Dette er afdelingen, hvor interesserede vil kunne følge og se fotos fra de seneste jagtsafarier - oftest samme aften som personalet returnerer fra bushen. Dermed gives også et godt billede af hvad der kan forventes af en jagtsafari hos Jensen Safaris, især m.h.t. til trofækvalitet og antal stykker vildt nedlagt på det opgivne antal jagtdage.

I den forløbne uge var igen tilbage ved Limpopo med en af vore tidligere gæster på genbesøg - denne gang med det ene formål at nedlægge et stor oryx tyr, og med Vorherres hjælp også en stor kudutyr. Det første lykkedes allerede efter et døgn - en særdeles god tyr, men trods en trodsig indsats i op til 40 graders varme fik vi ikke helt med kuduen. Det tog jægeren dog i stiv arm, for vi så meget vildt, og kunne have nedlagt toptrofæer af en stribe arter, hvis det havde været på programmet  - bl.a. pürschede vi os helt tæt på to kæmpestore elandtyre. Vi tager nok kampen igen en anden gang, men så må det blive på en mere velegnet årstid i den egentlige jagtsæson, som går fra april-september. Vor nye Bayerske Bjergschweisshund Harald av Fjellstølen var naturligvis med på jagt igen.
Pürschture langs med Limpopo floden har i de seneste år fået et ekstra aspekt - foruden alle de almindelige dyr, og det rige fugleliv og aber og bavianer, støder vi nu også på sabelantiloper, som blev udsat for år tilbage, og har formeret sig fantastisk. Overskuds hundyr sælges stadigvæk for enorme summer levende, men vi kan i indeværende sæson for første gang tilbyde fine trofætyre til afskydning. Gratis er det ikke, men det er ikke dyrt, hvis man sammenligner basispriserne for en tilsvarende jagt i Zambia og Mozambique.
Vor assistent Philip skulle også lave lidt, mens vi rendte rundt på pürsch, og han fik ved denne lejlighed nedlagt et virkeligt godt vortesvin til trofæsamlingen. Philip er uddannet kok - sågar fra Søllerød Kro, og det har givet et helt nyt aspekt til assistent tjansen, da han også er yderligst nyttig i køkkenregionerne.
 
 
Vi laver fremdeles nogle små korte MINI-SAFARIER i sommerperioden, men kun for gæster som har booked et større fotosafari program, og i forbindelse hermed ønsker en jagtoplevelse for familien. Faderen var på jagt hos Jensen Safaris i Karoo ørkenen for 17 år siden, og nu kom han hertil med forældre + 3 dejlige unger, og de to ældste på 13 og 15 fik hver held til at nedlægge et stykke vildt. Det kræver tålmodighed på denne årstid, men lige før tusmørket dukkede denne flotte vortesvine orne op og fik en perfekt bladkugle!
Sønnike levere også et smukt skud til en impala (det siges at bedstefaderen har æren for skydfærdighederne - han er også stamkunde hos Jensen Safaris!). Nedenunder har værten nedlagt en impala buk på en spændende pürsch i tæt buskads, hvor målet egentlig var en zebra, men så dukkede denne buk pludseligt op mellem to tornebuske.
Når vi går på jagt med børn eller andre mindre erfarne jægere, foretrækker vi at sidde på anstand ved en velanbragt hochstand, hvor der er bedre tid til skudafgivelse og generelt kortere skudafstande. Det åbner også jagten ved Limpopo for jægere der ikke helbredsmæssigt kan klare en hel dags pürsch, men vi kan hurtigt blive enige om at det er bedst at komme i vinterperioden, hvor de små naturligvis vandsteder er tørret ud og vildtet mere koncentreret. Ofte kombinerer vi de to jagtmetoder, men toppen er altså pürsch turene langs med selve Limpopo floden, som for alle besøgende beskrives som et højdepunkt på jagten. I de senere år har vi tilmed kunnet nyde den nu veletablerede bestand af sabelantiloper ved Limpopo, og vi starter nok afskydningen med en enkelt tyr i år, og derefter 2-3 tyre årligt herefter.
Buskbukken var hovedformålet med turen, og det holdt hårdt - bevoksningen langs med Limpopo floden er meterhøj og i de fleste tilfælde så vi kun buskbukke som forsvandt efter at have luret på os fra den tætte busk. Efter to morgenpürsch gav det dog omsider pote og glad var jægeren og endnu en perfekt bladkugle. Turen sidste stykke vildt var en fin oryxtyr - skulle egentlig have været en zebra, men turens korte varighed taget i betragtning, sammen med dagstemperaturer på tæt ved 40 grader gjorde at denne smukke vildtart blev ført til ønskelisten. Det er sjældent jeg vover at give lov til et skud uden at have set kønsorganerne, men i den tætte bush var jeg nødt til at stole på min bedømmelse af hornenes tykkelse, og glad var både jægeren og jeg, da det viste sig at være en tyr!
 
 
Selvom det endnu er højsommer i Sydafrika, er jagtsæsonen så små startet op, og i dag var vi på en lille personalejagt, således at både vor afgående kok og nye assistent kunne opleve at få et godt blisbukke trofæ på tasken. Det foregik på Higveld området, som typisk rummer de dyrearter, som foretrækker at leve i mere åbne landområder.
 
 
Vi troede i vor forfængelighed at vi kunne blive lidt afkølet under hedebølgen ved at besøge Drakensbjergene med denne danske familie, men med dagstemperaturer på 34 grader+ blev det til en varm omgang, selvom det var lidt køligt oppe i bjergene tidligt om morgenen. Her har fruen nedlagt en steppezebra.
Hovedformålet var dog at få knægtene Peter og Simon, som under opholdet havde haft hhv. 10 års og 12 års fødselsdag, til at nedlægge deres første stykke trofævildt. Det blev en begivenhedsrig eftermiddag, og jeg tror at drengene sov meget godt den aften!
Sjakalerne er en plage på stedet, og det lykkedes os at nedlægge ikke mindre end 6 stykker på de tre dages jagt.
Farmand snuppede hhv. en nyalatyr (herover) og nederst en rød ko-antilope.
 
 
Denne familie havde meget begrænsede ønsker til deres korte MiniSafari ved Limpopo, men drømme om oryx tyren gik i opfyldelse - efter en meget spændende pürch i den tætte bush - lykkedes dog først sidste sag, selvom vi havde set rigtigt mange oryx antiloper.
 
 
Vor assistent Kristian havde en drøm om at nedlægge en kudutyr inden returfarten til DK, og den drøm gik i opfyldelse lige inden jul. Forinden var vi dog så heldige at nedlægge et vortesvin - den første store orne på dette terræn, og det blev er særlig god oplevelse, fordi vor nyimportede Bayerske bjerg schweisshund Harald av Fjellstølen udmærkede sig ved at tage sporet direkte ind til det forendte svin. Se filmen på YouTube her! 
 
 
Pga en eksplosiv stor betand af sjakaler i Drakensbjergene tog vore gutter derned i nogle dage og det lykkedes at nedlægge ikke mindre end 8 sortryggede sjakaler på den korte tid.
 
 

Se dette link til de sidste safarier i 2014 sæsonen

 

HUSK AT BESTILLE VOR NYE DVD "PÅ JAGT KLODEN RUNDT"
- se de første anmeldelser på dette link

 

Indhent tilbud på jagtsafarier fra Jensen Safaris på jensen@icon.co.za