Dette er afdelingen, hvor interesserede ofte vil kunne se fotos fra de seneste jagtsafarier - oftest samme aften som personalet returnerer fra bushen. Dermed gives også et godt billede af hvad der kan forventes af en jagtsafari hos Jensen Safaris, især m.h.t. til trofækvalitet og antal stykker vildt nedlagt på det opgivne antal jagtdage.

I går drog vi tilbage til solsikkemarkerne, og selvom vi havde en dejlig eftermiddag, så levede trækket ikke helt op til forventningerne, hvilket måske skyldes det usædvanligt varme vejr, eller også er der for mange modne marker i nærheden. Der lå dog 100 styk på paraden, og det er vel heller ikke til at kimse af.

Duekarrusellen var flittigt i brug - den virker godt på netop de store klippeduer (rock pigeons), mens ringduerne (ringnecks) og de helt små latterduer ikke reagerer på karrusellen. Der blev også nedlagt et par francoliner (nederst th), men nu er jægerne smuttet på antilopejagt, og vi tager tilbage for at skyde perlehøns og duer fredag morgen.

Traditionen tro holdt vi hyggelig picnic ude i felten, men det var gyseligt varmt under fuglejagten, hvilket ikke blot påvirkede resultatet, men også gjorde at vi måtte trække lidt ind i skyggen for ikke at blive stegt under frokosten.

 

 

I dag var vi en tur i felten for at undersøge forskellige distrikter inden vi i næste uge får et hold danske jægere på besøg for bl.a. duejagt. Både de to unge gutter fra Danmark og vore to Labrador retrievere havde en ualmindelig god dag med højt solskin og blæst - rigtigt duevejr, og lad os ikke tale for meget om patronforbruget...!

Labradorerne Bruno og Thor fulgte levende med i jagten, og vil formentlig sove de næste par døgn oven på alle anstrengelserne i solsikkemarkerne.

Der er et gammelt udtryk som siger at 40 cm. bag ved halen tåler de fleste fugle et ordentlig skud hagl - det er vist ret godt illustreret på dette billede, og det skal da også siges at frankolinen overlevede seancen...!

Bruno (herover) og Thor i fuld aktion som apportører.

Mon vi er så heldige at han rammer der her?

Man hører ofte skrækkelige historier om Labrador retrievere der tigger ved bordet, men det gør vore meget velopdragne hunde naturligvis ikke - de er bare meget opmærksomme!

Til slut holdt vi på behørig vis en lille vildtparade og tog billeder som minder fra endnu en dejlig jagtdag. I næste uge er det alvor, og så skal vi skyde en hel dag fra morgen til aften, og jeg gætter på at vi skal medbringe mindst et par tusinde patroner den dag!

 

 

Vi har i ugens løb været et lille smut i Karoo, dels for at opfylde nogle af de ønsker som vor nuværende assistent Morten havde til trofævildt, men især for at udforske gåsetrækket i området, inden vi får en masse kunder i næste måned. Øverst en smuk bjergzebra (Hartmanns zebra) og herunder en oryx antilope. Jeg nedlagde også selv en bjergzebra til samlingen, hvis vi ellers kan få plads til den i spisesalen!

Som sagt var hovedformålet med besøget at tjekke op på gåsebestanden i området. De seneste to år har været problematiske, fordi flodbølger begge sæsoner har ramt Oranje floden i yngletiden og spulet gæssenes reder væk, men nu ser det igen fint ud, og vi fik på et kort aftentræk og et morgentræk 36 gæs opsamlet. Som det fremgår af billedet herover var der mange gæs i luften, og vore to Labbere Bruno og Thor havde et par herlige dage!

De fleste gæs nedlagt var nilgæs (Egyptian geese), som ses herover, men det kun lykkedes at nedlægge 2 af de store sporegæs (nederst)

Det er en lang køretur fra Pretoria til Karoo ørkenen - her er vi på vej hjem efter gårsdagens gåsetræk - GPS'en meddeler at vi skal dreje TV om 501 kilometer......!

 

 

Påskedag returnerede vi fra en safari ved Limpopo Tented Camp, hvor der bl.a. blev nedlagt denne smukke nyalatyr - Benny var så heldig at få et foto netop som tyren blev truffet af en velrettet bladkugle. Det var et ægtepar på rejse, men fruen var med på hver eneste jagt under opholdet.

Det er ikke så let at finde vortesvinene her tidligt på året, fordi bushen endnu er grøn og der er for mange steder hvor svinene kan drikke, men det lykkedes dog at nedlægge denne gamle orne, som typisk nok har slidt "arbejdstanden" ned til den halve længde, men det gør jo kun trofæet endnu mere charmerende.

Også en impala buk blev der nedlagt - selvom det er det mest almindelige vildt ved Limpopo er det ingenlunde den letteste vildtart at nedlægge.

Den vildtart som nok giver flest skudchancer på et sådant fire-dages ophold er nok oryx-antilopen (gemsbuck), som er meget talrige ved Limpopo.

Zebraen stod højt på ønskesedlen, og der blev da også sat kryds ved den art!

 
 

Disse to gæster blev afhentet samme dag som jeg afleverede ægteparret overfor, og de var på en far/søn jagt, og hyggede sig gevaldigt - bl.a. nedlagde de to impala bukke.

Den grå dykkerantilope stod også på listen over ønskede arter - ikke nær så let at jage som de lidt mere nysgerrige stenbukke (herunder), som det lykkedes både far og søn at nedlægge under jagtsafarien.

En leguan er kommet på besøg i campen!

Denne fine vortesvine orne blev nedlagt helt nede ved Limpopo floden, som danner grænsen til nabolandet Botswana, som ses på den modsatte side ved de høje træer. Der er stemningsfuldt og smukt ved det grågrønne, grumsede Limpopo floden, som Kipling udødeliggjorde i hans historie om hvor elefanten fik sin lange snabel.

Også buskbukken jages nede ved Limpopo floden - en rigtig flot buk blev der nedlagt.

Det lykkedes også både far og søn at nedlægge er sortrygget sjakal.

 
 
 

Så er vi hjemkommet fra en kort safari ved Bushveld Vest - et område som egner sig til en kort udflugt, og hovedformålet var at nedlægge en af de store kudutyre der findes her, men pudsigt nok blev det først på den sidste jagtdag her til morgen, at det lykkedes.

På ønskelisten var også en eland, og det blev til en dejlig gammel tyr med slidte horn og flotte mørkebrune pandehår, som er karakteristisk for gamle tyre. Ikke helt ukompliceret at læsse en sådan svend, men vi har heldigvis hjælp fra en traktor og gummivogn med et lille spil på - ellers havde vi nok fået sved på panden!

Også en vandbuk tyr lykkedes det at nedlægge.

En impala buk bød sig til, og det skulle den altså ikke have gjort!

 
 

Den forløbne uge blev tilbragt med en dejlig family, som er venner af huset og tidligere har deltaget i både drivjagt i Karoo ørkenen og pürschjagt ved Limpopo. Denne gang medbragte de alle børn og børnebørn på en kombineret foto- og jagtsafari for at fejre deres guldbryllup i Sydafrika. Det blev en hyggelig tur med godt samvær, selvom de nok syntes at køreturen fra The Palace of the Lost City***** til vor jagtcamp i Kalahari var lidt lang, og gik ad støvede snorlige veje, som det ses herunder.

Den unge mand herover havde aldrig før nedlagt et stykke vildt med riffel, så det var en stort øjeblik, da han startede ud med et velrettet skud til en blisbuk - endog en særdeles flot gammel buk. Nyalaen herunder bliver ikke slet så stor i Kalahari som ved Limpopo og i Zululand, men den stod på ønskelisten, og det blev Snr.'s første stykke vildt på turen.

Selvom jagten var ret kort og ganske intens, så blev der alligevel tid til megen familiehygge undervejs, og herover nydes en "Sundowner" inden mørket falder på. Forinden var der blevet nedlagt en fin rød ko-antilope.

Der er en stor bestand af både sabelantilope (øverst) og roan antiloper (herunder), men af hensyn til det 50-årige ægteskabs fortsatte bestående, blev det besluttet at droppe jagten på de to arter, selvom vi lige nu har et virkeligt godt tilbud på en gammel roan tyr med lidt slidte hornspidser, som sælges til en brøkdel af den normale trofæafgift.

Herover har vor junior jæger fået has på en fin gammel springbuk med hornspidser der vender dejligt bagud. Nedenunder ses 3 af områdets i alt 7 hvide næsehorn, som der bliver passet godt på. Den ene ko menes at være drægtig, og det bliver spændende når vi om et årstid forhåbentlig kan se en lille næsehorns kalv på stedet.

Valget faldt på lodgen i Kalahari, fordi den er særligt velegnet til større familiegrupper som har behov for at bo under lidt mere komfortable forhold. Der er også en stor bestand af kafferbøfler på stedet, men priserne i Sydafrika er jo lidt høje, og vi har kun nedlagt et par enkelte tyre på stedet, selvom muligheden altså er til stede.

Herover er hele familien inkl. tvillingerne kommet med på gnujagt i Kalahari og herunder er der nedlagt endnu en stenbuk.

Turens to sidste stykker vildt blev endnu en springbuk til Jnr. og en zebra til Snr., som gav os mere jagt end vi havde regnet med, inden turen gik hjem til hhv. DK og Holland for et par af deltagerne, mens resten nu hygger sig i Cape Town med forhåbentlig gode ferieoplevelser.

 

Besøg jagtsafarier fra januar/februar 2012 på dette link!

 

HUSK AT BESTILLE VOR NYE DVD "PÅ JAGT KLODEN RUNDT"
- se de første anmeldelser på dette link

 

Indhent tilbud på jagtsafarier fra Jensen Safaris på jensen@icon.co.za