Dette er afdelingen, hvor interesserede ofte vil kunne se fotos fra de seneste jagtsafarier samme aften som personalet returnerer fra bushen. Dermed gives også et godt billede af hvad der kan forventes af en jagtsafari hos Jensen Safaris, især m.h.t. til trofækvalitet og antal stykker vildt nedlagt på det opgivne antal jagtdage. Vi har mange jagtsafarier i marts/april, så kig snart indenfor igen for de seneste dugfriske nyheder!

 

Dette friske ægtepar har været på en månedlang rundrejse med os - lige fra Cape Town til Victoria Falls, og senere Rovos Rail "The Pride of Africa" til Durban og herfra gennem Zululand, Swaziland, Krugerparken og Drakensbjergtene til Pretoria. Den sidste dag inden hjemrejsen besluttede de at gennemføre en formiddags safari, og tiden taget i betragtning gik det ganske godt på vort jagtdistrikt Bushveld Øst med nedlæggelsen af en blisbuk (herover) og nederst har fruen nedlagt et vortesvin. Husk at man ikke behøver jagttegn for at jage i Sydafrika.

 

 

Selvom det er sommer og sol fortsætter jagtsæsonen sådan i det små, og på en jagttur til Limpopo lykkedes det allerede det første døgn at nedlægge en stor kudutyr på en spændende pürch. Man må sige at vejskiltet taler sandt, når det advarer imod kudu antiloper.

 

De fleste jægere ville nok være blevet fristet over evne, da denne flotte elandtyr stillede sig op, men vi var på jagt med en standhaftig jyde, der ikke lavede noget overilet, så den er gemt til en senere jæger, eller måske endda til samme jægersmand som har lovet at komme igen om et par år!

Vor nye kok Mickey var med på turen og forsøgte sig med lidt fiskeri i Limpopo floden. Det blev til denne flotte malle, som udmærker sig ved at kunne overleve flere år i mudderet, når søer og floder engang imellem tørrer ud.

Det andet og sidste stykke vildt på kundens ønskeliste var en zebra, og det lykkedes den følgende dag, hvorefter jagten formelt var slut. Alle var dog enige om at det var lidt for tidligt at returnere til Pretoria.

 

Derfor blev der i de følgende 1½ døgn tid til lidt spas. Såvel assistenten som kokken fik hver nedlagt et vortesvin.

Benny har fået den fikse ide (eller er han gået i barndom) og forsøger nu at nedlægge dyrene med bue og pil. Her er det faktisk helt mirakuløst lykkedes Benny at nedlægge en fin vortesvine orne med et pragtskud, og vel at mærke på pürch (ikke på anstand ved et vandhul, som de fleste buejægere anvender)!

 

Traditionen tro havde vi også i år en flok unge landbrugsstuderende på studietur til sydafrikanske landbrug, men de sidste to dage brød et par stykker af dem ud fra gruppen og gik på jagt ved Limpopo.

På kun 2 dages jagt blev der af to unge jægersmænd nedlagt 3 impalaer, 1 grå dykker antilope og 1 vortesvin, hvilket må siges at være et ganske godt resultat.

 

 

Jagtsæsonen lakker mod enden, men vi ser en travl tid i møde med grupperejser og individuelle rejsende. I slutningen af juli var vi selv på en pragtfuld jagt- og fisketur til Argentina (billeder kommer snart på hjemmesiden), men her til morgen genstartede vi jagtsæsonen med et af de velkendte far/søn arrangementer - sjovt nok var Kasper første gang på jagt hos os i en alder af kun 6 år - det er 8 år siden, og nu er var det en komfirmationstur!

Senior's eneste rigtige ambition var at nedlægge en giraf - han har forsikret os om at han har højt til loftet derhjemme. Vi nedlagde den på en dejlig pürch her til morgen. Ikke mange ønsker en giraf - hovedsagelig fordi de færreste jægere har plads til den i jagtstuen, men også fordi mange opfatter det som en ikke særlig sportslig jagt. Giraffer står jo blot og kigger når man kører forbi, men til fods er det en helt anden historie. Det er virkeligt svært at pürche sig ind på giraffer, som pga deres højde simpelthen får øje på alt hvad der bevæger sig på jorden.

At slagte og skinne en giraf er et heldagsjob, og i dag foregik det tilmed i 30 graders varme. Nu ligger skindet saltet i garagen og bliver afhentet af konservatoren i morgen tidlig. Girafskind er særligt følsomme, og især om sommeren kræver det øjeblikkelig handling, hvis man skal undgå hårtab i garveprocessen.

 

Junior nåede da også at nedlægge et vortesvin sidst på eftermiddagen - endda en særdeles flot orne! Sikke en start - og dagen efter gik turen videre mod Limpopo Tented Camp

Minsandten om det ikke også lykkedes at nedlægge endnu en fin orne oppe ved Limpopo floden

Den unge jæger med en fin oryx antilope (gemsbuck)

Det blev til hele to impala bukke før turen gik retur til Pretoria. I morgen tager vi til Bushveld Vest for at jage kudu, og med det foreløbige held kunne man næsten fristes til at tro at vi får ram på en stor tyr!

 

Indhent tilbud på jagtsafarier fra Jensen Safaris på jensen@icon.co.za