Dette er afdelingen, hvor interesserede ofte vil kunne se fotos fra de seneste jagtsafarier - oftest samme aften som personalet returnerer fra bushen. Dermed gives også et godt billede af hvad der kan forventes af en jagtsafari hos Jensen Safaris, især m.h.t. til trofækvalitet og antal stykker vildt nedlagt på det opgivne antal jagtdage.

Mens jeg selv rendte rundt i sneen i de bulgarske Rhodopos bjerge i den forløbne uge tog Benny med vor assistent Jarl og sønnike Nicolai på "testjagt" inden det i den kommende weekend går løs på årets "kombijagt". De var der kun et par timer, så var der ikke mere ammunition tilbage.

Benny Jnr. er nu 7 år gammel, og som snydt ud af fatter (heldigvis!) - han skød da også to duer denne dag - en rigtig guttermand, som i øvrigt nedlagde sit første vortesvin ved Limpopo da han var kun fire år gammel.

 

 

I den forløbne uge havde vi en spændende jagt på tjur i Rhodopo bjergene i Bulgarien, da jeg selv længe havde haft en drøm om at nedlægge en tjur på forårsjagten. Det gik over alt forventning - allerede den første morgen fik både kunden og jeg selv nedlagt en flot udfarvet tjurkok efter en meget spændende pürsch. Kokken begynder tidligt om morgenen at kalde hønsene til spillepladsen, og ved afslutningen af hvert kald laver den en strubelyd, som gør at den bliver døv i et par sekunder. Det udnytter man ved at tage to skridt nærmere hver gang man hører den lyd. Det var en særdeles effektiv metode og allerede inden solopgang lå der to tjurkokke på valen.

 

Vi gentager helt sikkert dette tilbud i 2014 - se 2013 program med priser her!

Tjurkokkene foretrækker de allerhøjeste bjerge - min blev nedlagt i næsten 2.000 meters højde på en skrænt med ret høje grantræer i denne skov, som hører til blandt Europas største naturskove. Dejligt var det, for nede i dalstrækningerne og i hovedstaden Sofia blomstrede krokus og tulipaner, og bøge- og birketræer var nyudsprungne og kastanierne i blomst. Mange år siden jeg sidst har oplevet det fænomén.

For at få tiden til at gå tog min kunde en dag med gemsejagt og jeg selv en anstand i fuldmåne efter ulv, men årstiden er ikke velegnet, og den sidste dag tog vi i stedet ud for at opleve vildsvin på foderpladsen i områdets dyrehave. Ikke nogen jagt i det, men åbenbart er især tyske jægere villige til at betale for at nedlægge sådanne svin.

 

 

Så har gutterne igen været på et lille duetræk - denne gang på en afhøstet solsikkemark kun 40 minutters kørsel fra vort gæstehus.

 

 

Forinden gennemførtes en kort familiejagt ved Limpopo, hvor to børn på hhv. 5 og 7 år fik den store oplevelse at nedlægge hhv. en impala og et vortesvin. Forinden var der dog blevet trænet flittigt hjemme i Danmark, og begge dyr blev da også nedlagt med perfekte bladkugler, som det sig høre og bør. En stor oplevelse for de to knægte, som de vist aldrig vil glemme.

En rigtig familiejagt blev det da fatter skød en buskbuk nede ved floden og mutter nedlagde en vandbuk på anstand. Dermed havde alle familiemedlemmer på denne korte jagtsafari nedlagt et stykke vildt.

 

 

Duetrækket er fint lige nu - solsikkerne er modnet tidligt, og vi har været to dage med blot en enkelt jæger fra det jyske, som for alvor fik gang i haglbøssen. Labradorerne Thor og Bruno havde også en "field day", og sov i to døgn bagefter, for der var nok at lave for en apportør, da duerne jævnligt dryssede ned fra himlen!

Billederne taler vist for sig selv - både jæger og hunde havde en fin oplevelse!

 

 

Netop hjemkommet fra en uges dejlig jagt ved Limpopo Tented Camp - denne gang var det forholdsvis få, men specielle arter, som stod på ønskelisten - dog først og fremmest nyala'en, så glæden var stor, da det allerede første eftermiddag lykkedes at nedlægge en flot tyr inden solnedgang. Så kunne det næsten ikke gå galt med den tur.

Vandbukken stod til gengæld slet ikke på ønskesedlen, men da indtil flere flotte tyre bød sig til, blev fristelsen alligevel for stor. Til gengæld kom vi virkelig på arbejde med ønskelistens anden art - en buskbuk, for det var først på den ottende pürsch at det lykkedes at nedlægge en buk, og vi skulle da også have hjælp af landejerens jagthund Blackie for at finde den i mørket. Glæden var til gengæld stor, for vi havde virkelig måttet arbejde for en buskbuk, selvom vi i processen havde set masser af dyr. Årstiden er vanskelig efter en voldsom regnsæson, hvor plantevæksten langs med floden er frodig.

Vor seneste assistent "bette" Jarl fik nedlagt sit første stykke vildt - en gammel hærget impala buk, så han fik bestemt også en på opleveren!

 

 

Denne kunde fik sit livs første safarijagt som konfirmationsgave, og nøjagtigt 10 år senere skød han denne tyr på hans 25 års fødselsdag. Ikke helt udramatisk, da vi måtte drive den ud af buskadset og skød den på fuldt spring, men når enden er god, er alting jo godt.

 

 

Måske ikke så imponerende en parade, men en knaldhyggelig dag på familiejagt under en fødselsdagstur, hvor det hele startede med et skrækkeligt mudderbad efter en hel nats regn med tordenbyger. Til slut tittede solen dog frem, og duerne med, og ved 16-tiden havde deltagerne fået lysten styret og kunne blive genforenet med den øvrige familie i vort gæstehus for en hyggelig middag.

 

 

Den seneste far/søn safari indeholdt flere elementer, men var en gave far Jnr's hustru - noget som nok vil gøre de fleste jægere misundelige! Vi startede ud med en dags duetræk i nærheden af Pretoria, og Snr. påstod at han fik affyret flere patroner end i de seneste 10 jagtsæsoner i Danmark!

Både Thor og Bruno havde en herlig dag og sov vist de følgende 3 døgn - se blot hvor mange tomme patronhylstre der ligger på jorden!

Frokosten blev traditionen tro indtaget i det fri i form af barbeque med tilbehør!

Den følgende dag gik turen til Highveld, hvor både far og søn fik nedlagt smukke gamle springbukke med bagoverbøjede horn, som kendetegner bukke med en betydelig alder.

Zebraen var det eneste stykke større vildt på ønskelisten, og vi fik da også en smuk hingst efter en spændende pürsch i det åbne Highveld landskab.

Til slut bevægede vi os 4 døgn til Limpopo Tented Camp, hvor der kun stod på jagt på småvildt, og især på denne årstid er det en udfordrende opgave. Heldet var med os, da vi på en morgenpürsch fik nedlagt en flot grå dykkerantilope, og den sidste morgen var vi kun et par sekunder fra at nedlægge en stenbuk i det høje græs.

Denne flok zebraer besøgte os ved vandhullet ved solnedgang, og lige før det blev mørkt nedlagde Snr. en fin impalabuk (herunder) - han er ikke typen der affyrer uovervejede skud, men med lidt overtalelse fik han dog et trofæ med hjem. Sønnike fik samme aften også en impala, men den har jeg ikke noget billede af endnu.

Turens sidste trofæ var en flot vortesvine orne skudt på anstand. Den tog af som en raket da skuddet faldt, og efter ca. 15 meter fandt jeg den første sweiss (herunder) og snart efter fandt vi ornen. Sig så ikke at et vortesvin ikke kan nedlægges med en 222 Rem!

 

 

Månedens sidste jagtsafari gik endnu engang til Limpopo Tented Camp med nogle gæster, som faktisk allerede har oplevet det meste i Afrika, men velsagtens af nostalgiske årsager kunne tænke sig et gensyn med bushen og jægeren brillerede blandt andet ved at dublere sortryggede sjakaler.

Desuden blev der på den korte jagt nedlagt en oryxtyr (herover) og en rød ko-antiope (herunder) - et par af de mest mangfoldige arter ved Limpopo, som hvert år producerer mange flotte trofæer.

Til slut blev der nede ved floden nedlagt et afskudsdyr - en vandbuk ko, som farmeren ønskede til rent kødbrug, og mens mange jagtarrangører markedsfører sådanne dyr kommercielt til danske kunder, er det aldeles gratis hos os, men ikke et produkt som vi promoverer, da vi principielt mener at den type afskydning bør foretages af landejerne selv.

 

 

Hvor heldig kan man være? I denne sæson har vi hele to jægere, der er blevet foræret en jagt af konen!! Denne tur er en familieferie, men fruen havde skælmsk inkluderet en dags jagt på Highveld distriktet, og det lykkedes på det døgn at nedlægge tre smukke trofæer (springbuk herover) og nyde det gode vejr i dejlige omgivelser. Herunder hele familien med vor nye assistent Jarl tv.

Det øverste billede viser med al ønskelig tydelighed hvor åbent terrænet er på Highveld, men det er jo også netop den biotop som blisbukken foretrækker, og jægeren fik nedlagt en fin buk.

Denne art var ikke helt planlagt, men der blev nedlagt en flot almindelige rørbuk (common reedbuck) - billedet øverst viser det sted hvor disse dyr typisk lever - i højt græs og nederst er hele familien samlet med fatter!

 

 

Den seneste jagt returnerede i eftermiddags fra Limpopo og allerede i morgen går det løs med det næste hold danske jægere. Denne jagt var en af de populære far/søn jagtsafarier, og herover er hele familien samlet om en impala buk og herunder en steppezebra - når man tager i betragtning at der kun var afsat 2 jagtdage til denne safari, må man sige at resultatet var særdeles godt, men det kræver både held og jagtlig kunnen.

Denne oryx blev nedlagt af sønnike - en flot start på jagtkarrieren i Afrika!

Sortrygget sjakal - et skadedyr, som vi gerne ser nedlagt.

Vortesvinene er vanskelige på denne årstid, men en enkelt orne blev det da til, og herunder en fin rød ko-antilope - et meget almindeligt stykke vildt ved Limpopo.

 

 

Far/søn safarier er populære, og udgør i 2013 hovedparten af vort salg på det danske marked, og det er ikke mærkeligt, for det er fantastisk at kunne dele dejlige jagtoplevelser i den afrikanske bush med sønner eller døtre. Denne jagt bestod sågar af to sønner på hhv. 8 og 10 år, samt fruen der deltog som ikke-jæger. Der var helt til at nedlægge en steppezebra (herover) og en meget flot vandbukke tyr herunder.

Den ældste af drengene ser særdeles veltilfreds ud på det her billede og Jarl, vor nye assistent i midten herunder, udtalte at det næsten er ligeså spændende at være med til at guide, som at nedlægge vildtet selv.

Også yngste søn på kun 8 fik til alles tilfredshed nedlagt sit første stykke vildt og storebroderen en stenbuk (herunder).

Stemningen ved Limpopo er fantastisk, når man efter en spændende jagtdag samles omkring bålet til en dejlig middag med gode sydafrikanske vine.

Denne røde ko-antilope har et fantastisk udlæg.

Safariens ubetinget bedste trofæ var denne nyala tyr i absolut rekordklasse.

Også på denne tur blev nedlagt en enkelt sortrygget sjakal.

 

 

Vi har i år en virkelig travl jagtsæson, som foreløbig kører næsten non-stop hen til august  måned, og der blev startet ud med en jagt i Zululand - en kunde som har været her seks gange tidligere, og i sagens natur allerede har nedlagt alle de almindelige arter. Denne gang gjaldt det den røde dykkerantilope - en krævende jagt, som drives mest som anstandsjagt, hvor man med pibelyde forsøger at lokke et handyr på skudhold.

Ved afleveringen af trofæet ved Trans African Taxidermists cc var der lejlighed til en lille rundtur på konservator værkstedet - lige nu arbejder ejeren Rodney Kretzschmar med at færdiggøre min egen hvalros fra Nunavut, og netop den dag var der store pakkedag, da vor halvårlige forsendelse af trofæer afgår til Danmark i den kommende uge. Det vil sige at alle de gæster som nedlagde vildt fra 01/08/12 og fremefter, om kort tid vil modtage de færdigt udstoppede trofæer.

 
 
Årets første far/søn eller familiejagt var et par fra Thy, som i sin tid blev viet i gæstehuset, og nu var taget på et 2-måneders gensynseventyr i Sydafrika. Herover er der nedlagt en smuk vandbuk og herunder har junior på kun 6 år nedlagt sit første stykke vildt - en impala buk.
Faderen fik nedlagt en flot oryxtyr (herover) og en zebrahingst - et af de sværeste trofæer på jagtområdet ved Limpopo.
 
 
Forinden var vi på en kort assistentjagt - Charlie kom hertil fra Randers for at hjælpe til i et par uger, hvor der virkelig var tryk på, og da vor følgende assistent først var planlagt til ankomst i begyndelsen af februar, var det en velkommen assistance.
 

HUSK AT BESTILLE VOR NYE DVD "PÅ JAGT KLODEN RUNDT"
- se de første anmeldelser på dette link

 

Indhent tilbud på jagtsafarier fra Jensen Safaris på jensen@icon.co.za