Igen i jagtsæsonen 2015 præsenterer vi et antal drivjagter i perioden fra begyndelsen af maj til slutningen af juni måned. Derved kan spændende drivjagt på springbukke og trofæjagt på bl.a. oryx antilope, stribet gnu, hvidhalet gnu, rød ko-antilope, steppezebra, grå dykkerantilope og stenbuk kombineres med enestående fuglejagt. Vi sammensætter ikke selv grupper, men er man fra 3-8 personer, kan arrangementet gennemføres som en hel privat afgang. Ugedagene er ikke fleksible, hvilket skyldes et forbud mod jagt på søndage i dette område. Vi kan mod en merpris på DKK 2.000  planlægge afgangen et døgn tidligere fra Danmark, hvilket vil give mulighed for en hel dags duejagt i nærheden af Pretoria om lørdagen.

FREDAG

LØRDAG

Afrejse fra Billund, København, Oslo eller Stockholm - med mulighed for tillægsfly fra provinsen (ikke inkl.) til Johannesburg. Vi indhenter tilbud på den billigst mulige flyforbindelse, men kan også tilbyde Business Pex, hvor man på de to lange strækninger får ekstra god plads og komfort.

Vi sørger for transfer fra JNB O.R. Tambo International Airport til Pretoria, hvor gæster straks indkvarteres i Jensen Safaris Guesthouse. Derefter sørger vi for transfer til et duejagtsområde i nærheden af Pretoria, hvor der serveres en lækker picnic frokost og efterfølgende eftermiddags trækjagt på duer.

Der er ingen tvivl om at denne første eftermiddag i Sydafrika bliver uforglemmelig - en dejlig frokost ude midt i solsikkemarkerne, og derefter helt fri afskydning af duer. Vi skyder flere forskellige arter - bl.a. klippeduer. Dagen afsluttes med en middag i The Manor House ved Jensen Safaris Guesthouse, hvor gæsterne forinden inviteres ned i vinkælderen for at udvælge et passende akkompagnement til aftenens 2-retters middag.

SØNDAG

Gæster kan vælge at køre turen til Karoo med os på landevej (ca. 7½ times kørsel) eller vi sørger for transfer til JNB O.R. Tambo International Airport, hvorfra man flyver med SA Express til diamantminebyen Kimberley i Kalahari ørkenen. Herfra er der kun 2½ times kørsel mod overnatningsstedet Prieskapoort i hjertet af Karoo ørkenen. Der bliver lejlighed til et par prøveskud med riflerne inden solnedgang, og til slut indtages middagen i spisestuen.

MANDAG - FREDAG

Mandag morgen begynder eventyret, hvor jægerne sættes på poster i det vidstrakte ørkenlandskab. Der er ikke megen vegetation af skjule sig bag, men vi udnytter små buske og naturlige stensatser i landskabet, når posterne fordeles. Såterne er særdeles store, og det er ikke ualmindeligt at de strækker sig over 3-4 timer, hvor man kun lejlighedsvis vil have kontakt med driverne, som benytter enten heste eller off-road motorcyckler til at sætte flokkene af springbukke i bevægelse. Som en hovedreglen skyder vi kun på springbukke der står stille, og der vil blive mange chancer, når især de gamle bukke stopper op for at sikre.

Frokosterne indtages oftest i felten, og til slut arrangeres der en smuk vildtparade, hvor jægerne har mulighed for at glæde sig over hinandens trofæer. Selvom der på disse drivjagter ikke er tale om decideret trofæjagt, så nedlægges der dog i reglen ca. 80 pct. handyr, og mange af disse i trofæklasse. Vi assisterer de enkelte jægere med at udvælge de bedste bukke fra flokkene, men det kan godt være svært, når man nærmest er omkranset af springbukke på posten! Nedlagte springbukke mærkes på hornene med et farvet tape, så vi under slagteprocessen kan holde rede på trofæerne. Senere besluttes det hvilke trofæer som senere skal hovedmonteres, og hvilke der evt. blot skal afkoges og monteres på plade. Mange benytter også lejligheden til at garve skind, som er en velkommen gave til familiemedlemmer derhjemme.

Ind imellem springbukke drevene bliver der også lejlighed til at drive både fuglejagt og trofæjagt. Der er tale om vilde fugle, og jagtens succes afhænger meget af de afgrøder som især nilgæs og sporegæs trækker på. Er man heldig at ramme et gunstigt tidspunkt, så kan der skydes op til 100 gæs på en enkelt træk

Antallet af drivjagtsdage afpasses med gæsternes ønsker, men i de fleste tilfælde skyder vi udelukkende springbukke mandag og onsdag, mens de tre andre jagtdage anvendes til blandet trofæjagt og fuglejagt. Antallet af springbukke kan ligeledes til en vis grad tilpasses gæsternes individuelle ønsker.

Foruden de almindelige springbukke er der mulighed for at nedlægge forskellige farvevarianter. Især de sorte springbukke er populære, men bemærk at disse typer afregnes efter normal prisliste, og ikke til de billige drivjagtspriser.

Endnu sjældnere er den hvide springbuk, men flot tager det sig ud på trofævæggen derhjemme, hvis man hænger de tre forskellige farvevarianter op i en lille gruppe, så det er ikke mærkeligt at mange benytter lejligheden til at inkludere disse i samlingen.

I løbet af nogle såter bliver jægerne ofte lidt mere fortrolige med udvælgelsen af springbukkene, og formår i hver flok udsøge sig nogle særligt gode bukke. På det tidspunkt er deltagerne ofte lidt mættede, og begynder at søge efter kvalitet fremfor kvantitet. Alle nedlagte springbukke behandles efter alle forskrifter og bliver senere parteret og udbenede på farmens slagtehus, således at vi det følgende år kan glæde vore besøgende i gæstehuset med servering af fremragende springbukke kød i spisestuen The Manor House. I Sydafrika går absolut intet kød til spilde, og det har vi jægere det jo godt med.

Der et begrænset antal trofæer til rådighed - bl.a. hvidhalet nu og stribet gnu (herover), men der er mange stenbukke i området og det vil i reglen også være muligt at tilbyde afskydning af rød koantilope (nederst TH).

Alle som ønsker det, vil desuden kunne nedlægge oryx antilope (gemsbok) vist herunder - de hører ligesom ørkenen til og er i lighed med springbukkene naturligt forekommende i denne del af Sydafrika.

LØRDAG

Efter morgenmaden er der transfer tilbage til Kimberley, hvor gæsterne ikke blot besøger kolonien med 35.000 flamingoer ved byens udkant, mens desuden oplever The Big Hole - verdens største menneskeskabte krater, hvor mere end 3 millioner karat diamanter blev hentet op til jordoverfladen. Gæster kan vælge at returnere med bil eller flyve med indenrigsfly fra Kimberley til Johannesburg O.R. Tambo International Airport, og herfra videre hjem, medmindre nogen ønsker at udvide jagten med trofæjagt ved Limpopo eller i Drakensbjergene/Zululand.
 

PRIS DKK 16.500.- per deltager
Der ydes ikke nogen far/søn eller datter rabat på denne rejse, ligesom arrangementet ikke kan anbefales til ikke-jægere

Depositum ved tilmelding DKK 6.500.- per deltager - kan ikke refunderes ved afbestilling

Betaling for flybilletter afhænger af billettype indkøbt
Restbeløb DKK 10.000.- per deltager indbetales senest 60 dage før afrejsen - kan ikke refunderes ved afbestilling

PRISEN INKLUDERER FØLGENDE:

Service af godkendte professionelle jægere med gyldig licence og erfaring i jagt på de anvendte områder. Lovpligtig ansvarsforsikring og alle koncessionsafgifter. Transfers fra og til Pretoria og Kimberley Lufthavn og al transport på jagtområdet med køretøjer i velholdt stand. Overnatninger baseret på ophold i dobbelt- eller enkeltværelse, afhængig af antallet af deltagere. Desuden er inkluderet al forplejning under opholdet i Karoo ørkenen eksklusive drikkevarer. Ligeledes inkluderet er råpræparering af trofæer og transport af disse til Trans African Taxidermists cc. efter jagtens afslutning. Organisering af prisbillig samlet afsendelse af jagttrofæer til Danmark  to gange hvert år.

PRISEN EKSKLUDERER FØLGENDE:

Flyrejse/evt. indenrigsfly + airport taxes/levies og billetudstedelsesgebyr. Jagtlicens NorthWest Province (p.t. R100 pp) og Northern Cape Province (p.t. R150). Evt. drikkepenge til skinner og andre medhjælpere på jagtsafarien (vi anbefaler i alt ca. DKK 350 per jæger), trofæafgifter som angivet i prisliste, drikkevarer, som afregnes i pulje efter jagtens afslutning. Videreforarbejdning af jagttrofæer og pakning og forsendelse af disse (se fastpris garanti under "Konservator"). Haglbøsse ammunition som afregnes R6/stk.

SPECIALPRIS PÅ SPRINGBUKKE 2015
R1.300/handyr - R1.000/hundyr

Alle andre arter, inkl. farvevarianter af springbokke afregnes i henhold til 2015 prisliste for trofæafgifter
Reservationer og yderligere informationer fra jensen@icon.co.za eller deres nærmeste rejsebureau tilknyttet Rejsegarantifonden  

Besøg "Referencer" for at se hvad andre gæster har ment om dette produkt!