forgrunden, Melrose House, hvor Lord Kitchener og General Louis Botha underskrev fredsaftalen efter boerkrigen, dernæst det historiske Church Square med statuen af præsident Paul Kruger og hans parlament "Die Ou Raadsaal" og TH det gamle rådhus.
 

Voortrekker Monumentet er et populært udflugtsmål, og omgivet af et parkområde med antiloper og zebraer. Det er oprettet til minde om boerne der i begyndelsen af 1800-tallet trak væk fra det nu britisk-dominerede Kapland. Museets kernefigur oplyses hvert år den 16. december kl. 12:00 af en solstråle fra en lille hul i loftet - netop på årsdagen for slaget ved Blood River, som var det endelige opgør mellem boerne og zulustammen. Det er en betagende del af Sydafrikas historie og absolut en besøg værd.

PRISLISTE PRETORIA SIGHTSEEING & TRANSFERS
på alle sightseeing ture og transfers garanteres privat guide/chauffør
ved heldagsture pålægger det gæsterne at forpleje chaufføren


TRYK PÅ DETTE LINK