Dette er afdelingen for de videbegærlige, som ikke er bange for at få indsigt i kontroversielle emner i Afrikas dagligdag, især omkring misbrug af dansk ulandsbistand, inkompetence, nepotisme og magtmisbrug i afrikanske lande. Det er groft sagt beretninger fra hverdagen i Afrika, og vi modtager gerne forslag til emner, som bør behandles her, og alle oplysninger vil blive behandlet fortroligt.
TRYK HER FOR TILMELDING TIL E-MAIL CLUB

Jensen Safaris e-mail Club no. 130 - evt. tilmelding per e-mail til jensen@icon.co.za

Dansk udviklingsbistand har udviklet sig til et tag-selv bord for plattenslagere og oversmarte konsulenter, som udnytter det faktum at danskerne i bund og grund er et godgørende folkefærd, som gerne vil hjælpe andre. Derved har useriøse organisationer, firmaer og individuelle fået adgang til offentlige midler, som misbruges på en facon, der aldrig ville blive accepteret på andre poster under den danske finanslov - et misbrug som hvert år koster hver eneste husstand i Danmark ikke mindre end 6.200 kroner. Vi vil i denne rubrik kontinuerligt påvise misbrug og fortælle historier om hvem der står bag misbruget, i håbet om at skærpe bevidstheden i den danske offentlighed, og derved frigøre midler der rettere burde anvendes hjemme i Danmark til velfærd og sundhedspleje for landet egne ældre skatteborgere. Vi vil endvidere behandle en række emner med relation til vor jagtafdeling.

Engang imellem kan man godt gå hen og blive lidt pessimistisk på Sydafrika's vegne, når man dagligt bombarderes med beretninger i lokale medier om korruption og nepotisme, som i dag foregår på højeste plan. Det berører sjældent vor egen tilværelse, og da slet ikke turister som besøger landet, men rammer i høj grad den del af den sorte befolkning, som ikke har fået del i det politiske tag-selv lagkagebord. Det seneste, og meget grelle eksempel, kommer fra Limpopo provinsen, hvor titusinder af skoleelever har tilbragt første halvdel af skoleåret uden tekstbøger. Senere har skandalen bredt sig til andre provinser, hvor man pludseligt har fundet lagerbygninger og lossepladser med tonsvis af undervisningsmateriale, som retteligt skulle have været distribueret til skolerne, men aldrig nåede frem.

Despoterne i Limpopo provinsen har nærmest udviklet udbetaling af mellemkommission til en kunstart, og har bl.a. forbudt skolerne at indkøbe deres egne undervisningsmaterialer. I stedet gives disse distributions kontrakter til politiske kammerater, som foruden at indkassere mængderabatten, også debiterer provinserne for hundredvis af millioner i "gebyrer" for deres assistance. I Limpopo provinsen "glemte" de helt at levere skolebøgerne til uddannelses institutionerne, og det var først da oppositionspartiet Democratic Alliance gik ind i sagen. og ved domstolenes hjælp fik tvunget undervisningsministeriet til at opfylde deres forpligtelser, at leveringen af bøgerne kom i gang. Dermed har staten de facto betalt for distributionen to gange, og der er stadigvæk masser af afsides skoler som endnu ikke har modtaget bøgerne.

Der var engang en berømt amerikansk præsident som sagde - "spørg ikke hvad landet kan gøre for Dig, men hvad Du kan gøre for landet" - ANC har omskrevet dette til "spørg ikke hvad vi kan gøre for landet, men hvad landet kan gøre for os!"

 VINTERVEJR I SYDAFRIKA

Besøgende i den forløbne "vinter" vil vide at vort vintervejr ofte er varmere end det danske sommervejr, især anno 2012, men enkelte koldfronter har dog sendt os ind i garderobeskabet efter de varme klude. Johannesburg blev for første gang siden 1981 ramt af snevejr, og selv i Pretoria faldt der enkelte snefnug, som dog hurtigt forsvandt. I bjergene har der været op til en meter sne, og visse veje har været vanskeligt passable. Hvis man blot holder sig til den nordlige og østlige del af Sydafrika vil man normalt ikke få ubehag ved koldt vejr i Sydafrika, men længere ophold i Kaplandet bør man henlægge til perioden oktober-april, hvor det er dejligt sommervejr og udenfor regntiden i den del af landet. Nu står sommeren for døren og om mindre end 1½ måned blomstrer 68.000 jacaranda træer i Pretoria og byder vore gæster velkommen til et grønt og smukt Sydafrika.

 JENSEN SAFARIS PASSERER 50.000 "KIG" PÅ YOUTUBE

YouTube kanalen SafariJensen har nu passeret magiske 50.000 visninger af vore film - en utrolig interesse, og vi lover også fremover kontinuerligt at lægge nye filmtitler op, efterhånden som vi returnerer fra spændende oplevelser både indenfor og udenfor Afrika.

 HUSK AT BESTILLE EN AF VORE JENSEN SAFARIS DVD'er!

Vor nye DVD "På jagt kloden rundt med Jensen Safaris" er allerede modtaget af mere end 22.500 jægere i Danmark - og ligger altså i ca. i hvert ottende jægerhjem. Fotosafari DVD'en er lidt sværere at distribuere, og den er foreløbig kun sendt til 12.500 fotosafari kunder på vor egen database, men begge DVD'er tilsendes gratis til enhver med seriøs interesse for emnet - husk at indikere hvorvidt det er jagt- eller fotosafari DVD'en der ønskes tilsendt, eller evt. dem begge. Leveringstid ca. 8-10 dage med luftpost fra Sydafrika - haster det rigtigt meget fremsender vi dem dagen efter fra Samson Travel A/S. Man er meget velkommen til at tilmelde venner og bekendte til nyhedsbrevet og bede om tilsendelse af ekstra kopier af begge DVD'er.


Med venlig hilsen,

JENSEN SAFARIS,

Holger Krogsgaard Jensen

 

PS - husk at jeg nu er på Facebook og gerne tilføjer kunder og venner som kontakter - søg blot på mit fulde navn! Husk også at besøge vor ny YouTube kanal SafariJensen!

 

DANIDA bladet har også opdaget os....!
Bladet UDVIKLING beskæftiger sig normalt mest med sjældne solstrålehistorier fra udviklingsprojekter i den tredje verden, men de har faktisk også været modige nok til at publicere en artikel om vor kritik af DANIDA

tryk her på link til Udenrigsministeriet

 

Se Fokus på Afrika no. 129 her

Se Fokus på Afrika no. 128 her

Se Fokus på Afrika no. 127 her

Se Fokus på Afrika no. 126 her

Se Fokus på Afrika no. 125 her

Se Fokus på Afrika no. 124 her

Se Fokus på Afrika no. 123 her

Se Fokus på Afrika no. 122 her

Se Fokus på Afrika no. 121 her

Se Fokus på Afrika no. 118 her
Se Fokus på Afrika no. 117 her

Se Fokus på Afrika no. 116 her

Se Fokus på Afrika no. 115 her

Se Fokus på Afrika no. 114 her

Se Fokus på Afrika no. 113 her

Se Fokus på Afrika no. 112 her

Se Fokus på Afrika no. 111 her

Se Fokus på Afrika no. 110 her

Se Fokus på Afrika no. 109 her

Se Fokus på Afrika no. 108 her

Se Fokus på Afrika no. 107 her

Se Fokus på Afrika no. 106 her

Se Fokus på Afrika no. 105 her

Se Fokus på Afrika no. 104 her

Se Fokus på Afrika no. 103 her

Se Fokus på Afrika no. 102 her

Se Fokus på Afrika no. 101 her  

 

Tilmelding til nyhedsbrev på dette link