Dette er afdelingen, hvor interesserede ofte vil kunne se fotos fra de seneste jagtsafarier - oftest samme aften som personalet returnerer fra bushen. Dermed gives også et godt billede af hvad der kan forventes af en jagtsafari hos Jensen Safaris, især m.h.t. til trofækvalitet og antal stykker vildt nedlagt på det opgivne antal jagtdage.

Månedens sidste jagtsafari gik endnu engang til Limpopo Tented Camp med nogle gæster, som faktisk allerede har oplevet det meste i Afrika, men velsagtens af nostalgiske årsager kunne tænke sig et gensyn med bushen og jægeren brillerede blandt andet ved at dublere sortryggede sjakaler.

Desuden blev der på den korte jagt nedlagt en oryxtyr (herover) og en rød ko-antiope (herunder) - et par af de mest mangfoldige arter ved Limpopo, som hvert år producerer mange flotte trofæer.

Til slut blev der nede ved floden nedlagt et afskudsdyr - en vandbuk ko, som farmeren ønskede til rent kødbrug, og mens mange jagtarrangører markedsfører sådanne dyr kommercielt til danske kunder, er det aldeles gratis hos os, men ikke et produkt som vi promoverer, da vi principielt mener at den type afskydning bør foretages af landejerne selv.

 

 

Hvor heldig kan man være? I denne sæson har vi hele to jægere, der er blevet foræret en jagt af konen!! Denne tur er en familieferie, men fruen havde skælmsk inkluderet en dags jagt på Highveld distriktet, og det lykkedes på det døgn at nedlægge tre smukke trofæer (springbuk herover) og nyde det gode vejr i dejlige omgivelser. Herunder hele familien med vor nye assistent Jarl tv.

Det øverste billede viser med al ønskelig tydelighed hvor åbent terrænet er på Highveld, men det er jo også netop den biotop som blisbukken foretrækker, og jægeren fik nedlagt en fin buk.

Denne art var ikke helt planlagt, men der blev nedlagt en flot almindelige rørbuk (common reedbuck) - billedet øverst viser det sted hvor disse dyr typisk lever - i højt græs og nederst er hele familien samlet med fatter!

 

 

Den seneste jagt returnerede i eftermiddags fra Limpopo og allerede i morgen går det løs med det næste hold danske jægere. Denne jagt var en af de populære far/søn jagtsafarier, og herover er hele familien samlet om en impala buk og herunder en steppezebra - når man tager i betragtning at der kun var afsat 2 jagtdage til denne safari, må man sige at resultatet var særdeles godt, men det kræver både held og jagtlig kunnen.

Denne oryx blev nedlagt af sønnike - en flot start på jagtkarrieren i Afrika!

Sortrygget sjakal - et skadedyr, som vi gerne ser nedlagt.

Vortesvinene er vanskelige på denne årstid, men en enkelt orne blev det da til, og herunder en fin rød ko-antilope - et meget almindeligt stykke vildt ved Limpopo.

 

 

Far/søn safarier er populære, og udgør i 2013 hovedparten af vort salg på det danske marked, og det er ikke mærkeligt, for det er fantastisk at kunne dele dejlige jagtoplevelser i den afrikanske bush med sønner eller døtre. Denne jagt bestod sågar af to sønner på hhv. 8 og 10 år, samt fruen der deltog som ikke-jæger. Der var helt til at nedlægge en steppezebra (herover) og en meget flot vandbukke tyr herunder.

Den ældste af drengene ser særdeles veltilfreds ud på det her billede og Jarl, vor nye assistent i midten herunder, udtalte at det næsten er ligeså spændende at være med til at guide, som at nedlægge vildtet selv.

Også yngste søn på kun 8 fik til alles tilfredshed nedlagt sit første stykke vildt og storebroderen en stenbuk (herunder).

Stemningen ved Limpopo er fantastisk, når man efter en spændende jagtdag samles omkring bålet til en dejlig middag med gode sydafrikanske vine.

Denne røde ko-antilope har et fantastisk udlæg.

Safariens ubetinget bedste trofæ var denne nyala tyr i absolut rekordklasse.

Også på denne tur blev nedlagt en enkelt sortrygget sjakal.

 

 

Vi har i år en virkelig travl jagtsæson, som foreløbig kører næsten non-stop hen til august  måned, og der blev startet ud med en jagt i Zululand - en kunde som har været her seks gange tidligere, og i sagens natur allerede har nedlagt alle de almindelige arter. Denne gang gjaldt det den røde dykkerantilope - en krævende jagt, som drives mest som anstandsjagt, hvor man med pibelyde forsøger at lokke et handyr på skudhold.

Ved afleveringen af trofæet ved Trans African Taxidermists cc var der lejlighed til en lille rundtur på konservator værkstedet - lige nu arbejder ejeren Rodney Kretzschmar med at færdiggøre min egen hvalros fra Nunavut, og netop den dag var der store pakkedag, da vor halvårlige forsendelse af trofæer afgår til Danmark i den kommende uge. Det vil sige at alle de gæster som nedlagde vildt fra 01/08/12 og fremefter, om kort tid vil modtage de færdigt udstoppede trofæer.

 
 
Årets første far/søn eller familiejagt var et par fra Thy, som i sin tid blev viet i gæstehuset, og nu var taget på et 2-måneders gensynseventyr i Sydafrika. Herover er der nedlagt en smuk vandbuk og herunder har junior på kun 6 år nedlagt sit første stykke vildt - en impala buk.
Faderen fik nedlagt en flot oryxtyr (herover) og en zebrahingst - et af de sværeste trofæer på jagtområdet ved Limpopo.
 
 
Forinden var vi på en kort assistentjagt - Charlie kom hertil fra Randers for at hjælpe til i et par uger, hvor der virkelig var tryk på, og da vor følgende assistent først var planlagt til ankomst i begyndelsen af februar, var det en velkommen assistance.
 

HUSK AT BESTILLE VOR NYE DVD "PÅ JAGT KLODEN RUNDT"
- se de første anmeldelser på dette link

 

Indhent tilbud på jagtsafarier fra Jensen Safaris på jensen@icon.co.za