I den forløbne weekend tilbragte vi et døgn med nogle gæster på Idube Game Lodge, og samtlige fotos i denne sektion stammer fra den aften- og morgensafari som gennemførtes sammen med lodgens manager Andy Haggart, som ses på billedet herover. Billederne giver et godt indtryk af hvad man kan forvente sig af Idube oplevelsen, og husk at alle dyreoplevelserne er bundet sammen af personlig service, god mad og fine overnatnings faciliteter. Med andre ord et produkt, hvor man virkelig får noget for pengene.


Allerede ved selve lodgen ses de smukke nyala antiloper - en af de få dyrearter hvor hundyrene næsten overgår hannerne i farve og skønhed. Nogle af nyala'erne er så fortrolige at de kan fodres fra hånden med blade fra træerne i campen. Herunder en ung nyalatyr, som har fået selskab af to rødnæbbede oksehakkere, som nyttigt nok fjerner tæger og flåter fra dyrene i reservatet.


Den første af "BIG 5" arterne som vi stødte på, var det hvide næsehorn, eller faktisk en hel familiegruppe med en stor tyr, to køer og et ungdyr. Tænke sig at der i 1925 kun var 30 hvide næsehorn tilbage i Sydafrika og i dag har vi en stor levedygtig bestand der nærmer sig 8.000 eksemplarer, med en årlig vækst på 8 pct. I sandhed en succeshistorie, og velegnet til fotosafari gæster, da de er meget mere rolige end deres fætter, det sorte næsehorn, som man sjældendt ser, da den er bladæder, mens det hvide er græsæder.


Det næste dyr som dukkede op var en flok kudu antiloper - her titter en ko op mellem grenene - ikke mærkeligt at de hører alt med de store øretragter. Tyren har som bekendt et sæt særdeles store og skrueformede horn.


Snart efter kan vi sætte kryds ved endnu en BIG 5 dyreart - to gamle kafferbøffel tyre, som typisk nok går rundt alene, væk fra yngleflokken. Solen er begyndt at gå ned, men på turen rundt med spotlight nåede vi også lige at se en flot leopard og den sjældne hvidhalede manguster, som kun færdes efter mørkets frembrud. Altså kan vi gå i seng med visheden om at allerede at have oplevet 3 af de 5 store på vor første safaritur!Ved solnedgangen serveres de forudbestilte "Sundowner Drinks" med udsigt til nogle flodheste, og vi nyder det usædvanligt klare vejr, som giver frit udsyn til de imponerende Drakensbjergene, som skal besøges den følgende dag.


Næste morgen står vi tidligt op og det første stykke vildt i solopgangen er en giraf, men snart efter får vi øje på en rødnæbbet skovhærfugl, som fodrer sin unge i det hule træ.


Snart efter er der igen storvildt på kornet - denne gang en flok elefanttyre, og dermed har vi på mindre end et døgn allerede set 4 af de 5 store, så nu nærmer vi os! Gæsterne bliver ført ganske tæt på de store dyr, og alle hopper lidt i sæderne!Der går ikke lang tid før BIG 5 endnu engang er i hus - Idube leverer varen, og vi får nogle fine nærbilleder af en af reservatets største hanløver og i tillæg et par hunløver, men desværre er de alle mætte og ikke på jagt denne dag. Mange af vore gæster oplever at følge med rovdyrene på jagt, hvilket er særligt spændende!Var der et enkelt ønske tilbage, så var det vel at se en leopard i fuld dagslys, og det mere end lykkedes, da vi først ser en stor hanleopard ved floden, og senere oplever en yngre hanleopard, som har nedlagt et usædvanligt bytte - en desmerkat.

Hvorledes bestiller man et ophold i dette paradis?
Kontakt blot jensen@icon.co.za