Dette er afdelingen, hvor interesserede vil kunne følge og se fotos fra de seneste jagtsafarier - oftest samme aften som personalet returnerer fra bushen. Dermed gives også et godt billede af hvad der kan forventes af en jagtsafari hos Jensen Safaris, især m.h.t. til trofækvalitet og antal stykker vildt nedlagt på det opgivne antal jagtdage.

Den 28/04/15 opfyldte vi to af de ønsker som vor afdøde jagtleder gennem 20 år Benny Bjerg havde bedt om at få opfyldt - nemlig at hans aske skulle frigives over Limpopo floden, og at hans 9-årige søn Nicolaj skulle nedlægge en impala. Begge dele var meget vemodige for os, men snart opstilles en mindebænk på det udsigtspunkt over floden, hvor Benny for nogle år siden anbragte 4 træstumper, som vi kunne sidde på, når vi skulle spejde efter buskbukke eller andet vildt. Der skal på stedet også plantes et jacaranda træ.
 
 
I slutningen af april gik turen tilbage til Limpopo for endnu en far/søn jagt, og højest på ønskelisten var en kudu og zebra til Jnr. og en oryx til Snr., og begge dele lykkedes mirakuløst, for det er ingen selvfølge på denne årstid. Herunder ses selve køkken-området i campen ved Limpopo Tented Camp, hvor vi har spenderet mange dejlige timer i årenes løb. Bl.a. blev køkkenet for nogle år siden udvidet, og senere suppleret med elektricitet, hvilket er en stor bekvemmelighed, når altså strømnettet er på. Vi oplever næsten daglige strømafbrydelser pga et statsligt monopol Eskom, som pga inkompetence og deraf manglende planlægning ikke længere formår at supplere permanent strøm til alle del af landet. Vi har heldigvis et back-up som tager højde for dette.
Jnr. fik zebraen, selvom det holdt hårdt - det kan være en af de sværeste vildtarter at jage, og i det her tilfælde måtte vi også på en halv dags sporjagt, hvilket dog var glimrende for vor nye sporhund Harald av Fjellstølen, som fik dejlig træning ud af den sag!
Jnr. fik nedlagt et dejligt vortesvin på pürsch ved Limpopo floden - her er landejeren Rudie med seneste hundeindkøb - en dejlig lille Jack Russel terrier tæve Sami-Sami.
Kuduen lykkedes på tredjedagen - ikke nogen let opgave på denne årstid, men det var en lykkelig jæger der kunne tage dette smukke jagttrofæ i øjesyn - han fik også gået nogle kilometer, inden det lykkedes, så alt sammen velfortjent.
Snr. fik allerede på første pürsch opfyldt ønsket om en oryx - den fik han dog også lov til at arbejde lidt ekstra for, men når enden er god, er alting som bekendt godt, og vi glædede os på hans vegne over den flotte gamle tyr med tykke horn.
En enkelt sortrygget sjakal måtte også lade livet - det er gratis at nedlægge sjakaler, da dette er en vigtig del af revirplejen.
 
 
 
 
 
 
Begge disse vortesvin blev nedlagt på pürsch nede ved selve Limpopo floden.
En enkelt sjakal blev det også til - her er det Snr. der har leveret varen!
 
 
I den forløbne uge var igen tilbage ved Limpopo med en af vore tidligere gæster på genbesøg - denne gang med det ene formål at nedlægge et stor oryx tyr, og med Vorherres hjælp også en stor kudutyr. Det første lykkedes allerede efter et døgn - en særdeles god tyr, men trods en trodsig indsats i op til 40 graders varme fik vi ikke helt med kuduen. Det tog jægeren dog i stiv arm, for vi så meget vildt, og kunne have nedlagt toptrofæer af en stribe arter, hvis det havde været på programmet  - bl.a. pürschede vi os helt tæt på to kæmpestore elandtyre. Vi tager nok kampen igen en anden gang, men så må det blive på en mere velegnet årstid i den egentlige jagtsæson, som går fra april-september. Vor nye Bayerske Bjergschweisshund Harald av Fjellstølen var naturligvis med på jagt igen.
Pürschture langs med Limpopo floden har i de seneste år fået et ekstra aspekt - foruden alle de almindelige dyr, og det rige fugleliv og aber og bavianer, støder vi nu også på sabelantiloper, som blev udsat for år tilbage, og har formeret sig fantastisk. Overskuds hundyr sælges stadigvæk for enorme summer levende, men vi kan i indeværende sæson for første gang tilbyde fine trofætyre til afskydning. Gratis er det ikke, men det er ikke dyrt, hvis man sammenligner basispriserne for en tilsvarende jagt i Zambia og Mozambique.
Vor assistent Philip skulle også lave lidt, mens vi rendte rundt på pürsch, og han fik ved denne lejlighed nedlagt et virkeligt godt vortesvin til trofæsamlingen. Philip er uddannet kok - sågar fra Søllerød Kro, og det har givet et helt nyt aspekt til assistent tjansen, da han også er yderligst nyttig i køkkenregionerne.
 
 

Se dette link til de sidste safarier i 2014 sæsonen

 

HUSK AT BESTILLE VOR NYE DVD "PÅ JAGT KLODEN RUNDT"
- se de første anmeldelser på dette link

 

Indhent tilbud på jagtsafarier fra Jensen Safaris på jensen@icon.co.za