Dette er afdelingen for de videbegærlige, som ikke er bange for at få indsigt i kontroversielle emner i Afrikas dagligdag, især omkring misbrug af dansk ulandsbistand, inkompetence, nepotisme og magtmisbrug i afrikanske lande. Det er groft sagt beretninger fra hverdagen i Afrika, og vi modtager gerne forslag til emner, som bør behandles her, og alle oplysninger vil blive behandlet fortroligt. Tilmelding til nyhedsbrev her
Jensen Safaris e-mail Club no. 110 - evt. tilmelding per e-mail til jensen@icon.co.za

Dansk udviklingsbistand har udviklet sig til et tag-selv bord for plattenslagere og oversmarte konsulenter, som udnytter det faktum at danskerne i bund og grund er et godgørende folkefærd, som gerne vil hjælpe andre. Derved har useriøse organisationer, firmaer og individuelle fået adgang til offentlige midler, som misbruges på en facon, der aldrig ville blive accepteret på andre poster under den danske finanslov - et misbrug som hvert år koster hver eneste husstand i Danmark ikke mindre end 5.700 kroner. Vi vil i denne rubrik hver måned påvise misbrug og fortælle historier om hvem der står bag misbruget, i håbet om at skærpe bevidstheden i den danske offentlighed, og derved frigøre midler der rettere burde anvendes hjemme i Danmark til velfærd og sundhedspleje for landet egne ældre skatteborgere.

 

Skal man undgå malaria områder?

For nogle år tilbage skete der det uheldige at overforsigtige, og sikkert velmenende læger i Danmark ordinerede midlet "Lariam" til en række gæster der skulle rejse til Sydafrika. Midlet er kendt lokalt i Sydafrika, men anvendes absolut kun til akutte patienter som allerede er angrebet af malaria, og det har aldrig været hensigten at midlet skulle anvendes til forebyggelse - dertil er det simpelthen alt for stærkt og giver ofte talrige bivirkninger.

Også før denne episode var mange gæster fristede til at undgå malaria områder. De normale kombinationspiller krævede at man startede indtagelsen 1 uge før og vedblev indtil 5 uger efter opholdet i malaria områder, og det var for mange en stor indsats, når selve opholdet alligevel ofte kun var på nogle få dage.

 

I dag er der dog ikke lægnere nogen undskyldninger. Det moderne middel Malarone skal først indtages dagen før, og indtil en uge efter afrejsen, og er langt mildere og giver kun yderst sjældent nogen gener for brugerne. Det eneste negative er faktisk prisen, men jeg vil varmt anbefale at man benytter dette middel, som ganske enkelt er det bedste middel nogensinde opfundet imod malaria.

 

Vi anbefaler at Malarone indtages ved besøg ved Victoria Falls, Benguerra Island og den østlige del af Sydafrika. I disse kerneområder er risikoen til stede, selvom den er stærkt begrænset i Sydafrika - især i vinterhalvåret, hvor der kun er få myg til stede. En effektiv insektbekæmpelse i mange dele af Sydafrika har næsten halveret sygdommen i de seneste år, og for nyligt udtalte en professor at chancen for at blive stukket af en malariamyg i Sabie Sands Private Game Reserve (hvor bl.a. Idube Game Lodge og en række andre luksus lodges er beliggende) er så ringe som 1 : 10.000.

 

Gæster kan vælge at beskytte sig blot med myggespray og lange ærmer - især i vinterhalvåret, men vi vil dog altid anbefale at man indtager Malarone ved besøg ved hhv. Victoria Falls og Benguerra Island, for netop den store befolknings koncentration i disse områder gør, at der findes langt flere malariabærende myg end i den sydafrikanske bush, hvor befolkningstætheden er langt mindre.

 

Vi kan bestemt ikke anbefale at man p.g.a. malaria fravælger de allerbedste safari områder i Sydafrika - det ville være en skam, for netop i områder som Sabie Sands Private Game Reserve oplever man den vaskeægte BIG 5 safari.

 

Vaccinationer for rejser i det sydlige Afrika?

For rejser af den standard vi markedsfører, er der ingen grund til at lade sig vaccinere, udover at man bør have en gyldig stivkrampe vaccine (gælder jo principielt på rejser til enhver verdensdel), og er man meget forsigtig af natur, kan det tænkes at man tillige ønsker at blive vaccineret mod smitsom leverbetændelse, selvom risikoen for at få en leverbetændelse dog næppe er større i Sydafrika end i Danmark.

 

 

Med venlig hilsen,

JENSEN SAFARIS,

 

Holger Krogsgaard Jensen

 

PS - husk at jeg nu er på Facebook og gerne tilføjer kunder og venner som kontakter - søg blot på mit fulde navn!

Se Fokus på Afrika no. 118 her
Se Fokus på Afrika no. 117 her

Se Fokus på Afrika no. 116 her

Se Fokus på Afrika no. 115 her

Se Fokus på Afrika no. 114 her

Se Fokus på Afrika no. 113 her

Se Fokus på Afrika no. 112 her

Se Fokus på Afrika no. 111 her

Se Fokus på Afrika no. 110 her

Se Fokus på Afrika no. 109 her

Se Fokus på Afrika no. 108 her

Se Fokus på Afrika no. 107 her

Se Fokus på Afrika no. 106 her

Se Fokus på Afrika no. 105 her

Se Fokus på Afrika no. 104 her

Se Fokus på Afrika no. 103 her

Se Fokus på Afrika no. 102 her

Se Fokus på Afrika no. 101 her  

Tilmelding til nyhedsbrev på dette link