Igen i jagtsæsonen 2025 glæder det os for 34. gang at kunne tilbyde en drivjagt på springbukke i Karoo ørkenen, med spændende jagt på springbukke og trofæjagt på bl.a. oryx antilope, stribet gnu, hvidhalet gnu, rød ko-antilope, steppezebra, grå dykkerantilope og stenbuk kombineres med enestående fuglejagt. Ugedagene eller datoerne er ikke fleksible, hvilket dels skyldes et forbud mod jagt på søndage i dette område.

LØRDAG DEN 29/06/2025

Afrejse fra Billund, København, Oslo eller Stockholm - med mulighed for tillægsfly fra provinsen til Johannesburg. Vi indhenter tilbud på den billigst mulige flyforbindelse, men kan også tilbyde Economy+ eller Business Class, hvor man på de to lange strækninger får ekstra god plads og komfort. Der er dog også mulighed for at afrejse dagen før, og overnatte første aften i Jensen Safaris Guesthouse.

SØNDAG 30/06/2025

Vi møder gæsterne i JNB OR Tambo International Airport og sørger for biltransport til Karoo ørkenen mod overnatningsstedet Prieskapoort i hjertet af Karoo ørkenen. Med lidt held bliver der lejlighed til et par prøveskud med riflerne inden solnedgang, og til slut indtages middagen i spisestuen. Vi kan også tilbyde indenrigsfly, men det er både dyrt og besværligt med våben på Kimberley ruten, og sparer kun et par timers transport.

MANDAG 01/07/2025 - LØRDAG 06/07/2025

Mandag morgen begynder eventyret, hvor jægerne sættes på poster i det vidstrakte ørkenlandskab. Der er ikke megen vegetation af skjule sig bag, men vi udnytter små buske og naturlige stensatser i landskabet, når posterne fordeles. Såterne er særdeles store, og det er ikke ualmindeligt at de strækker sig over 3-4 timer, hvor man kun lejlighedsvis vil have kontakt med driverne, som benytter enten heste eller off-road motorcyckler til at sætte flokkene af springbukke i bevægelse. Som en hovedreglen skyder vi kun på springbukke der står stille, og der vil blive mange chancer, når især de gamle bukke stopper op for at sikre.

Frokosterne indtages oftest i felten, og til slut arrangeres der en smuk vildtparade, hvor jægerne har mulighed for at glæde sig over hinandens trofæer. Selvom der på disse drivjagter ikke er tale om decideret trofæjagt, så nedlægges der dog i reglen ca. 80 pct. handyr, og mange af disse i trofæklasse. Vi assisterer de enkelte jægere med at udvælge de bedste bukke fra flokkene, men det kan godt være svært, når man nærmest er omkranset af springbukke på posten! Nedlagte springbukke mærkes på hornene med et farvet tape, så vi under slagteprocessen kan holde rede på trofæerne. Senere besluttes det hvilke trofæer som senere skal hovedmonteres, og hvilke der evt. blot skal afkoges og monteres på plade. Mange benytter også lejligheden til at garve skind, som er en velkommen gave til familiemedlemmer derhjemme. Der vil også være mulighed for at nedlægge forskellige farvevarianter af springbukke.

Ind imellem springbukke drevene bliver der også lejlighed til at drive både fuglejagt og trofæjagt. Der er tale om vilde fugle, og jagtens succes afhænger meget af de afgrøder som især nilgæs og sporegæs trækker på. Er man heldig at ramme et gunstigt tidspunkt, så kan der skydes op til 100 gæs på en enkelt træk

Antallet af drivjagtsdage afpasses med gæsternes ønsker, men i de fleste tilfælde skyder vi udelukkende springbukke mandag og onsdag, mens de tre andre jagtdage anvendes til blandet trofæjagt og fuglejagt. Antallet af springbukke kan ligeledes til en vis grad tilpasses gæsternes individuelle ønsker.

Foruden de almindelige springbukke er der mulighed for at nedlægge forskellige farvevarianter. Især de sorte springbukke er populære, men bemærk at disse typer afregnes efter normal prisliste, og ikke til de billige drivjagtspriser.

Endnu sjældnere er den hvide springbuk, men flot tager det sig ud på trofævæggen derhjemme, hvis man hænger de tre forskellige farvevarianter op i en lille gruppe, så det er ikke mærkeligt at mange benytter lejligheden til at inkludere disse i samlingen.

I løbet af nogle såter bliver jægerne ofte lidt mere fortrolige med udvælgelsen af springbukkene, og formår i hver flok udsøge sig nogle særligt gode bukke. På det tidspunkt er deltagerne ofte lidt mættede, og begynder at søge efter kvalitet fremfor kvantitet. Alle nedlagte springbukke behandles efter alle forskrifter og bliver senere parteret og udbenede på farmens slagtehus, således at vi det følgende år kan glæde vore besøgende i gæstehuset med servering af fremragende springbukke kød i spisestuen The Manor House. I Sydafrika går absolut intet kød til spilde, og det har vi jægere det jo godt med.

Der et begrænset antal trofæer til rådighed - bl.a. hvidhalet nu og stribet gnu (herover), men der er mange stenbukke i området og det vil i reglen også være muligt at tilbyde afskydning af rød koantilope (nederst TH).

Alle som ønsker det, vil desuden kunne nedlægge oryx antilope (gemsbok) vist herunder - de hører ligesom ørkenen til og er i lighed med springbukkene naturligt forekommende i denne del af Sydafrika.

LØRDAG 08/06/2024

Vi forlader tidligt jagtområdet for transfer tilbage til JNB OR Tambo International Airport via Kimberley, hvor gæsterne ikke blot besøger kolonien med 35.000 flamingoer ved byens udkant, mens desuden oplever The Big Hole - verdens største menneskeskabte krater, hvor mere end 3 millioner karat diamanter blev hentet op til jordoverfladen. Herfra returneres til afrejsedestinationen.

PRIS DKK 19.500.- per deltager
Der ydes ikke nogen far/søn eller datter rabat på denne rejse, ligesom arrangementet generelt ikke kan anbefales til ikke-jægere

Depositum ved tilmelding DKK 9.500.- per deltager - kan ikke refunderes ved afbestilling

Betaling for flybilletter afhænger af billettype indkøbt
Restbeløb DKK 10.000.- per deltager indbetales senest 60 dage før afrejsen - kan ikke refunderes ved afbestilling

PRISEN INKLUDERER FØLGENDE:

Service af godkendte professionelle jægere med gyldig licence og erfaring i jagt på de anvendte områder. Lovpligtig ansvarsforsikring og alle koncessionsafgifter. Alle transfers nævnt  og al transport på jagtområdet med køretøjer i velholdt stand. Overnatninger baseret på ophold i dobbelt- eller enkeltværelse, afhængig af antallet af deltagere. Desuden er inkluderet al forplejning under opholdet i Karoo ørkenen eksklusive drikkevarer, som afregnes i pulje. Ligeledes inkluderet er råpræparering af trofæer og transport af disse til Trans African Taxidermists cc. efter jagtens afslutning (obligatorisk), samt organisering af prisbillig samlet afsendelse af de færdigt præparede jagttrofæer til Danmark inden jul 2024- se detaljer på dette link

PRISEN EKSKLUDERER FØLGENDE:

Flyrejse + airport taxes/levies og billetudstedelsesgebyr. Jagtlicens Northern Cape Province (p.t. R150). Evt. drikkepenge til skinner og andre medhjælpere på jagtsafarien (vi anbefaler i alt ca. DKK 500 per jæger), trofæafgifter som angivet i prisliste, drikkevarer, som afregnes i pulje efter jagtens afslutning. Videreforarbejdning af jagttrofæer og pakning og forsendelse af disse (se fastpris garanti under "Konservator"). Haglbøsse ammunition som afregnes R6/stk.

INDHENT BILLIGE SPECIALPRISER PÅ SPRINGBUKKE 2025

Alle andre arter, inkl. farvevarianter af springbokke afregnes i henhold til 2025 prisliste for trofæafgifter
Reservationer og yderligere informationer fra jensen@icon.co.za eller Deres nærmeste rejsebureau tilknyttet Rejsegarantifonden  

Besøg "Referencer" for at se hvad andre gæster har ment om dette produkt!