Sydafrika har yderligere lempet de lokale Covid-19 restriktioner til niveau II, hvilket fører os meget tæt på en helt normal hverdag, og alle turistfaciliteter er åbne og restauranter fungerer ligeledes igen normalt med fuld udskænkning. Allervigtigst er det dog at Sydafrika og dets nabolande siden den 18. august ikke længere er på Udenrigsministeriets rødliste, men er nu malet orange i lighed med den øvrige verden udenfor EU. Dermed er der ikke længere krav om selvisolation eller tests efter besøg i vor verdensdel, forudsat at man er vaccineret eller tidligere smittet. Den 19. september fulgte Tyskland efter, da man heller ikke længere betragtede smitterisikoen i det sydlige Afrika som værende højere end andre destinationer, og 11. oktober åbner Storbrittanien omsider for alle færdigt vaccinerede rejsende fra Sydafrika. Lykkeligvis er det lokale smitteniveau i mellemtiden også faldet væsentligt. og er i skrivende stund under det danske niveau. Læg dertil en lav Rand kurs og prisbillige flybilletter, så er der ikke noget at betænke sig på - Afrika kalder igen!
Det optimale safariområde for "rigtig" off-road BIG 5 safari er Sabie Sands Private Nature Reserve, som er nabo til Kruger nationalparken, og Idube Game Lodge**** har i mange år været vor foretrukne partner, fordi de har et stort område til rådighed for safari aktiviteterne og selvom lodgen måske er i den dyre ende, er det alligevel værdi for pengene. For budget rejsende anvender vi ofte selve Krugerparken i de offentlige camps, men her er man underlagt parkens regler og kan kun færdes på de etablerede veje, og kun fra solopgang til solnedgang. Alternativet har hidtil været Tydon's lodges i Sabie Sands, men de klarede ikke nedlukningen under pandemien. Til gengæld renoverede naboen Umkumbe deres idylliske bush camp, som så mange af vore gæster har anvendt. Den er nu genåbnet i en langt mere luksuriøs udgave Umkumbe Bush Lodge***, men alligevel til en overkommelig pris. Tryk her for beskrivelse og priser.
Kapstaden og det smukke Kap-vinland forbliver en populær destination for mange af vore gæster, og adskillige luftfartsselskaber betjener nu både Johannesburg og Kapstaden, og i nogle tilfælde sågar Durban. Det giver mulighed for at flyve til Kapstaden for at starte eller slutte rejsen i Sydafrika og eliminerer nødvendigheden af at booke et ekstra indenrigsfly. Der er sågar direkte fly fra Kapstaden til både Victoria Falls og Maun i Okavango Deltaet, samt naturligvis daglige indenrigsfly til både Kruger Mpumalanga og Skukuza lufthavnen i Krugerparken. Klik på billeder herover for link til info om Kapstaden og de hoteller vi oftest anvender, og desuden et link til priser på vor guide service i moderbyen, hvor vi som noget nyt tilbyder nu også en aftentur til Signal Hill for at se udsigten over "Cape Town by Night" - en uforglemmelig oplevelse!
På golfbaner i Afrika findes der andet end "birdies" og "eagles", og vi har gennem mange år arrangeret både golf grupperejser og individuelle golfrejser for par eller små grupper. Tryk på billedet herover for at besøge golfsektionen på vor hjemmeside og få inspiration til den følgende golfsafari!
Vandbaserede safari aktiviteter er populære blandt danske gæster, og vi har i de forløbne måneder haft mange gæster på den større flodbåd The Zambezi Queen**** på Chobe floden, mens flere vælger nu en af de mindre "Chobe Princesses" - 3 små husbåde med en kapacitet på kun 8 personer på hvert fartøj - det giver nemlig mulighed for en privat afgang, hvor en familie reserverer alle 4 kahytter. Kontakt os for et godt tilbud og klik på billedet herover for priser og afgange op til slutningen af 2023.
Drakensbjergene strækker sig fra det nordlige Sydafrika over mere end 1.400 km til grænsen ved Lesotho, men de fleste af vore gæster besøger den nordlige del, hvor højdepunktnerne ligger som en snor på den såkaldte Panorama Rute. Vi tilrettelægger en dejlig ferie i dette smukke område - ofte i kombination med BIG 5 Safari i Sabie Sands Private Game Reserve og vore foretrukne partnere ved Blyde River Canyon er det romantiske Timamoon Lodge***** eller mere familievenlige Oliver's**** ved White River. Mod nord er vor partner Kings Walden Garden Manor*** i det idylliske område omkring Tzaneen med Magobaskloof og talrige andre attraktioner.
Selvom en god bid af Kalahari ørkenen ligger indenfor Sydafrika's grænser, så er det alligevel vort naboland Namibia, som byder på de bedste oplevelser, hvis man er til de store åbne vidder i ørkenen, og det specielle dyreliv som har tilpasset sig de barske levevilkår. Vi har lavet en helt ny afdeling med dette skønne land, hvor man både kan opleve spændende BIG 5 safari i Etosha National Park, søløver, pelikaner og badeliv på Atlanterhavskysten og så naturligvis det fantastiske Sossusvlei i den centrale del af landet, med verdens største sandklitter. Tryk på billedet herover for inspiration til et spændende besøg i Namibia, hvorefter vi sammensætter et personligt program enten som kør-selv ferie eller guided.
Luksustoget ROVOS RAIL "The Pride of Africa" har hovedkvartér i hovedstaden Pretoria, men i januar måned 2022 tilbydes en speciel ugelang afgang fra Victoria Falls i Zimbabwe til Dar es Salaam i Tanzania. Tryk på billedet herover for at se program og priser for denne specialafgang, eller tryk på dette link for at besøge vor opdaterede hjemmeside sektion om denne enestående oplevelsesrejse.
St. Lucia området er ikke uden grund udpeget af UNESCO som en "verdensarv" og vi arrangerer mange kør-selv ferier til Zululand kysten, hvor man kan vælge mellem det ekstravagante Thonga Beach Lodge***** og den mere moderate luksus på gæstehuset African Dreamz Guest House*** i byen St. Lucia. Fælles for dem begge er muligheden for ikke blot en dejlig badeferie, men også talrige aktiviteter som cruises, hvalsafarier, skildpadde safarier og naturligvis også fisketure og fotosafari aktiviteter i iSimangaliso Wetland Park.
Utroligt nok slog jagtsæsonen 2021 faktisk alle rekorder, og med årets sidste safari i oktober måned, har vi haft hele 3 jagtgrupper med 3 generationer repræsenteret. Det er en stor oplevelse for alle parter, når man i Sydafrika kan dyrke en fælles hobby, og vel at mærke på en bæredygtig facon, da vildtbestanden i landet er i konstant vækst, og i de seneste 40 år er 40-doblet på private landområder. Det er en succeshistorie uden lige, og viser at en ansvarlig kommercialisering af vildtbestanden er den bedste måde at sikre dens fortsatte eksistens.
Vor konservator partner gennem mange år Trans African Taxidermists cc nyder også gavn at det faktum at vi har haft et travlt jagtår, og for første gang siden pandemiens start er man nu oppe på en normal 5-dages arbejdsuge, da alle trofæer nedlagt inden 20/09/2021 skal være færdigtkonserverede og pakket til flyforsendelse inden jul. Det er vort løfte til gæsterne, da vort valgsprog netop er "Jagten er ikke slut, før trofæet hænger på væggen", og vi har en god forhåbning om at det også skal lykkes i 2021, da al dokumentation er afleveret til myndighederne for udstedelse af eksporttilladelser. Tryk på billedet herover for link til hjemmesidens afsnit om konservatorarbejde.
Det er dog desværre ikke al jagt i Sydafrika som er bæredygtig eller etisk, og den største synder har i de seneste mange år været den foragtelige nedskydning af de såkaldte dåseløver - opdrættede rovdyr, som udsættes umiddelbart før aflivningen, og som har givet Sydafrika et dårligt ry både blandt jægere og andre naturelskere. Jensen Safaris har været dybt involveret i kampagnen mod dette fænomén og hilser det meget velkomment at Sydafrika's regering nu har besluttet at lovgive mod løvefarmerne  især efter at mange internationale jagtorganisationer har taget afstand fra fænomenet. Senest er det Danmarks Jægerforbund, som i en tema artikel på en sober facon har blotlagt denne mørke side af jagtverdenen. Der er dog stadigvæk jægere også fra Danmark som på Instagram praler med at have nedlagt disse tamløver - tryk på billedet herover for linket til historien og se hvem der har solgt eller stadigvæk markedsfører dåseløver i Danmark.

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 148

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 147

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 146

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 145

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 144

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 143

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 142

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 141

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 140

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 139

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 138

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 136

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 135

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 134

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 133

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 132

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 131

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 130

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 129

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 128

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 127