LANDSBYTOSSEN FRA ØLSTED

På Bottrupvej 3 i landsbyen Ølsted nær Løsning, nabo til den lokale Lada-forhandler, bor en malkemaskinemontør (han kalder sig selv ingeniør med speciale i trykbærende anlæg!) ved navn Bent Ballegaard Knudsen, som lederne i Danmarks Jægerforbund elsker. Han får på foreningens hjemmeside lov til at tilsvine alle kritikere af forbundet med grove personlige angreb og løgnagtigheder - klart i strid med debatsidens egne regler. Han skriver næsten døgnet rundt på diverse jagtlige debatsider, og er efter eget udsagn også en kendt forfatter, som sidste år burde have fået udbetalt kr. 36,15 i bibliotekspenge, hvis det da ikke lige var sådan at beløbet ligger under bundgrænsen for udbetalinger. På et tidspunkt har manden også udgivet sig for at være autoriseret hundedommer, men det var naturligvis blot en af de mange private fantasier fra denne naragtige lystløgner, hvis internationale jagtlige udfoldelser og erfaring næppe strækker sig videre end den dansk-tyske grænse.Det er længe siden at undertegnede holdt op med at reagere på udfaldene fra denne gale mand, men på det seneste er offensiven trappet op med indlæg flere gange i døgnet, og især er kampagnen nu gået på, at jagt i Sydafrika skulle være usportsligt - dyrene er lukket ud i en lille indhegning, hvis man da ikke allerede inden jagten har frosset dem ned for besøgende jægere! Jensen Safaris er det værst tænkelige jagtfirma på denne jord, og ingen kunder kunne nogensinde hitte på at komme på besøg igen hos disse skrækkelige mennesker.

Der er næppe mange jægere med fornuften i behold der bekymrer sig om disse fantastiske historier, men derfor er det nu alligevel lidt komisk, at den fantasifulde jæger nu selv er plumpet med begge fødder ned i det hul som han så ivrigt har gravet for os andre, og billedligt talt er blevet taget med bukserne nede.

Det viser sig nemlig at den stærkt etiske og moraliserende jæger selv har taget livet af en tam muflonvædder i en lille indhegning på 30 ha i Emmedsbo Skov på Djursland. Den drabelige jagt fandt sted 18/01/2005 og er publiceret med foto på jægerens egen hjemmeside. Vi har valgt at tydeliggøre illustrationen yderligere herover, så alle kan lære om mandens storslåede bedrifter! Af dyrehavens samlede areal på 70 ha var et mindre stykke afhegnet til en lille flok tamme muflon får, og på nuværende tidspunkt er der kun en enkelt vædder tilbage.

Moral er som bekendt godt, mens det er mere tvivlsomt om dobbeltmoral er dobbelt så godt. Her har vi altså jægersmanden der vover at kritisere vor jagtudøvelse i Sydafrika, som gennem 29 sæsoner har solgt sig selv, og gensolgt sig selv så godt, at vi hver sæson er booked op med omkring 53 pct. gengangere, og minimum 50 af disse gengangere har været på mere end 5 jagtsafarier hos Jensen Safaris. Er man i tvivl om kvaliteten af vore produkter kan man passende besøge vor side med referencer - der er p.t. 441 referencer fra 2.306 gæster!

Såvel i Danmark som i Sydafrika og andre oversøiske jagtlande findes brodne kar der driver usportslig jagt, men man skal huske på, at det i den sidste ende er kunden selv der beslutter hvorledes jagten skal foregå, og hvornår der skal trykkes på aftrækkeren. P.t. formuleres der ny lovgivning i Sydafrika, som skal hindre at især jægere fra USA omdanner vor jagtudøvelse til et cirkus, med jagt på løver der lukkes ud af et bur om morgenen. Det er ligeså uetisk, som hvis man f.eks. på Løvenholt Gods udsætter voksne skydefugle og plaffer dem ned bagefter.

PS - vi har kigget lidt på hjemmesiden fra Emmedsbo Skovdistrikt, som vi naturligvis har haft kontakt med i forbindelse med ovenstående historie, og det ser ud til at de nu også kan tilbyde "vild"svinejagt i samme område, men det bliver nok lidt svært få den store keiler fri.....!

 

SIDSTE:

DJ tager omsider fat om landsbytossens udgydelser på deres debatside:

Det tog sin tid, men dette her må siges at være det mest fornuftige indlæg på DJ's Debatside i meget lang tid:

"Det er beklageligt at konstatere, at nogle debattører ikke følger vores retningslinjer for deltagelse i debatten. Der er en del debatindlæg, som ikke overholder reglen om at diskutere jagtrelaterede emner på en ordentlig måde og i en ordentlig tone. Vi forbeholder os retten til at vurdere om reglerne bliver overholdt og sletter indlæggene, hvis vi mener, at de bryder med retningslinjerne for deltagelse i debatforummet. Det vil ofte betyde, at en hel tråd bliver slettet, da forståelsen af de enkelte debatindlæg i tråden er afhængig af de indlæg, som indgår i den. Det drejer sig om følgende tråde: "Kan I selv se komikken", "En lille morgenbitter til alt kævleriet", "Hvor er det dog utroligt", "Ævl og bævl", "Ballegård", "Holger Danske", "Nyt fra Safarie høvdingen fra Thy", "Safari høvdingen fra Thy", "Hvorfor fortæller Safari Jensen ikke hele sandheden", "Heder man jensen må man godt lyve", "Så brøler Safari Jensen igen"."

At Jensen Safaris skulle blive centrum for henved 90 pct. af indlæggene på debatsiden må siges at være en proportionsforvrængning af visse dimensioner. Måske skulle deltagerne tage et kig på hvad vi egentligt har skrevet - nemlig en opfordring til DJ's tillidsfolk om at være mere kritiske overfor foreningens DANIDA engagement, og dermed fastholde den nyvalgte formand på det valgløfte som han selv afgav sidste år. Andet og mere er der jo ikke i det, og det bliver næppe forbundets undergang - i hvert fald ikke hvis man lytter til det velmente råd! Ignorer man sagen, så er det på eget ansvar, for så har man ikke set det sidste indlæg her fra det mørke Afrika!

ALLER SIDSTE:

Efter at være blevet bortvis fra næsten hver eneste jagtrelaterede webside i Danmark har Landbytossen nu kastet sig over det nyeste medie Facebook, hvor han "beriger" offentligheden med sine gode råd om jagtmoral. Skulle nogle af disse indlæg undtagelsesvis være en smule sammenhængende og ej præget af ca. 10 stavefejl per linje, så skyldes det helt sikkert at naboen har været inde til kaffe, og nået at få rettet i manuskriptet inden det blev lukket ud i den offentlige rum.

EFTERSKRIFT:

Jeg beklager at jeg ikke længere besvarer indlæg fra bemeldte person, da han vist må siges at være udenfor det, som man populært kalder for pædagogisk rækkevidde, men vi ønsker de sagesløse læsere god underholdning!