Sydafrika genåbnede grænserne til nabolandene og åbnede op for normal lufttrafik fra en række destinationer 1/10/2020 - en lempning der er muliggjort af et stærkt faldende smittetal i Sydafrika -  paradoksalt nok er vore smittetal faldet så drastisk, at vi nu endda ligger under det danske niveau per 100.000 indbyggere, men vi har siden pandemiens start publiceret udviklingen på en daglig basis på dette link. Ligheden mellem Sydafrika og Danmark er også slående, når man ser på den sociale skævhed i smitten, og hvorledes visse befolkningsgrupper er særligt hårdt ramte. At vort 40 års jubilæumsår i Sydafrika ikke er gået helt som planlagt, vil nok være en mild underdrivelse, men vi har ikke spildt et eneste minut, og er nu er vi tilbage på fuld kraft og har smøget ærmerne op og er klar til at servicere vore gæster i et nyrenoveret Jensen Safaris Guesthouse og har tilrettelagt en stribe tiltag, som skal sikre vore gæster både imod Corona smitte og alle andre elementer der måtte være at finde på en rejse til udlandet. Samtlige etablissementer vi samarbejder med har indført en såkaldt "Travel Safe/Eat Safe" protokol og programmer, som er godkendt af WTTC (World Travel and Tourism Council), og det inkluderer rengøring efter nøjagtige forskrifter, samt temperatur test af både gæster og personale på en daglig basis. Med et stærkt faldende smittemønster, kan vi med god samvittighed sige at "Sydafrika er REJSEKLAR", og en Rand kurs på omkring 40 ører kombineret med en fastfrysning af mange overnatningspriser, gør det ekstra attraktivt at besøge os i det kommende år. Vi tyvstarter dog ikke, og har flyttet mange 2020 reservationer til 2021, og vore betalingsbetingelser er også tilpasset de nye tider, så ingen behøver at være nervøse for at indbetalte midler går tabt. Sådan har det også været under de mange aflysninger i de seneste 6 måneder, hvor vort samarbejde med Samson Travel A/S i Frederikshavn har vist sig ekstra værdifuldt, da alle berørte har modtaget erstatning enten via Rejsegarantifondens specielle bevilling eller bureauets egen forsikring. De største udgifter har dog været i forbindelse med betalingsstandsningen hos South African Airways, som ikke længere refunderede aflyste billetter, og dette kunne have fået meget alvorlige konsekvenser, såfremt midlerne ikke var gået via de korrekte kanaler.

Jeg aflagde fornyligt et besøg på Idube Game Lodge****, som er vor favorit partner i Sabie Sands Private Game Reserve. Her blev jeg ikke blot mindet om de fantastiske oplevelser der venter vore gæster, men fik også set på første hånd hvorledes lodgen på professionel facon har tilpasset check-in og daglig drift til de nye sikkerhedsregler. Tryk på billedet herover for 2020-2021 priser og betingelser. Er man bosiddende i Sydafrika har vi tillige en særlig lokal rate, som gælder indtil 31/03/2021.

Da vi i 2005 fejrede 25 års jubilæum i Jensen Safaris blev vi fulgt af Helle Maj & Jørn Stjerneklar fra Mayday Press, som lavede et program til Danmarks Radio fra jubilæumsturen, som bl.a. førte os til Karibasøen på Safari Cruise, efterfulgt af "gorilla tracking" i Uganda's regnskov, samt naturligvis vort årlige juleparty i haven ved Jensen Safaris Guesthouse. Tag med på et gensyn af det meget populære TV-program ved at trykke på billedet herover.

Grundet den uplanlagte nedlukning af Jensen Safaris Guesthouse i 2020, har vi besluttet at forlænge vort 40 års jubilæumstilbud indtil slutningen af 2021 - tilmed har vi i kraft af den gunstige kursudvikling sænket prisen for 7 dages ophold inkl. morgenmad til kr. 3.000,- per person i delt dobbeltværelse. Vi booker fortsat alle sightseeing aktiviteter, golfbaner og evt. transfers, eller tilbyder lejevogne med dansksproget GPS. Tryk på billedet herover for direkte link til sektionen om Jensen Safaris Guesthouse.

Sydafrika er et kæmpestort land, og mange besøgende får desværre kun set de helt traditionelle turistmål på deres kør-selv ferie. Det vil vi gerne lave om på, og give inspiration til de af vore gæster der har mod på en kør-selv ferie i andre regioner, eller ønsker ideer til en guided ferie med privatchauffør. Vi vil især gerne at vore gæster sætter tempoet lidt ned, og tilbringer flere nætter hvert sted, så det ikke bare bliver Sydafrika bag en bilrude. Tryk på billedet herover for at komme til sektionen med det nye "inter-aktive" landkort med spændende idéer til det næste besøg i Sydafrika.

Besøger man kun Kapstaden og det vestlige Kapland på et Sydafrika besøg, så har man ikke set det "rigtige" Afrika, men byen er unægtelig smuk og på den opdaterede sektion på hjemmesiden har vi forsøgt at præsentere de forskellige sightseeing muligheder som Kapstaden byder på, uanset om det bliver med en af vore lokale guider eller som en kør-selv ferie. Der er overnatninger i alle prisklasser, men de fleste vælger at bo på Victoria & Alfred Waterfront, som har en helt speciel atmosfære og er sikkert at færdes i på alle tidspunkter af døgnet. Tryk på billedet herover for inspiration til det næste besøg.

Vinlandet med dets typiske Kap-Hollandske byggestil er mere tilbagelænet end storbyen, og her finder man de mest charmerende overnatningssteder og vingårde, som har investeret store beløb i turistfaciliteter. Tryk på billedet herover for inspiration til et spændende ophold i de smukke omgivelser i vinlandet og overvej især et besøg på den skønne Eikendal Lodge****.

For år tilbage var Coach House***** en fast bestanddel af næsten alle rejsearrangementer, men efter ejerens sygdom og bortgang gik det ned ad bakke, og vi flyttede i en periode til nabostedet Kings Walden, indtil også dette sted blev ramt af dårlig ledelse. Nu er familien Hilton-Barber tilbage på stedet igen - denne gang personificeret af forfatteren og journalisten Bridget, som helt sikkert vil forkæle vore gæster på Kings Walden Garden Manor**** og ved et tryk på billedet herover og senere et besøg på sektionen "Magoebaskloof-Tzaneen" vil man helt sikkert få lyst og inspiration til at udforske denne helt enestående del af Sydafrika.

Lige siden den helt første afgang i 1989 har vi haft et tæt samarbejde med luksustoget ROVOS RAIL "The Pride of Africa" og listen af gengangere er lang - nogle helt op til 8-10 rejser med toget. Også for gengangerne er der spændende nyheder med den nye rute fra Victoria Falls gennem kobberbæltet i Zambia til byen Lobito på Atlanterhavskysten i Angola. Tryk på billedet herover for link.

Jagtsæsonen i 2020 blev hårdt ramt af Corona nedlukningen, og med flytningen af mange jagtperioder til 2021 er der ikke mange åbninger til salg i 2021, og derfor har vi også allerede taget hul på 2022 kalenderen. Tryk på billedet herover for at se billeder fra de jagtsafarier vi nåede at gennemføre, og dem vi med lidt held også oplevede under nedlukningen. I slutningen af oktober måned har jeg selv planlagt en jagttur til regnskoven i Congo, hvor jeg skal jage den lille skovdværgbøffel og nok verdens smukkeste antilopeart bongoen. Forhåbentlig udmønter det sig i nye kontakter som kan tilbydes vore gæster i de kommende år. Husk også at vi fortsat tilbyder jagt på en række andre destioner, men især Mauritius (rusa hjort/badeferie), Bulgarien (forårsjagt på tjur), Rusland, Mongoliet, USA, Australien og New Zealand.

At opleve dyrelivet fra vandsiden er en helt speciel oplevelse, og selvom vi også måtte flytte mange grupper fra 2020 sæsonen til det følgende år, så nåede mange gæster i slutningen af sommeren på den sydlige halvkugle at opleve Safari Cruise ombord på enten "The Zambezi Queen" eller en af de tre mindre husbåde "Chobe Princesses". Tryk på billedet herover for at se priser og betingelser for 2021 sæsonen, og bemærk at dette hører til de billigste produkter i Okavango deltaet, da alt afregnes i sydafrikanske Rand.

Når man nu alligevel er i området kan det varmt anbefales at kombinere med et par dages ophold på Ichingo Chobe River Lodge, om er idyllisk beliggende på Impalila Island i deltaet, og hører under samme organisation. Fantastisk fiskeri efter tigerfisk i Chobe floden og nogle uforglemmelige aftener omkring lejrbålet i teltlejren gør dette stedet til en helt ideel destination.

Kun en times kørsel fra Kasane, hvorfra gæster afgår på Safari Cruise, ligger de magiske Victoria Falls, og det er naturligvis nærliggende at kombinere disse to destinationer - især nu, hvor der er direkte regionalfly til både Kapstaden, Johannesburg og Kruger Mpumalanga, ligesom man naturligvis kan benytte den ypperste transportform tilbage til Sydafrika med luksustoget ROVOS RAIL "The Pride of Africa" som servicerer ruten mellem Johannesburg og Victoria Falls flere gange om måneden - både med 3 og sågar på visse afgange en gratis ekstra 4de overnatning.

Skal man rejse mellem Zululand kysten ved Det Indiske Ocean og safari områderne i det østlige Sydafrika, så er kongedømmet eSwatini (tidligere Swaziland) et yndet stop-over på vejen. Det hyggelige og meget prisbillige Foresters Arms Hotel*** er elsket af vore gæster, og har man aldrig oplevet at se sorte næsehorn, så overvej et par overnatninger på Stone Lodge på Mkhaya Game Reserve i den sydlige del af kongedømmet. Naturen er fantastisk og befolkningen meget venlig.

Namibia er ikke for alle, men er man til de store vidder og ikke piver over lange køreture, så indeholder landet en række fantastiske attraktioner, fra Fish River Canyon i syd til Etosha National Park i nord, og så naturligvis ikke at forglemme verdens største sandklitter ved Sossusvlei og alle de spændende aktiviteter ved Swakopmund og Walvis Bay på Atlanterhavskysten. Lad os sammensætte et oplæg, og tryk på billedet herover for yderligere inspiration.

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 146

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 145

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 144

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 143

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 142

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 141

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 140

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 139

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 138

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 136

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 135

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 134

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 133

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 132

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 131

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 130

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 129

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 128

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 127