Dette er afdelingen, hvor interesserede ofte vil kunne se fotos fra de seneste jagtsafarier - oftest samme aften som personalet returnerer fra bushen. Dermed gives også et godt billede af hvad der kan forventes af en jagtsafari hos Jensen Safaris, især m.h.t. til trofækvalitet og antal stykker vildt nedlagt på det opgivne antal jagtdage.

Den seneste jagtsafari kan man med rette kalde en "Minisafari", for denne sagesløse jæger får kun tildelt en halv eller allerhøjst en hel jagtdag hver gang familien kommer på ferie i Sydafrika - denne gang var målet en zebra, og det lykkedes da også at nedlægge et smukt eksemplar af slagsen!

Faktisk blev det en meget aktiv dag - og stik imod hustruens instruktioner lykkedes det også at nedlægge både en fin blisbuk og en sortrygget sjakal!

 

 

Årets første fulde 5-dages safari gik til Limpopo Tented Camp med to unge jægere, der trodsede vore advarsler om høje temperaturer, risiko for regn og en meget grøn bush der ikke ligefrem gør det lettere at drive jagt, men det gik alligevel ganske fint og resultatet var flot, selvom der var lidt modgang undervejs. Begge jægere fik nedlagt oryx antiloper - en af de almindeligste arter på vort distrikt deroppe, men ingenlunde lette at nedlægge.

Impalaer er heller ikke lette i denne tid, men snart bliver der flere mørke timer end lyse, og så går brunsttiden automatisk i gang, og det hele bliver lidt lettere!

Begge jægere fik nedlagt stenbukke - en populær vildtart, som det også kræver nogen held at nedlægge på denne årstid, hvor græsset er langt.

Også begge jægere fik nedlagt fine vortesvine orner i løbet af de 5 dage.

Dagens gode gerning i form af en sortrygget sjakal - vi skyder dem hver gang lejligheden byder sig, for de er hårde ved mange af vildtarterne i yngletiden. Herunder er det en meget flot rød ko-antilope som er nedlagt.

Til slut var de de større vildtarter der måtte holde for - begge jægere fik en elandtyr og desuden blev nedlagt en stribet gnu (herunder).

 

 

Det kræver en modig mand at indkludere en jagtsafari på bryllupsrejsen, men det var ikke desto mindre hvad der skete forleden - resultatet var fint på så kort en jagtsafari - en fin impala, og ikke mindst en buskbuk i absolut rekordklasse!

 

 

Jagtåret startede med at vi drog til Drakensbjergene med vor nuværende assistent Erik og tidligere assistent Thomas, som var kommet hertil for at hjælpe lidt til i den meget travle fotosafari sæson. Her har de begge nedlagt flotte blisbukke.

Hovedformålet var dog at reducere bestanden af sjakaler her i vildtets ynglingstid, og det lykkedes faktisk over al forventning, da gutterne i alt fik nedlagt 9 sjakaler!

Farmens køkken havde brug for et par kudukøer til biltong produktionen, og gutterne bidrog da helt frivilligt med at levere det ønskede!

Tidligere rummede området en stor bestand af bjergrørbukke, men desværre har sjakaler og ørkenlos decimineret bestanden betragteligt. Her er en lille flok.

Et ungt vortesvin til kødgryderne - lækkert kød, når de er så unge!

Thomas ville gerne have et zebraskind med hjem, og det lykkedes da også, selvom zebraerne i Drakensbjergene ikke er helt så smukke som dem ved Limpopo.

 

 

HUSK AT BESTILLE VOR NYE DVD "PÅ JAGT KLODEN RUNDT"
- se de første anmeldelser på dette link

 

Indhent tilbud på jagtsafarier fra Jensen Safaris på jensen@icon.co.za