Dette er afdelingen, hvor interesserede ofte vil kunne se fotos fra de seneste jagtsafarier - oftest samme aften som personalet returnerer fra bushen. Dermed gives også et godt billede af hvad der kan forventes af en jagtsafari hos Jensen Safaris, især m.h.t. til trofækvalitet og antal stykker vildt nedlagt på det opgivne antal jagtdage.

I resten af august måned holder vi en pause fra jagtsafarier, men inden Benny og familien smuttede til Danmark for at holde ferie, nåede vi en lille jagt- og oplevelsestur på øen Mauritius, som faktisk var en rigtig god overraskelse, og kun bekvemme 3½ times flyvning fra Johannesburg. Se flere billeder og informationer på dette link!

 

 

Vi nåede lige en sidste MiniSafari i slutningen af juli, før vi holder en lille ferie, hvor vi bl.a. agter os på en brunstjagt efter rusa hjort på Mauritius. Denne jæger var på familieferie, men fik fri i to dage til at smage på jagtens eventyr i Sydafrika. Han lagde ud med at nedlægge denne smukke gamle springbuk med tilbagebøjede hornspidser.

Jagten på Highvelden er præget af store åbne vidder og lange skudafstande, men med et godt fast anlæg går det endda, og herunder er der nedlagt en blisbuk, hvoraf der på området findes en særdeles stærk bestand.

 

 

er selv at vi er ret hurtige til at få billederne på hjemmesiden, men denne gang overgår vi os selv, da denne safari kun er halvvejs færdig. Kunden havde to store ønsker på denne jagttur - hhv. buskbuk (herunder) og nyala'en overfor, og det må siges at være lykkedes, idet vi allerede på første pürsch langs med floden fik buskbukken og efter en spændende og meget taktisk jagt i går eftermiddags fik en gevaldig flot nyalatyr. Vi havde set den fra jagtbilen, men da vi pürschede tilbage var den forsvundet ud i den blå luft - eller rettere ind i noget meget tæt krat, så landejeren gik på foden, mens jeg skulle anbringe jægeren på et strategisk godt punkt bagved buskadset, men forinden så vi tyren igen på lang afstand, og fik den nedlagt efter en kort pürsch. Nu har Benny overtaget denne jagt, og flere billeder følger forhåbentlig på mandag!

Allerede mens vi byttede rundt og Benny overtog jagten fik jægeren held til at nedlægge den tredje antilopeart på ønskelisten - nemlig vandbukken.

Sidste vildtart på ønskesedlen var en stor hanbavian - han havde tidligere nedlagt et eksemplar i Zambia, men fik ødelagt trofæet - det sker ikke denne gang!

Dermed var der lagt op til lidt pjat, og herover er det en flok perlehøns som er foreviget, og nedenfor har jægeren nedlagt en nilgår (Egyptian goose) nede ved Limpopo floden.

Safarien er afsluttet og trofæerne er kogt af og klar til aflevering hos konservatoren. Vi har kun en enkelt safari tilbage ved Highveld før vi slutter aflevering til den forsendelse der skal afgå til Danmark i slutningen af oktober, så det bliver hurtig levering for de mange gæster som har jaget med os de seneste par måneder.

 

 

I den forløbne dage har vi været ved Limpopo Tented Camp med en enkelt jæger fra Danmark, som gæstede os for tredje gang - denne gang med forældre og familie, som dog forblev ved vort gæstehuset under jagtdagene og fornøjede sig med sightseeing aktiviteter.

Hovedformålet for turen var buskbukken, og det må man sige lykkedes særdeles godt. Allerede på den første eftermiddagspürsch lykkedes det at nedlægge en buk, men da en bedre buk dukkede op den sidste morgen, blev jægeren fristet til at nedlægge endnu et eksemplar, og returnerer således med to flotte buskbuk trofæer.

En aften fik vi igen besøg af en "Bush baby" under middagen i campen - en lille væver halvabe, som i lynende fart springer mellem grenene i tusmørket.

Her er den flotte elandtyr som det lykkedes at nedlægge, og vor nye jagthund "Lady" studerer byttet - når man er Jack Russel terrier frygter man ingen dyr - uanset størrelsen!

En fin nyalatyr gemmer sig i buskadset - den må hellere gemme sig godt, for i de følgende dage skal vi netop jage denne art med et norsk ægtepar ved Limpopo!

 

 

Den forløbne uge bød på endnu en far/søn jagt - dog også med datteren som ikke-jagende gæst. Begge fik nedlagt en oryxtyr, og boede på Limpopo Tented Camp.

Den sortryggede sjakal nedlægges oftest på anstandsjagt ved solnedgang - kommer lige i mørkningen, hvor artsfællerne kalder til samling - en af de smukkeste lyde i bushvelden!

Gad vide om sønnike ved hvor heldig han har været - hans første vortesvin! Herunder ses campen tidligt om morgenen, når de første solstråler rammer campen fra Botswana - den nordvendte camp får sol lige fra morgen til aften.

 

 

Det er ikke så ofte vi begiver os til det østlige Kapland, men i denne uge havde vi en genganger på besøg, som havde nogle helt specifikke ønsker om arter der kun findes i denne del af landet - især uldrørbukken (Vaal rhebok), som det efter kun en times pürsch lykkedes at nedlægge. Så er det rart at have en "bærer" med, da man er langt fra alfarvej!

Denne vildtart jages helt oppe på toppen af bjergene, og kræver god kondi og en vis portion jagtheld, selvom der findes en god bestand i denne del af landet.

Den lille oribi var også på ønskesedlen, og selvom turen var præget af et noget skiftende vejrlig med dårligt vejr, lykkedes det også at få denne vildtart på tasken.

Kuduen i denne del af landet er en mindre underart af de kuduer som vi normalt jager ved Limpopo - både af krop og af horn, men der blev nedlagt et ganske repræsentativt eksemplar, som det fremgår af dette billede lige inden solnedgang.

Til slut gik det retur mod Pretoria for en (måske!) allersidste duejagt i sæsonen 2013, og det var en dejlig dag, som resulterede i to meget trætte Labrador hunde og en blå skulder!

 

SE BILLEDER FRA MAJ-JUNI 2013 JAGTSAFARIER på dette link

 

HUSK AT BESTILLE VOR NYE DVD "PÅ JAGT KLODEN RUNDT"
- se de første anmeldelser på dette link

 

Indhent tilbud på jagtsafarier fra Jensen Safaris på jensen@icon.co.za