PRETORIA - JACARANDA STADEN
Pretoria er Sydafrikas hovedstad og hjemsted for Jensen Safaris Guesthouse, hvor vi også har vor base for kontor og administration. Hvert år i starten af oktober eksploderer 68.000 jacaranda træer i et lillablåt farvevæld, som er en stor turistattraktion indtil slutningen af november. Byens vartegn er den smukt beliggende Union Building, som i dag huser præsidentens lokalkontor. Den smukt anlagte park er et populært udflugtsmål og benyttes ofte til koncerter, bl.a. "Bravo AFRIKA" koncerten med "DE 3 TENORER" i år 2000, som blev trioens allersidste offentlige optræden. Byen rummer også hovedkvarteret for luksustoget ROVOS RAIL "The Pride of Africa", som herfra afgår mod talrige destinationer rundt omkring i Afrika.
 

DAG

1

Den første dag i Pretoria er helliget den klassiske rundtur i hovedstaden, hvor man starter med at besøge Union Buildings for at nyde udsigten over byen, og gøre det obligatoriske besøg ved Mandela Statuen, som er 9 meter høj og måler 8 meter fra fingerspids til fingerspids. Vægten er 3½ tons, og arbejdet blev udført på kun fire måneder at to lokale kunstnere André Prinsloo og Ruhan Janse van Vuuren og blev opstillet foran den imposante bygning, som rummer præsidentens kontor den 16. december, 2013 - dagen efter Mandela’s begravelse i det østlige Kapland. Herfra går turen mod den historiske bymidten ved Church Square, og måske et stop ved præsident Kruger's gamle embedsbolig.

Herunder Union Buildings med jacaranda træer i forgrunden, Melrose House, hvor Lord Kitchener og General Louis Botha underskrev fredsaftalen efter boerkrigen, dernæst det historiske Church Square med statuen af præsident Paul Kruger og hans parlament "Die Ou Raadsaal" og TH det gamle rådhus.

På vejen tilbage til gæstehuset afsættes en times tid til et besøg ved Voortrekker Monumentet, som er et populært udflugtsmål - omgivet af et parkområde med antiloper og zebraer. Det er oprettet til minde om boerne der i begyndelsen af 1800-tallet trak væk fra det britisk-dominerede Kapland. Museets kernefigur oplyses hvert år den 16. december kl. 12:00 af en solstråle fra en lille hul i loftet - netop på årsdagen for slaget ved Blood River, som var det endelige opgør mellem boerne og zulustammen. Det er en betagende del af Sydafrikas historie og absolut en besøg værd. på vejen tilbage køres over Klapperkop Hill for at se udsigten fra den modsatte side af byen, og med lidt held skimtes Dannebrog i vor have nede i dalsænkningen. Om aftenen nydes en middag i The Manor House ved Jensen Safaris Guesthouse.

 

DAG

2

andendagen foreslås en tidlig afgang på ballonsafari over Magaliesbjergene - ca. 40 minutters kørsel fra gæstehuset. Man oplever hvorledes varmluftsballonerne fyldes med opvarmet luft allerede inden solopgang, da det er vigtigt at opstigningen sker mens temperaturen stadigvæk er lav. Det er et ret vejrfølsomt produkt, og det er bedst at arrangere afgangen en af de første dage under opholdet i Pretoria, da det kan blive aktuelt at udskyde opstigningen til følgende dag. I givet fald byttes om på sightseeing programmet. Ballonturen kan fint kombineres med et besøg og frokost i Letsedi Cultural Village, ligesom museet "The Craddle of Humankind" og Sterkfontein Caves er spændende udflugtsmål i samme område.

 

DAG

3

Den følgende dag foreslås det at gæster udforsker området ved Cullinan og Roodeplaat Dam, hvor især hestesafarierne, efterfulgt af gåtur med løveunger er en populær aktivitet, men tæt derved er der også mulighed for at besøg Premier diamant minen, hvor verdens største diamant blev fundet. Her kan man komme på en kortere tur over jorden, eller en længere tur under jorden, hvor man kommer på en længere gåtur i minegangene. Vi booker naturligvis disse aktiviteter på forhånd, og gør opmærksom på at Horseback Africa er lukket på mandage.

 

DAG

4

Den følgende dag foreslår vi at gæster besøger den sorte township Soweto nær Johannesburg - afgang fra gæstehuset kl. 08:45, hvorefter man kl. 10:00 møder en lokalguide ved Apartheid Museet, som så følger med i lejevognen på hele rundturen og giver gode råd til interessante elementer. Et besøg ved Mandela's tidligere bolig skal alle naturligvis opleve, og for de mere eventyrlystne er der mulighed for elastikspring og andre aktiviteter fra de gamle køletårne, og så skal man naturligvis på Wandies traditionelle "Shebeen" restaurant for frokost og lokale specialiteter.

 

DAG

5

En anden populær dagstur fra gæstehuset går mod Pilanesberg National Park, med en mulig afstikker til Sun City for en frokost på The Palace of the Lost City*****. De fleste ender dog med at spendere hele dagen i den fantastiske nationalpark, som rummer verdens tredjestørste bestand af hvide næsehorn, og tillige en stribe antilopearter, som gæster ikke vil få at opleve i det østlige del af Sydafrika.

 

TRYK HER FOR PRISER PÅ PRIVATCHAUFFØR GUIDE